Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Pouzdano DIY ljepilo za škriljevce
Škriljevca - materijal za pokrivanje krovova prilično je dobar i praktičan. I relativno jeftin, u usporedbi s drugim, modernijim i modernijim premazima. Ali ima jedan dobar minus; bolno je krhka. Pogotovo nakon nekog vremena. Kako škriljevca na krovu ostari, u njemu se pojavljuju pukotine i rupe. Da biste izbjegli ove nevolje, krov je potrebno čistiti metlom ili četkom najmanje jednom u šest mjeseci (u proljeće, uz snijeg i u jesen, nakon što lišće s drveća leti okolo). Posebno je potrebno ako drveće raste u blizini zgrade. Ako se to ne učini, padajuće lišće, iglice i male grančice s drveća propadaju na pokrov, a pojavljuje se i počinje širiti zelenu mahovinu i gljivicu, uslijed čega škriljac propada i na njemu puknu i rupe.
Pouzdano DIY ljepilo za škriljevce

Promatrajući ove jednostavne korake, značajno ćete produžiti život ovog premaza. Međutim, prije ili kasnije, pukotine na škriljevcu i dalje će se pojaviti. I ovdje želim savjetovati jedan od načina uklanjanja pukotina ili male rupe u limu od škriljevca, ako ne postoji način da se zamijeni.

Trebat će


 • Benzin (koristio sam marku AI-92).
 • Pjena.
 • Fina najlonska mreža (limenka od stakloplastike).
 • Četka.
 • Škare.
 • Otapala.
 • Krpe.
 • Tvrda četka.

Pouzdano DIY ljepilo za škriljevce

Ljepilo za kuhanje


Prvo pripremite naše domaće ljepilo, ne zaboravljajući mjere opreza; pazite da u blizini nema otvorene vatre jer ćemo raditi s benzinom! I pokušajte ne udisati pare benzina - to može utjecati na vaše dobrobit ne na bolje!
Po mojem će radu biti prikladnije, ako je ljepilo u nekim posudama, sa širokim vratom, poput plastične kante majoneze. Dakle, u mjernu šalicu ulijte dvjesto pedeset miligrama benzina (što je veći njegov oktanski broj, lakše i brže će se u njemu otopiti pjena) i sipati je u kantu.
Pouzdano DIY ljepilo za škriljevce

Koristio sam 92. benzin, ali budući da je prilično ustajao (ispraznio sam ga iz starog motocikla) ​​i vjerojatno sam se iscrpio, morao sam na njega uprskati još pedeset miligrama otapala marke 646.
Pouzdano DIY ljepilo za škriljevce

Ako koristite svježi benzin iz 92. ili 95. godine, ulijevanje otapala u njega nije potrebno - on se već savršeno uklapa s polistirenom. Sada pjenu razbijamo na komade prikladne veličine i šaljemo u kantu benzina. Pjena se otapa tamo gotovo trenutno, učinkovito šištajući i bubri.
Pouzdano DIY ljepilo za škriljevce

Nastavljamo otapati komadiće polistirena, sve dok rezultirajuće ljepilo ne dobije sivu konzistenciju, slično organskom ljepilu za tapete; iste viskozne i dovoljno guste da se drže na četkici i, kasnije, na najlonskoj mrežici.
Pouzdano DIY ljepilo za škriljevce

Zatim stavite sve što vam treba u paket; kanta sa svježe pripremljenim ljepilom, najlonska mreža, škare, četkica, otapalo, krpa i penjemo se na krov, na oštećeno mjesto na škriljevcu, ne zaboravljajući, opet, sigurnosne mjere opreza.
Pouzdano DIY ljepilo za škriljevce

Popravljamo škriljevce


Sada morate očistiti mjesto lijepljenja (polja, centimetra pet od ruba pukotine) tvrdom četkom, od krhotina, prašine i pijeska. Zatim navlažite krpu otapalom i obrišite mjesta očišćena četkom na kojima će ljepilo ležati.
Pouzdano DIY ljepilo za škriljevce

Na obrađene rubove pukotine nanesite sloj ljepila četkom.
Pouzdano DIY ljepilo za škriljevce

Na pukotinu smo zalijepljeni najlonskom mrežicom. Odozgo sve to prekrivamo ljepilom.
Pouzdano DIY ljepilo za škriljevce

Sada trebate pričekati dva do tri sata da se ljepilo malo osuši. A kako biste u tom vremenu uhvatili dah od isparenja benzina! Nakon naznačenog vremena, ponovo se dignemo, na lagano osušeno ljepilo nanesemo svježi sloj ljepila i položimo drugi sloj mrežice da fiksiramo rezultat, da tako kažemo. A sada na vrhu, temeljito i ne štedeći ljepilo, nanesite zadnji sloj ljepila.Polistiren otopljen u benzinu čvrsto će se zalijepiti za škriljevca, tako da ga loše vrijeme neće rastrgati i oprati! Ako želite, dok se ne počne presušivati, cijelu stvar na vrhu poškropite suhim cementom tako da popravljeni dio krova ne bude vidljiv ako se nalazi na vidljivom mjestu. Na ovome je naš rad završen. Ostalo je pitanje vremena. Sedam do devet sati bit će dovoljno za isušivanje pare benzina iz ljepila i njegovo daljnje stvrdnjavanje. Ne zaboravite prije početka rada kako biste otkrili vremensku prognozu za sljedeći dan, jer višak vlage očito neće imati koristi od takvog rada. Takvi popravci produžit će vijek škriljevca barem još nekoliko godina. Pa, ili dok se ne pojavi prilika da stari premaz promijenite u novi.
Vrati se
Komentari (5)
 1. pobjednik
  #1 pobjednik gosti 19. rujna 2018. 16:51
  0
  ne brkajte grame s mililitrima. 250 miligrama samo je četvrtina grama
 2. porota
  #2 porota gosti 20. rujna 2018. 01:14
  2
  Pokušat ću ovu opciju sljedeće godine (hvala na ideji) kao Pokušao sam riješiti svoj sličan problem s škriljevcem prije 3 godine ... Očito izračunavanjem ispravnog udjela: voda, tekuće staklo ljepilo, cement i nešto pijeska - ove godine tijekom jakih kiša u škriljevcu (balkonski krov) stvorilo se curenje koje sam osjetila na sebe ...
 3. Nov63
  #3 Nov63 gosti 21. rujna 2018. 20:11
  0
  A što je tako teško, možete lijepiti tkaninu na boju, a zatim premazati sve. Tkanina se može zalijepiti na bitumensku mastiku, tarpa je poželjna, ja sam je zalijepila više puta i normalno se drži
 4. Vitali.
  #4 Vitali. gosti 25. rujna 2018. 07:51
  0
  Sve isto, samo za ljepilo koje otapa linolej u otapalu. A komadi armaturne mreže moraju biti položeni odozdo prema gore.
 5. Gost Andrey
  #5 Gost Andrey gosti 26. rujna 2018. 23:17
  0
  Azbest se zabranjuje upotrebljavati u zemljama EU u kojima se ova vrsta azbesta već prije koristila. Sorte: krocidolitni azbest ili plavi azbest (Na2Fe32 + Fe23 +) Si8O22 (OH) 2 ... U Rusiji je najveća dopuštena koncentracija azbestne prašine, uključujući krizotilni azbest, kancerogena (uzrokuje stvaranje zloćudnih tumora prilikom udisanja) i fibrogena ( uzrokuje azbestozu) normalizira se: u zraku radnih područja: jednostruko - 2 mg / m3 (6 mg / m3 za azbest-cementnu prašinu), prosječno-0,5 mg / m3 (4 mg / m3 za azbest-cement, azbest-bakelit i azbestno-gumenu prašinu

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja