Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » » »Zidna plinska kotlovnica mini pećnica
Plinski kotao je nesumnjivo potrebna i korisna stvar, ali nažalost, nije vječan. Nažalost, mnogi moderni kućanski aparati izrađeni su s očekivanjem da popravak njih košta više potrošača nego kupovina novog uređaja, a plinski bojler je jedan takav uređaj. Ako u vašoj seoskoj kući ili u kućnoj kotlovnici ovo ne uspije, nemojte žuriti da je bacate ili ne odbacite nakon što je zamijenite novom. U njegovom sustavu postoje mnogi potrebni i korisni mehanizmi u svakodnevnom životu; razne motore, pumpe, ventile, oduške i slično. Među svim tim nalazi se komora za izgaranje i cijev za uklanjanje produkata izgaranja. To je upravo ono što nam treba za izradu mini-štednjaka. Takva peć može biti vrlo korisna u šatoru tijekom putovanja s kampovanjem preko noći, poput ribolova, lova ili samo opuštanja na obali jezera ili rijeke, kako ne bi spalili skupi benzin u automobilu za grijanje. Također, ova peć može biti korisna u zemlji, za grijanje staklenika u uvjetima smrzavanja (uz odgovarajuću modernizaciju staklenika, naravno!).
Mini štednjak iz zidnog plinskog kotla

Trebat će


Sljedeći alati i materijali bit će potrebni:
 • Odvijač (odgovara vijcima koji se koriste u uređaju).
 • Stroj za brušenje s kotačem za rezanje.
 • Linija.
 • Marker.
 • Mali zglob (za vrata).
 • Vijci za drvo.
 • Bušilica.
 • File.

Izrada mini-peći iz plinskog kotla


Da bih došao do komore za izgaranje, morao sam rastaviti gotovo cijeli kotao na njegove dijelove i izvaditi sav sadržaj. Međutim, za ovo mi je trebao samo Phillips odvijač! Ali ako radite s odvijačem, tada će vam trebati prilično malo vremena. Komora za izgaranje zidnog kotla je prilično mala, u odnosu na sam kotao. Na primjer, imam ga dimenzijama samo 35 x 25 x 25.
Mini štednjak iz zidnog plinskog kotla

Pored toga (što je posebno zgodno) takve kamere već imaju izlaz na cijevi.
Mini štednjak iz zidnog plinskog kotla

Sama komora za izgaranje također je rastavljena. Pričvršćen je vijcima i sastoji se od uklonjivih zidova, elemenata za grijanje vode, vatrootporne zaštite od azbestnih štitnika i plinskih mlaznica.
Mini štednjak iz zidnog plinskog kotla

Rastavljamo komoru za izgaranje, uklanjamo sve iznutra, nepotrebne sadržaje i montiramo zidove vatrostalnim štitnicima.
Mini štednjak iz zidnog plinskog kotla

Sada trebamo rezati vrata da bismo u peć dobavili gorivo (drveni trupci, drveni pomičnjak ili ugljen). Da bismo to učinili, na prednjem zidu pomoću ravnala i markera napravimo označavanje potrebnog područja.
Mini štednjak iz zidnog plinskog kotla

Da bih odredio točno prednji zid, uzeo sam u obzir njegovo najprikladnije bočno mjesto od izlaza cijevi, kao i prisutnost oka napravljenog od stakla otpornog na toplinu, koji nadgleda izgaranje goriva. Sada uzimamo stroj za poliranje (ne zaboravite naočale!) I pažljivo izrežemo vrata prema oznaci.
Mini štednjak iz zidnog plinskog kotla

Savjesni proizvođači u pravilu izrađuju takve komore za izgaranje od posebnih, vatrostalnih metala, poput titana, pa prilikom rezanja morate biti strpljivi i, za svaki slučaj, pripremiti rezervni kotač za rezanje. Nakon što su vrata izrezana, dopuštamo da se cijela stvar sama ohladi. Ni u kojem slučaju ga ne zalijevajte! Ovo je važno! Naglo hlađenje može poremetiti strukturu legure od koje se sastoji komora, što će dovesti do njegove deformacije tijekom daljnjeg rada! Legura takvih proizvoda dizajnirana je za neovisno, prirodno hlađenje. Nakon što se metal ohladio, očistimo rubove vrata i rupu za to u zidu komore s fileom od izbočina.Dalje, na vratima i zidu označavamo markerom ispod šarke. Bušimo rupe.
Mini štednjak iz zidnog plinskog kotla

Također bušimo rupe na vratima za pričvršćivanje ventila vrata. Još uvijek su potrebne rupe ispod vrata. Oni će služiti za dovod zraka u peć (vrsta puhanja). Ako je potrebno, ugradite noge, u dno komore u uglovima izbušimo i rupe potrebnog promjera.
Trebat će nam i pravokutni komad metala kako bismo napravili traku koja će iznutra prekrivati ​​jaz između vrata i zida, kako vrata ne bi ulazila u peć kad su zatvorena. Da biste to učinili, odrežite komad metala potrebnih parametara, u kojem iznutra bušimo rupe za pričvršćivanje na zid.
Nakon završetka bušenja sve sastavljamo u jedinstvenu cjelinu, uz pomoć malih vijaka s maticama, odvijačem i ključem odgovarajućeg broja.
Mini štednjak iz zidnog plinskog kotla

Mini štednjak iz zidnog plinskog kotla

Mini štednjak iz zidnog plinskog kotla

Mini štednjak iz zidnog plinskog kotla

Sad idi na pipu. Takve cijevi za uklanjanje proizvoda izgaranja iz plinskih kotlova obično idu dvostruko. Ovo je takozvana "turbo cijev". Odnosno, postoji još jedna unutar cijevi - ispuh izlazi kroz unutarnju cijev, a hladni zrak ulazi u kotao kroz vanjsku cijev radi hlađenja sustava. U ovom nam je slučaju vrlo korisna za dodatnu toplinsku izolaciju. Da biste to učinili, jednostavno napunite prostor između cijevi nekim toplinskim otporom. Sada se ne možete bojati da će toplina iz cijevi rastopiti strop šatora ili staklenika.
Kao što sam već napomenuo, u komori za izgaranje već postoji otvor za cijev, tako da sve što moramo učiniti je popraviti u skladu s tim.
Mini štednjak iz zidnog plinskog kotla

Instalacija je jednostavna i jednako jednostavna za uklanjanje, što je vrlo zgodno tijekom prijevoza. Po želji moguće je ugraditi zaštitu od kiše na vrh cijevi tako da se ne izlije u peć kad se neće koristiti. Takva se pećnica lako uklapa u prtljažnik bilo kojeg automobila, nije teška, kompaktna. Ugrijat će se u lošem vremenu i pružiti utjehu u vašem šatoru.
Vrati se
Komentari (1)
 1. Vadim Aleksandrovič
  #1 Vadim Aleksandrovič gosti 3. svibnja 2018. 23:22 sati
  0
  Gluposti! Od početka do kraja !! Komora za izgaranje odozdo će brzo izgorjeti jer se može koristiti uređaj za jednokratnu upotrebu. Za ideje 5. Za učinkovitost proizvoda 2.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja