Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »LED glazba u boji
Glazba u LED boji

Ponekad netko želi stvoriti sjajnu svjetlosnu emisiju kod kuće, nazvati prijatelje, upaliti glasniju glazbu i zaroniti u atmosferu diskoteke. Obično nema problema s glazbom i prijateljima, ali organiziranje glazbe u boji može biti prilično problematično. Čak i najjednostavniji svjetlosni efekti ponekad koštaju pristojan novac, a uz to ih daleko od svih prodavaonica. Ali što ako želja za uživanjem u bljeskajućim svjetlima u glazbi ne nestane? Postoji izlaz - sami sakupljati glazbu u boji.

Shema glazbe u boji


Glazba u LED boji

Krug je jednostavan kao čizma za dizanje, sadrži samo tri tranzistora i nekoliko otpora s kondenzatorima. Sadrži tri filtera za niske, srednje i visoke frekvencije, pa se ova glazba u boji može nazvati trokanalnom. Crveni LED svijetli kada prevladavaju niske frekvencije u audio signalu, plavi LED odgovara srednjim frekvencijama, a zeleni LED visokim frekvencijama. Trimerski otpornici R4 - R6 reguliraju osjetljivost svakog kanala i uz njihovu pomoć postavljaju potrebnu svjetlinu sjaja. Tranzistori VT1 - VT3 mijenjaju LED diode, ovdje možete primijeniti bilo koje n-p-n tranzistore male snage, na primjer, BC547, BC337, KT3102. Umjesto pojedinačnih LED-ova, za povećanje svjetline možete koristiti segmente LED trake, u tom slučaju tranzistore trebate opskrbiti s više snage, na primjer, BD139, 2N4923, KT961. Zvučni signal može se ulaziti u krug, primjerice, s uređaja za reprodukciju, telefona ili računala. Međutim, može se ispostaviti da razina zvučnog signala nije dovoljna za otvaranje tranzistora ovog kruga, a LED diode će biti prigušene. Da biste to izbjegli, signal se mora pojačati, na primjer, pomoću jednostavnog pojačala na jednom tranzistoru, čiji je krug prikazan dolje.

Krug pojačala


Glazba u LED boji

Može se koristiti bilo koji tranzistor male snage, domaći KT3102 dokazao se u ovom krugu. Pomoću podešavanja otpornika R1 možete podesiti razinu signala isporučenog u glazbenom krugu u boji. Pojačalo napaja isto 9 - 12 volti. Možete čak i slati slab signal s telefona na njegov ulaz, jer će se on pojačati na željenu razinu.
Glazba u LED boji

Sastavljanje jednostavne glazbe u boji


Nakon analize shema možete prijeći izravno na sastavljanje strukture. Oba kruga se mogu sastaviti na jednoj ploči kao i ja. Pisana pločica ima dimenzije 35x55 mm, a izvodi se LUT metodom. Nekoliko fotografija postupka:
Glazba u LED boji

Glazba u LED boji

Glazba u LED boji

Preuzimanje ploče:
[8,98 Kb] (preuzimanja: 425)

Nakon što se višak bakra iscijedi, izbuše se rupe, staze se limene, dijelovi možete započeti lemljenje. Prvi lemljeni mali dijelovi - otpornici, zatim kondenzatori, tranzistori. Posljednje, ali ne najmanje bitno, masivni podešavajući otpornici ugrađeni su na ploču. Da biste povezali strujne žice i zvučni signal, možete koristiti terminalne blokove, a zatim će povezivanje žica biti mnogo praktičnije. Nakon što su svi dijelovi zapečaćeni, potrebno je oprati pločicu s toka, zazvoniti susjedne staze za kratki spoj.
Glazba u LED boji

Glazba u LED boji

Prvo pokretanje i postavljanje


Vrijedno je napajati ploču uključivanjem ampermetra u zazor jedne od žica napajanja. Ako na ulazu nema signala, strujni krug troši oko 1-2 mA. Svi ugađanje otpornika treba okrenuti u srednjem položaju, nakon čega na ulaz kruga možete primijeniti audio signal. Da biste to učinili, upotrijebite razdjelnik koji se priključuje u utičnicu za telefon ili uređaj. U tom će slučaju signal istodobno stizati i na zvučnike i na glazbenu ploču u boji. Uz pomoć R1, potrebno je osigurati da je svjetlina LED-ova dovoljna.Zatim se uz pomoć otpornika R4 - R6 svaki kanal regulira zasebno tako da je svjetlina sjaja svih LED dioda jednaka. Nakon što je krug konfiguriran, umjesto pojedinačnih LED-ova, možete spojiti svijetle LED trake, uključiti glasniju glazbu i uživati ​​u obavljenom poslu. Lijepa gradnja!
Glazba u LED boji

Glazba u LED boji

Pogledajte video


Djelo takve glazbe u boji jasno je prikazano u videu:
Vrati se
Komentari (4)
 1. Gost Aleksandar
  #1 Gost Aleksandar gosti 4. lipnja 2018. 8:17 sati
  0
  Sranje, a ne glazba u boji.
 2. Gost Sergej
  #2 Gost Sergej gosti 5. lipnja 2018. 17:00 sati
  3
  Je li to glazba u boji? Od tri LED-a? Slično sam radio i 70-ih godina, samo signal nakon što su filtri dovedeni do upravljačkih elektroda tiristora. Kao opterećenje lampe, 220V 60W. Nije bilo AGC-a, pa sam ga često morao prilagođavati. Ali barem je plastična imitacija kristalnog lustera prilično zanimljiva na rubovima ovog pseudo-kristala koji je svjetlucao. I djevojke su trgnule plesati dok su osvjetljavale cijelu sobu iridescentnim seksualnim sumrakom. A za ovo sklonište koja aplikacija? Član za svjetlo tijekom masturbacije ... Za više od tri LED-a nije dovoljno. Prijedlog za uključivanje LED vijenca besmislen je: neće biti puno svjetlije, a drugo, zbog karakteristika Volt-Ampera, LED diode neće upaliti pri malim razinama glasnoće. Čak i ako ih stavite u dobar difuzor, oni neće zasjati cvijećem, već će treptati glupo, poput oštećenog semafora.
 3. gost
  #3 gost gosti 12. studenog 2018. 14:49 sati
  0
  Doista nema pogrešaka u potpisnici? Sastavio je uređaj. Pojačalo je odbilo raditi, izlazna faza je radila - na njemu je bilo obješeno posebno pojačalo.
 4. Drutoc
  #4 Drutoc gosti 5. veljače 2019. 10:44
  0
  Pitanje o pojačalo. Gdje se stisnuti "+" s R4?
  A "-" iz C2, kakvi regulatori?

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja