Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Kako se riješiti domaćih lisnih uši
Kako se riješiti lisnih uši

Aphidi su glavobolja za mnoge vrtlare. I ne samo ljetni stanovnici, naši zatvoreni "zeleni kućni ljubimci" mogu pretrpjeti istu nesreću: dovoljno je otvoriti prozor ili prozor ljeti. U većini slučajeva osnovni uzrok pojave lisnih uši su domaći mravi - oni koriste uši dok ljudi koriste stoku. Oni se brinu za lisne uši, štite ih od drugih insekata i daju sve od sebe kako bi je razmnožili što je više moguće, jer listne uši s određenim učinkom na njega izdvajaju slatki nektar, što je poslastica za mrave. Ako su ovi pametni insekti opravdali svoju koloniju u zidu drvene kuće ili u podzemlju, uklanjanje lisnih uši neće biti lako. Nema smisla riješiti se lisnih uši bez uništavanja mrava - čim nestane kemijsko sredstvo kojim ste otrovali nedavne parazite, mravi će odmah donijeti nove, a sljedeća generacija će se roditi za tjedan dana. Uz to, lisne uši, poput mnogih parazita, imaju neugodnu sposobnost prilagođavanja otrovima. Ali mravi nemaju takve sposobnosti da smo jako dobri. Krenimo s njima! Srećom, sada postoji mnogo lijekova koji se prilično dobro riješe ovih insekata i gotovo svi su učinkoviti. Dakle, kako bismo se riješili mrava, kupujemo nekoliko vrsta slatkog otrova odjednom, tako da bi rezultat bio siguran. Postupamo u skladu s uputama na naljepnicama. Ako je sve dobro prošlo i mravi su nestali, nastavite s uklanjanjem lisnih uši. I tu sam naišla na neugodno iznenađenje: lisne uši na mojoj paprici pokazale su se da nisu imune na sva sredstva koja sam kupila. Samo su neki na neko vrijeme padali od aktivnosti parazita, ali nisu umrli. Zauzimala je samo sobni papar, bez dodirivanja drugih biljaka. Borio sam se s njom više od godinu dana, s raznim izlogima i vlastitim sredstvima. Nisam postigao nikakve rezultate osim gubitka dvije biljke. Domaće lisne uši su aktivne tijekom cijele godine, tako da sam u to vrijeme morao puno testirati svoja sredstva. I nedavno sam, na kraju krajeva, uspješno svladao ovu infekciju! Nažalost, neću biti u mogućnosti prikazati sam proces istrebljenja parazita, zbog potpune odsutnosti takvih, ali sasvim je moguće opisati proizvodnju agensa i preradu biljaka.

Trebat će


  • Voda.
  • Kloramin (prah).
  • Duhanska prašina.
  • Češnjak.
  • Parfem ili oštar kolonj.
  • Boca u spreju.
  • Velika špric.
  • Pamučni pupoljci.
  • Meka četka za kosu.

Kako se riješiti lisnih uši

Riješite se lisnih uši kod kuće


Priprema otopine:
Prvo morate inzistirati na duhanskoj prašini na vodi. Na litre staklenke vode - dvije žlice (s toboganom). Inzistirajte tri dana. Zatim dodajte malo klora u duhansku tinkturu, doslovno na vrhu noža. Inzistirajte na još jedan dan. Zatim iscijedite vani, kroz izbacivač češnjaka, jedan veliki češanj češnjaka. Pričekajte dok češnjak ne natapa miris otopine (sat i pol). Sada filtrirajte ovu otopinu u drugu posudu kroz četveroslojnu gazu. Zatim uzmite pamučni tampon, odvojite jedan vrh pamučnim tamponom od njega, a preostalu cijev s pamukom na kraju stavite na štrcaljku. Na mjesto igle. Filtriranu otopinu skupljamo u štrcaljku kroz pamučnu vunu i na taj način sprečavamo ulazak sitnih čestica duhanske prašine, koje mogu začepiti raspršivač i, uklanjajući pamučni tampon, sipati u čistu otopinu u bocu s raspršivačem.Ponavljajte postupak dok ne napunimo bocu. Zatim, prije upotrebe, u ovu bočicu dodajte 3-4 miligrama kologna s otopinom spremnom za prskanje. Rješenje je spremno.
Primjena rješenja:
Prije nanošenja otopine, zemlju u loncu prekrijte nečim kako otopina ne bi pala na zemlju. Najbolje od svega s krpom. Osobno sam umotao dugu krpu u dugačak tanki džak i jednostavno ga umotao na zemlju u loncu sa zmijom oko debla.
Kako se riješiti lisnih uši

Otopinu nanosimo odozdo prema gore, postepeno okrećući lonac s biljkom, tako da dospije na unutarnje površine svih lišća.
Kako se riješiti lisnih uši

Biljku obrađujemo dok iz nje ne počne kapljati. Sada ostavite biljku da se osuši. Ni u kojem slučaju ga ne isperite. Nakon nekoliko sati, paraziti preostali na lišću potamne i umiru, a nakon jednog dana će se osušiti.
Kako se riješiti lisnih uši

Zatim se mogu ukloniti s lišća mekom četkom. Moja je paprika podvrgla tim postupcima sasvim normalno, međutim, biljke su različite, pa će se možda neke malo razboljeti. U svakom slučaju, za njih se neće dogoditi ništa kobno. Krpe iz lonca ne vadimo odmah nakon obrade, jer će lisne uši odmah početi doslovno napuštati biljku - sipati na stol i krpu. Nakon nekoliko sati krpe možete ukloniti mrtvim insektima. Međutim, ovo još nije pobjeda - mnogi su insekti uspjeli odgoditi potomstvo, koji zbog svoje mikroskopske veličine nije stigao do otrova. Tako ponavljamo postupak svaki tjedan dok se infekcija potpuno ne iskorijeni. U vrijeme liječenja od parazita, neće biti suvišno nahraniti biljku vitaminima za oporavak nakon napornih postupaka. Za to su listovi aloe sasvim prikladni. Neposredno prije zalijevanja, nakon svakog postupka jetkanja, pospite jedan list na tlo svake biljke.
Kako se riješiti lisnih uši

Kako se riješiti lisnih uši

Nakon potpunog uništenja parazita, biljku isperemo čistom vodom pomoću pamučne vune ili mekog tkiva. I češće obrišite prozorsku dasku vodom laganom otopinom izbjeljivača, kako biste spriječili pojavu mrava.
Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja