Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Način uklanjanja hrđe
Način uklanjanja hrđe

Svaka se osoba više nego jednom u životu susrela s takvom smetnjom kao korozija metala ili, jednostavnije, hrđa. Postoji mnogo načina borbe protiv ove bičevine, ali nisu svi dovoljno učinkoviti. Isprobavši nekoliko metoda i nisam postigao željeni rezultat, pronašao sam vlastiti način rješavanja hrđe. Barem nisam vidio takvu pretragu.

Trebat će


 • Soda bikarbona.
 • Pasta za zube.
 • Deterdžent za suđe.
 • Goi tjestenina.
 • Alkohol.
 • Pamučna vuna ili meka krpa.
 • Brusilica s filcem od filca.

Način uklanjanja hrđe

Metal uklanjamo hrđu


Način uklanjanja hrđe

Dakle, za početak pripremite površinu koju treba očistiti, naime, samo obrišite alkoholom. Sada pripremite smjesu. U posudu izlijte veliku žlicu sode bikarbone i iz cijevi istisnite žličicu paste za zube. Sada ulijte deterdžent za suđe i promiješajte, dovedite smjesu do konzistencije tekućeg kiselog vrhnja.
Način uklanjanja hrđe

Način uklanjanja hrđe

Zatim ovu mješavinu vatom nanesite na površinu koja je očišćena od hrđe.
Način uklanjanja hrđe

Način uklanjanja hrđe

Ostavite jedan sat.
Način uklanjanja hrđe

Tijekom tog vremena površinski aktivne tvari (površinski aktivne tvari) sadržane u deterdžentu korodiraju hrđu, a smjesa će se pretvoriti u tanku koru koja pokriva površinu koju treba očistiti. Nakon određenog vremena, mekom krpom ili pamučnim tamponom utrljajte ovu koru preko zahvaćenih područja.
Način uklanjanja hrđe

Mljevajte ga dok cijela smjesa, zajedno s hrđom, ne ostane na krpici.
Dakle, uklonili smo hrđu, ali je ostao mali problem: na mjestima uklonjene hrđe ostale su tamne mrlje. Da bismo ih uklonili, uzimamo brusilicu, na nju učvršćujemo filc od diska, s tim da se prethodno nanese goya paste i pažljivo brusimo površinu. Tijekom ovog postupka uklanjaju se ne samo tamne mrlje preostale od hrđe, već i mikro ogrebotine koje je ostavila soda. Površina postaje zrcalno plava!
Način uklanjanja hrđe

Način uklanjanja hrđe

Uz to: pasta goy, koja ostaje na površini nakon mljevenja, neko vrijeme štiti ovu površinu od vlage i, kao rezultat, hrđe.
A kako biste u budućnosti izbjegli pojavu hrđe, jednostavno obrišite površinu barutnim uljem barem jednom mjesečno. Ili ulje za šivaći stroj, ta su ulja gotovo identična.
Vrati se
Komentari (2)
 1. Gost Alex
  #1 Gost Alex gosti 5. lipnja 2018. 15:45
  0
  HORROR ... OVO JE SVE SLIČNO KOJE SU BILI MIKROSKOPOM Nokti !!!
 2. bradavica
  #2 bradavica gosti 28. prosinca 2018. 15:27
  0
  Zašto se peruti s proizvodima za čišćenje, ako još uvijek mlinite brusilicu ...

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja