Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Kako ukloniti začepljenje u sudoperu kod kuće?
Svatko od nas se, barem jednom u životu, čak suočio s problemom začepljenja kanalizacijske cijevi. Neblagovremene preventivne mjere i nepažnja ljudi vode do neugodnih posljedica, čije uklanjanje može zahtijevati znatna financijska ulaganja.
Kako eliminirati začepljenje u sudoperu kod kuće

Najčešći uzrok začepljenja je pojava prepreka u sifonu ili kanalizaciji. Može se formirati pluta kao rezultat nakupljanja sitnih čestica papira, vune i kose, pijeska, masti i drugih otpadnih proizvoda.
Postoje sljedeći načini za uklanjanje blokade kod kuće:
 • - toplinska;
 • - kemijska;
 • - mehanički.

Dalje, razmotrite najpopularnije od njih.

termalni


Ova metoda se smatra najjeftinijom i najlakšom. Pomoći će u uklanjanju blokade iz tjelesnih masti. Za čišćenje će biti potrebno nekoliko litara vrlo tople vode. Za učinkovitost, u vodu se može dodati soda ili limunska kiselina.

kemijski


Trgovine nude široku paletu proizvoda za čišćenje kanalizacije. Imaju različite konzistencije i oblika - tekuće, praškaste, u obliku granula ili gela. Sastav lijekova slični su jedni drugima, glavna supstanca u njima je kaustična soda.
Kemijska metoda se smatra vrlo brzom, ali ne uvijek učinkovitom. Jednom kada u odvod lijek obuzme blokadu, postepeno cijepajući svoje čestice. Kada kupujete kemijski proizvod, pročitajte napomenu uz njega. Obratite pažnju na koje cijevi je lijek pogodan.

mehanički


Ova se metoda koristi u slučajevima kada kemikalije i kipuća voda ne pomažu. Najjednostavnije je korištenje klipa. Pomoću nje stvarate pritisak u kanalizaciji. Kao rezultat toga, stajaće krhotine počinju se kretati i urušavati. Ako sudoper ima otvor za preljev, onda ga mora prekriti krpom ili zapečati trakom.
Druga mehanička metoda uključuje upotrebu kabela ili žice. Ova metoda omogućuje vam uklanjanje pluta na dubini cijevi. Uređaj se gurne kroz odvodni otvor i zakreće. Nakon što se osigura da je blokada uklonjena, kabel se uklanja i cijev se ispire vodom.
Učinkovita metoda čišćenja sifona je rastavljanje. Ako ima standardni dizajn i pristup njemu je otvoren, onda se žena može nositi. Na fotografiji je prikazana mala radionica. U ovom slučaju, ukrasna ploča s mrežom spojena je na grane cijevi u kanalizaciju pomoću vijka. Usput, smeće iz mješavine kose i vune često se nakuplja na njemu. Odvijte vijak i očistite.
Kako eliminirati začepljenje u sudoperu kod kuće

Izvadite cijev i isperite vrućom vodom.
Kako eliminirati začepljenje u sudoperu kod kuće

Kako eliminirati začepljenje u sudoperu kod kuće

Kako eliminirati začepljenje u sudoperu kod kuće

Obrnutim redoslijedom sastavljamo strukturu ispod sudopera.
Kako eliminirati začepljenje u sudoperu kod kuće

Preventivne mjere


Ako ne želite ponovno naići na blokadu u kanalizaciji, slijedite nekoliko pravila. Odvodnu rupu zaštitite zaštitnom mrežom, pravovremeno je očistite. Ona će zadržati čestice smeća, hrane, kose i vune, koje tvore pluta u sifonu i cijevi.
Jednom svaka tri mjeseca koristite kemijsku ili toplinsku obradu cijevi. Možete ubaciti žlicu sode ili soli u odvod jednom dnevno. Nemojte sipati mast koja se lijepi za stijenke cijevi. Bolje je natopiti toaletnim papirom, papirnatim ručnikom i baciti ga.
Vrati se
Komentari (3)
 1. Valentin.
  #1 Valentin. gosti 13. kolovoza 2018. 11:34
  0
  Jednostavno: glatkim crijevom spojite sifon na kanalizaciju i jednom tjedno malim četkom (kojim se cijevi pere) kroz rupe u sifonu od sudopera u kružnom i translacijskom pokretu, lako očistite ovaj dio sifona od prljavštine. Pa, jednom godišnje - očistite sam sifon i odvodnu cijev - običnom četkom. Sve !!! Pa, ako je rešetka sifona stari model (podijeljen na 4 dijela), tada se može savršeno očistiti običnim prostirkom!
 2. Gost Michael
  #2 Gost Michael gosti 16. kolovoza 2018. 15:55
  0
  Ne soda! Smješta se na zidove cijevi, a na kraju se pretvara u kamen. Idealan lijek je sipati peroksid dva do tri sata.
 3. sektor
  #3 sektor gosti 10. veljače 2019. 17:54
  0
  Kakva je to budala, vlasnik je stavio odvodno crijevo ispod sudopera bez filtera za taloženje? Nitko drugi osim igrača na iPhoneu.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja