Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Neobična upotreba plastičnih boca u zemlji
Neobična upotreba plastičnih boca u zemlji

Plastične boce u očima zanosnog vlasnika neprocjenjiv su materijal koji se bez ograničenja može koristiti u vrtu ili na zemlji. Oni će uštedjeti obiteljski proračun i dati estetsku privlačnost mjestu. Dovoljno staviti vješte ruke i dodati malo mašte za izradu korisnih uređaja.

Ograde za krevete i krevete


Dobra alternativa daskama, škriljevcima i cigli je obrub napravljen od identičnih boca postavljenih oko oboda vrtnog kreveta. Pouzdano zadržavaju oblik i ne ispiraju ih jake kiše. Da bi spremnik stabilno stao, mora ga se ukrasiti vrhom ili vezati žicom.
Ako na mjestu nema dovoljno mjesta, možete izgraditi višeslojnu cvjetnu gredicu. Izvodi se prema istoj tehnologiji kao i ograda za boce za boce, tek nakon stvaranja prvog sloja trebate napuniti prostor tlom, a zatim na njemu formirati novu razinu.
Neobična upotreba plastičnih boca u zemlji

Pet litre bačve izvrstan su materijal za izradu mini-kreveta. Dovoljno je ukloniti dio bočne površine, sipati ga u zemlju i kompaktni cvjetni vrt je spreman. Po želji, može se ukrasiti za likove iz vila ili crtanih filmova, kao i napraviti grupne kompozicije u obliku vlaka ili ogrlice.

Saksije za cvijeće


PET boce lako se pretvaraju u male ukrasne posude za vaše najdraže cvijeće. Savršeno će se uklopiti u unutrašnjost ljetne kuće i vrtne kuće. Ako na takav lonac stavite pokrivač od tkanine, dobit ćete moderan i originalan plantaž za ljetnu verandu.

Navodnjavanje biljaka


Zalijevanje je važna komponenta dobre žetve, ali što ako uspijete doći do vikendice samo za vikend, a sezona je u punom jeku? Plastične boce ponovo dolaze u pomoć iz kojih je lako izgraditi učinkovit sustav navodnjavanja.

Navodnjavanje blizu korijena


Za zalijevanje će vam trebati boce bez dna. Umjesto kapice namotamo mlaznicu u obliku konusa na njihov vrat i zabijamo je u zemlju pored biljke. Izlijte vodu odozgo i stvorite kapanje navodnjavanja. Jednostavnija opcija je da postavite spremnik s vratom prema dolje i pospite ga zemljom za veću stabilnost.
Neobična upotreba plastičnih boca u zemlji

Drugi način da spasite svoje kućne ljubimce od suše je zakopati bocu s rupama u vrtnom krevetu i sipati vodu kroz vrat. To osigurava maksimalni prodor tekućine u tlo i uklanja oštećenja vjetra na strukturi.
Neobična upotreba plastičnih boca u zemlji

prskanje


Plastične posude pomoći će organiziranju opskrbe vodom prskanjem. Da biste to učinili, prethodno napravite puno rupa na boci i na nju priključite crijevo za zalijevanje. Sustav vam omogućuje navodnjavanje cijelog područja vrta, podložnih povremenom postavljanju na novo mjesto.
Neobična upotreba plastičnih boca u zemlji

Viseće zalijevanje


Boce se postavljaju na žicu ili konopac vezan za potporu. Kapacitet mora biti postavljen iznad biljke - vrat dolje ili gore. U prvom slučaju voda će istjecati kroz poklopac, a u drugom kroz otvore na dnu. Ova metoda omogućuje precizno podešavanje protoka i opskrbu biljke odgovarajućom količinom tekućine.

Smeće


Vlasnici prigradskih područja dobro su svjesni koliko se smeća nakuplja u zemlji ili u vrtu. Poseban spremnik napravljen od plastičnih spremnika i čelične žice pomoći će u borbi protiv njega.
Neobična upotreba plastičnih boca u zemlji

Neobična upotreba plastičnih boca u zemlji

Prvo, uz pomoć šibe u sredini kapica, napravimo rupe za žicu. Zatim klerikalnim nožem režemo utor na dnu, u koji će biti umetnuto usko grlo. Zatim nastavljamo s prikupljanjem strukture, nanizavanjem spremnika na žicu i postavljanjem vrata na dno.
Da se spremnik ne raspadne, napravimo žičani okvir.Da bismo to učinili, pomoću kliješta, oblikujemo nekoliko prstenova istog promjera, na koje tankom žicom pričvršćujemo stupove boca. Dno može biti izrađeno od šperploče, pocinčano ili žice.
Vrati se
Komentari (4)
 1. Sergej K
  #1 Sergej K posjetitelji 11. kolovoza 2018. 19:13
  9
  Sve na slikama je lijepo, ali u stvarnosti - dobro, ako nema novca za ništa drugo.
  I oni su pokušali zalijevati, zapravo nije razlika primjetna kod običnog zalijevanja. Osim ako nije riječ o mladim sadnicama grožđa. Boce brzo gube oblik, začepljuju se tlom ...

  Ispostavilo se da je ograda, koju nam je čitala supruga sestra i učinila, crkva farme crvenog kolafona;)
  Čuje buka i škripanje na vjetru, mislim da će se uskoro raspasti. I naravno da trebate uzeti mineralne kupke za skupljanje boca na manje ili više značajnoj ogradi)))
  1. Sergej K
   #2 Sergej K posjetitelji 11. kolovoza 2018. 19:14
   2
   PS: na fotografiji s kantama za smeće vidljivo je da su korištene nove boce;)
 2. Gost Vladimir
  #3 Gost Vladimir gosti 13. kolovoza 2018. 07:40
  2
  Heh, Španjolci (Hispanci) su čudni. Pogledajte posljednju fotografiju.
 3. Ondrej
  #4 Ondrej gosti 17. kolovoza 2018. 21:07 sati
  1
  plastika kada se zagrijava iznad +50 Celzija počinje oslobađati dioksin - jak kancerogen koji se akumulira u tijelu ... Ukrotite se, a ostali nisu krivi za ništa, zašto baš oni?

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja