Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » Dimljena salata kod kuće
Dimljena salata divan je nalaz za one koji vole ribu. Mnogi će reći da s takvom sitnicom ne vrijedi gnjaviti. Ne pokušavajte žuriti sa zaključcima, jer će rezultat biti nevjerojatan, impresivan. Ispada da je prirodni proizvod nevjerojatnog ukusa. A po cijeni poslastica je svima dostupna. A kakvo je zadovoljstvo gledati zlatnu ribu koja odiše božanskim mirisom iz dimnjaka. Uvjerljivi argumenti su beskrajni, pa je recept za to kako dobiti dimljenu haringu kod kuće dodatno predložen. Pogledajte fotografije koje će vam pomoći da shvatite postupak vrućeg pušenja.
Dimljena salata kod kuće

Popis proizvoda


Pripremajući se za pušenje kod kuće, morate kupiti:
  • 1 kg haringe;
  • 2 žlice. l. sol;
  • omiljeni začini.

Dimljena salata kod kuće

Kako kuhati dimljenu haringu: upute i korak po korak fotografije


Prvo morate napraviti neku ribu. Malo je vjerojatno da će ga netko uhvatiti. Nadam se našim prodavaonicama ribe. Predlaže se odabrati ohlađeni proizvod, iako ga nije lako kupiti. Smrznuta haringa također je prikladna. Međutim, morat će se prirodno odmrznuti. Ostavite da stoji nekoliko sati na zraku. Ako želite stvarno brzo, dopušteno je spustiti ga u vodu, kao na fotografiji.
Dimljena salata kod kuće

Lešine definitivno treba očistiti. Vlastita lijenost uvijek je na štetu, tako da se ne trebate utješiti iluzijama koje će to učiniti s crijevima. Ipak, puno je ljepše jesti dimljenu haringu kad je prethodno izvađena. I repovi i peraje nisu obrezani, pa će se očuvati cjelovitost leša.
Dimljena salata kod kuće

Riba se mora temeljito oprati. Voda se postepeno posvjetljuje, a zatim postaje prozirna.
Dimljena salata kod kuće

Vrijeme je da odemo na krastavce. Za 1 kg haringe trebat će 1-2 žlice. l. sol. Začini se odmah uliju u zdjelu. Zatim morate pažljivo uvaljati ribu u masu soli i papra. Prema receptu, ribu ostavite za sol oko 2,5-3 sata.
Dimljena salata kod kuće

Nakon određenog vremena, preporučuje se ponovno pranje. Time se uklanja višak soli. Dok će se dimnjak kuhati, riba se može sušiti.
Dimljena salata kod kuće

Mnogi nude dimljenu haringu kod kuće u pećnici ili tavi. Ovaj postupak je možda moguće, ali i mnogo praktičnije izvesti u kućnoj dimnjaci koja je instalirana u zemlji ili u dvorištu seoske kuće. Sklopivi uređaji prikladni su za upotrebu čak i na piknicima. Na dnu kutije sipa se sloj drvene sječke. U određenom slučaju korišteno je stablo jelše, iako je pogodna masa dobivena od bilo kojeg tvrdog drva.
Dimljena salata kod kuće

Pripremljena, blago sušena riba položena je na žičani stalak. Masnoća sa haringe gotovo da ne kaplje kad se puši vrućim dimom, ali ipak je bolje postaviti palete ispod žičane police ili staviti komad folije.
Dimljena salata kod kuće

Ostaje čvrsto zatvoriti kutiju i baciti drva za ogrjev odozdo kako bi stalno stvarali dim. Vruće dimljena salama traje oko 40-50 minuta. Nakon pola sata kuhanja, preporučljivo je pogledati boju kože. Ako je postala zlatna, možete dobiti dimljenu deliciju.
Dimljena salata kod kuće

Vruće dimljena haringa može se jesti odmah čim se izvadi s roštilja. Međutim, već drugi dan njezin okus postaje još intenzivniji, suptilan. Probajte, eksperimentirajte! Recept je jednostavan, ali mora zabava! Dobar apetit!
Dimljena salata kod kuće
Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja