Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Mobilni punjač
Mobilni punjač

Ogroman i raznolik set punjača za telefone, pametne telefone i tablete sada je doslovno na svakom šalteru. No, često se naša očekivanja ne podudaraju sa stvarnošću! Na primjer; idemo na put i kupujemo powerbank za svoj mobilni telefon, na primjer, kupujemo uređaj prosječne cijene, s deklariranim kapacitetom od 10.400 mAh. Takav uređaj bi trebao najmanje 3-4 puta napuniti čak i telefon s najviše napajanja! Međutim, stvarnost se ne podudara uvijek s onim što piše na etiketi. Kao što kažu; "Ako želite učiniti nešto dobro - učinite to sami!". Danas ćemo sakupljati HONEST powerbank s vlastitim rukama ... Štoviše, to će nas koštati relativno malo, u usporedbi s uređajem istog kapaciteta (naveden na etiketi, opet!) Kupljen u trgovini. Osobno sam već sastavio takav uređaj i nisam pretjerano zadovoljan! I sad mi je drago da vam kažem kako to možete sastaviti.

Trebat će


 • (4 kom).
 • .
 • Futrola za telefon (pogodna za vašu).
 • Drugo ljepilo i soda.
 • Lemlje za lemljenje, s fluksom i lemljenjem.
 • Tanka kašika (na primjer, iz limenke za kavu).
 • Škare.
 • Kratki USB-mikro USB kabel

Sklop mobilne baterije


Dakle, započnimo montažu. Za početak, paralelno ćemo povezati prethodno pripremljene baterije. Izrezali smo dva lima od lima širine oko 4-5 mm. Da bismo postigli dodatnu udobnost, prvo spajamo sve baterije u jednu jedinicu - nanoseći ih jedan na drugi krajevima, na spojeve ostavljamo drugo ljepilo i odmah ga posipamo soda. Dalje pomoću lemilice, lemilice i fluksa lemimo limene ploče na sve kontakte akumulatora (koristio sam točkovno zavarivanje, ali ga nema svaka osoba na farmi, zato sam savjetovao da koristite lemljenje). To je - povezujemo ih paralelno. Trebalo bi raditi ovako:
Mobilni punjač

Mobilni punjač

Sada morate spojiti regulator. Ako takvu stvar niste mogli pronaći u odgovarajućoj trgovini, koristite internetske trgovine ili (u ekstremnim slučajevima) kupite bilo koju, najjeftiniju kinesku powerbank, koja košta 100 rubalja da biste iz nje izvukli tu naknadu. Cijena će biti gotovo identična, kao da ste ovaj šal kupili u internetskoj trgovini s dostavom.
Mobilni punjač

Općenito, imamo kontroler rupčića. Sada, MAXIMUM pažljivo povežite B + i B- kontakte sa kontaktima pripremljene baterije. Ako pomiješate mjesta plus i minus - kontroler će se odmah upaliti! I sama sam stala na ovaj grablje pa budite oprezni. Nakon uspješnog lemljenja svih kontakata, rupčić regulatora stavimo na najprikladnije mjesto na bateriji i ponovo ga pomoću drugog ljepila i sode zalijepimo na za to određeno mjesto.
Mobilni punjač

Zatim lijepite rezultirajući dizajn (na onaj koji odgovara vašem telefonu).
Mobilni punjač

Mobilni punjač

To je u osnovi to. Ovaj slučaj punjenja pomoći će vam više puta, na kampiranju ili na dugom putovanju.
Vrati se
Komentari (6)
 1. Vitali
  #1 Vitali gosti 17. kolovoza 2018. 14:49 sati
  5
  Grozna farma. Nema drugih riječi. Nećete je odvesti nigdje bez navlake: ili će nešto otpasti ili doći do kratkog spoja. A ako tijekom kampanje upadne u vlažno okruženje, tada može posve izgorjeti.
 2. Gost Michael
  #2 Gost Michael gosti 17. kolovoza 2018. 15:38
  3
  stvar ne treba biti samo praktična, već i izgledati estetski ugodno. I ovo, oprostite, kolektivno poljoprivredno gospodarstvo, a što se tiče naplate? KAKO? Industrijski uređaji, pa i oni najjeftiniji, imaju regulator s indikacijom i kontrolom punjenja. I, ako ne i čudno, snaga elemenata koji se koriste izravno ovisi o kapacitetu baterije.
 3. Voka
  #3 Voka gosti 22. kolovoza 2018. 16:36
  0
  I kako se to razlikuje od puverbank, osim mračnog kolektivnog gospodarstva i izgubljenog vremena?
 4. SLONIK
  #4 SLONIK gosti 13. rujna 2018. 13:16
  0
  A ako uzmete KamAZ-ovu bateriju, zalijepite kotače s uredske stolice i konopac s ušicom za povlačenje do nje, dobit ćete staklenku povećanog kapaciteta.
 5. Gost Alex
  #5 Gost Alex gosti 28. rujna 2018. 15:54
  0
  Kako naplatiti samu banku? kako uravnotežiti banke, a autor je zaboravio spomenuti da će pri lemljenju takvih baterija pri najmanjem pregrijavanju litij napraviti "BUCH" !!! samo zavarivanje, u ekstremnim slučajevima, lemljenje moćnim lemilicom, dobro, vrlo brzo!
  1. Gost Aleksandar
   #6 Gost Aleksandar gosti 19. prosinca 2018. 06:51
   1
   Istina zarad - autor ima točkasto zavarivanje, neće raditi "Bukh". Ovaj put. Ovdje nije potrebno balansiranje - autor ima paralelnu vezu. To su dvije. A naboj, koliko sam razumio, bit će ovaj šal za mikrokontrolere. Kad sam vidio sličnu kinesku banku za napajanje, imao je priključke za punjenje i napajanje uređaja jedan preko drugog. Mislim - neuspješne slike. I da, kolektivna farma ...

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja