Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Vrh tankog lemilice
Vrh tankog lemilice

Ako se odlučite popraviti pokvarene slušalice, bluetooth slušalice ili bilo koji drugi uređaj koji ima tanku i malu mikrovezu, trebat će vam lemljenje s tankim ubodom. Ali ponekad se dogodi da vam taj ubod, zbog nekih okolnosti, neće biti pri ruci. Možete, naravno, otići u najbližu specijaliziranu trgovinu i kupiti pravu, ali nije činjenica da vam je potreban alat tamo. Ili se možete naviknuti i sve napravite običnim, standardnim ubodom. Ali zašto riskirati i trpjeti kada se tanki ubod može napraviti u samo pet minuta, ne napuštajući vaš dom, od materijala koji se nalaze u štali ili smočnici gotovo bilo koje osobe. Pripremit ćemo potrebne materijale i nastaviti s proizvodnjom.
Bit će potrebno:
 • Bakrena žica, debljina vrha koji vam je potreban.
 • Aluminijska folija.
 • Kliješta.
 • File.
 • Clippersi.
 • Škare.
 • Cijev od sobne antene, ili bilo koje druge, od bilo kojeg metala, pogodne u kalibru za otvor za lemljenje.

Vrh tankog lemilice

Izrada tankog vrha za lemljenje


To je nepristojno jednostavno, ali pouzdano i učinkovito. Pomoću rezača žica odvajamo dužinu bakrene žice koja nam je potrebna. Škarama odsječemo dugu traku aluminijske folije, čija je širina manja od duljine žice koju ste odabrali, tačno onoliko koliko bi vrh trebao ispuhati željezo. Vrh žice pričvršćujemo na vrh žice, koji će biti izravno uz sam ubod, uz datoteku koja vam je potrebna.
Vrh tankog lemilice

Namotamo foliju na žicu na debljinu unutarnjeg promjera vaše postojeće cijevi.
Vrh tankog lemilice

Foliju treba namatati što je moguće gušće, o tome ovisi brzina zagrijavanja vrhova - što se slojevi gušće prianjaju jedan za drugog, brže će se zagrijati. Pomoću datoteke ili datoteke izrežite komad cjevčice jednake širine sa širinom folije namotane oko žice.
Vrh tankog lemilice

A sada u cijev umetnemo žicu omotanu folijom.
Vrh tankog lemilice

Što je čvršći dizajn, to je bolje. Da bi fiksirali stabilnost vlakana u cijevi pomoću folije noža ili škara, savijamo rubove cijevi prema unutra, kao da ih začepljujemo prema unutra.
Vrh tankog lemilice

Ako nije bilo moguće odabrati prikladnu cijev, jednostavno omotajte foliju debljinom standardnog vrha i omotajte je tankom bakrenom žicom. Pa, umetnite novi savjet u lemljenje!
Vrh tankog lemilice

Učinkovitost takvog uboda uopće nije niža od učinka uboda kupljenog u trgovini. Prije spajanja uređaja na mrežu, naoštreni vrh uboda umočimo u kiselinu za lemljenje kako bi se lemelo bez problema moglo zalijepiti na njega.
Vrh tankog lemilice

Vrh tankog lemilice

Sada ga možete koristiti. Ali nemojte zaboraviti da je ovo samo privremeni izlaz iz ove situacije. Ovaj dizajn možete koristiti dva do tri puta. Nema više. Zatim, kad folija unutar cijevi izgori, zagrijavanje uređaja bit će mnogo duže nego inače, a žica za ubod počet će ispadati iz cijevi, pa ako je moguće, u trgovini još uvijek nabavite pravi ubod.
Vrati se
Komentari (7)
 1. Sergej K
  #1 Sergej K posjetitelji 8. lipnja 2018. 10:37 sati
  4
  Sve je puno jednostavnije - postoji nekoliko mogućnosti da napravite lemljenje tanki vrh:
  1. Zamotajte žicu od 2-3 mm na vrh željeza za lemljenje, savijte kraj u pravom smjeru i kosite
  2. Izbušite rupu ispod postojeće žice na stražnjem dijelu vrha i istisnite (dodirnite)

  Prva opcija je privremena, druga može biti trajna, imam mnogo uboda u glačama za lemljenje
 2. jež
  #2 jež gosti 9. lipnja 2018. 09:42
  1
  Posebno je impresivno "kiselina za lemljenje" ...
 3. Gost Sergej
  #3 Gost Sergej gosti 11. lipnja 2018. 16:16
  2
  Radio komponente (mikrocirke u ovom slučaju) mogu lemiti kiselinom za lemljenje samo osoba koja ne poznaje osnove radio elektronike)))
 4. Jesam
  #4 Jesam gosti 9. siječnja 2019. 07:49
  0
  Ponovo vozite: toplinski otpor komada antene i folije bit će takav da je puno bolje pronaći autentičniji vijak i izravno držati tanki ubod. Osim toga, ubod u foliji će se okretati ...
 5. Anastasis
  #5 Anastasis gosti 19. veljače 2019. 18:53
  1
  sve je ispravan i normalan način.Hvala. Rekli su vam - TEMPORARY! I u kiselini nema ništa strašno, pogotovo jer je autor predložio vađenje uboda, a ne lemljenje. Koja je sve lepeza i siktanje mediokriteta. To je sve! NEMO Njima.
 6. Oleg Goryunov
  #6 Oleg Goryunov posjetitelji 15. kolovoza 2019. 20:18 sati
  1
  Još uvijek postoji jednostavan način, glupo namotajte bakrenu žicu promjera 0,8 i promjera 50 mm na vrh lemilice, čija grana bi trebala biti kositrena.Ja sam već dugo koristim ovu metodu.
 7. Oleg Goryunov
  #7 Oleg Goryunov posjetitelji 15. kolovoza 2019. 20:23 sati
  1
  Usput, ponekad preporučam acetilsalicilnu kiselinu-aspirin kao fluks! Omogućuje vam uklanjanje žica u laku! Preporučujem umjesto lemljenja kiselinu!

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja