Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Reflektor radionice
Radnička svjetiljka

Radnička svjetiljka

Kad radite s emeryjem, uvijek nedostaje svjetla. Zatvorim garažno svjetlo tijelom i na radnom komadu se pojavi sjenka. Izvorno je koristio nosač, čak se koristio i prednja svjetla. Ipak sam odlučio olakšati zadatak i napraviti stalno osvjetljenje. Pogledao sam spremno rješenje. I, kao i uvijek, naslanjao se na verziju vlastite proizvodnje. U ulozi reflektora razmišljao sam jednostavno nanijeti list aluminija. Došao je do zaključka da je potrebno usmjereno svjetlo. Tako da ću sakupljati nešto slično kao tračnica.

Stavljanje snažne reflektora za radionicu


I tako, reflektor će biti vrlo jednostavan. Kod kuće se dogodila prilična količina slučajeva iz napajanja računala. Sklopivši dvije polovice, ispada takav reflektor.
Radnička svjetiljka

Navrnut ću polovice kućišta na kućište mrežnog napajanja. Ploča za napajanje bit će smještena u kućište PSU.
Radnička svjetiljka

Glavni element rasvjetnog uređaja, naravno, bit će LED diode. Uzeo sam četiri 10-vatna LED-a. Napon napajanja od svaki 12 Volti.
Radnička svjetiljka

Glavni element, ne jedini, bit će ploča za napajanje. Uklonila sam ovu ploču sa starog tintnog pisača ili skenera, više se ne sjećam. Izlazni naponi napajanja su dva, 42 Volta i 5 Volta. Od 42 Volta napajat ću LED tako što ćete ih serijski uključiti. Od 5 Volti napajat ću ventilator, koji je instaliran na slučaju korištenog napajanja.
Radnička svjetiljka

Zamijenit ću instalirani prekidač napajanja preklopnikom.
Radnička svjetiljka

Prvo morate označiti rupe za LED. Još sam nanio aluminijski lim. Označene i izbušene rupe. Napravio sam i niz rupa kojima sam pričvrstio oba poklopca i tanjur jedan za drugoga.
Radnička svjetiljka

Spajajući LED-ove u seriju, nisam koristio otpornik na ograničavanje struje. Budući da je napon 42 Volta, struja je odgovarajuće manja. Imao sam 0,5 Ampera. Napon je dobro stabiliziran i ne hoda.
Radnička svjetiljka

Lemio sam žice s ploče za napajanje, prethodno uklonivši prekidač i priključak. Crveno i zeleno na 42 Volta, plus i minus. Tanke žice na ventilatoru. Od 5 V, ventilator će se vrtjeti polako i bez stvaranja buke. Mislim da će biti dovoljno protoka zraka. Na računarskom PSU-u je ploča bila spojena pomoću konektora, isti priključak je na mojoj ploči za napajanje.
Radnička svjetiljka

Pričvrstit ću ploču za napajanje na plastiku, jer nativne rupe računalnog PSU-a imaju veliku udaljenost. Plastična prema veličini uklonjene BP ploče. Označene i izbušene rupe.
Radnička svjetiljka

Zavrtim plastiku u kućištu. Na ploču navrnem ploču za napajanje. Samo postavite preklopku. Spajao sam žice na mjesto starog prekidača.
Radnička svjetiljka

Spajamo žice na preklopni prekidač.
Radnička svjetiljka

Zaokrećem slučaj. Uključite i provjerite. Sve super funkcionira. Naravno, možete koristiti punopravno napajanje računala. Imao sam u ruci dasku od stare uredske opreme koju ne bih nigdje koristio.
Radnička svjetiljka

Evo pokazalo se reflektora. Vjerojatno ću ga montirati na neodimijskim magnetima sa starog tvrdog diska. Iznad nosača je mjesto za pričvršćivanje. Magneti dodaju mobilnost reflektoru, ali možete ga i dalje pričvrstiti bilo gdje.

Pogledajte video


Vrati se
Komentari (3)
 1. JKTU
  #1 JKTU gosti 24. rujna 2018. 14:32
  0
  štap i švedski dodirivanje kratkog spoja to je pogrešno postalo neophodno
 2. siva
  #2 siva gosti 24. rujna 2018. 20:06
  1
  Ponekad je bilo lakše i jeftinije kupiti LED reflektore nego se baviti takvim seksom.
  1. Gost Victor
   #3 Gost Victor gosti 25. rujna 2018. 09:31
   0
   Tako možete kupiti puno stvari. Najdragocjenija je uradi sam!

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja