Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» »Radijski pozivi i uređaji za upravljanje na daljinu
Ne tako davno, ovo čudo kineske industrije ušlo je u naš život, ali je odmah osvojilo srca svojom jednostavnošću i jeftinošću. A njegova jednostavnost leži u sljedećem: kupio je poziv, uključio ga, bacio na ormar, zalijepio gumb na vratima. Sve, nema žica za vas, bušite rupe za pričvršćivanje itd. , , ,


Ali ipak, pogledajmo to i pogledajmo dijagram kruga.
Button. Tri tranzistora, baterija od 12 volti. Visokofrekventni generator sastavljen je prema troosjetnom kapacitivnom krugu, pojačalo-pretvaraču. Pretvara se iz frekvencije reda od 433 MHz. Ono što me iznenadilo je paralelno uključivanje dva kruga, jedan je podešen na primarnu frekvenciju generatora, a drugi hvata negdje 10 harmonika i pobudi se na frekvenciji od 433 MHz. Naši kineski prijatelji ponovno su pronašli originalno i, što je najvažnije, jednostavno rješenje problema koristeći minimalne detalje.
Najzanimljivije je da odašiljač nema antenu za odašiljanje, naravno da je unutra, tj. sam krug prema njoj. Zahvaljujući upotrebi ultra-ultra-kratkog valnog raspona, ovo je dovoljno.Poziv. Prijemnik je sastavljen na jednom tranzistoru u skladu s regenerativnim krugom detektora. Signal primljen od njega dovodi se u operativno pojačalo. Zatim signal ulazi u ZVUČNI ČIP. Nije teško pogoditi da je on stvoritelj melodija koje slušamo. Od njega do pojačala snage sastavljenog na jednom tranzistoru, i to u dinamičku glavu. To je sve, samo želim primijetiti relativno malu potrošnju struje u stanju pripravnosti.Demontirali, pogledali, demontirali djelo. Je li to sve? Ne, nisu svi! Zvono je gotovo univerzalni krug odašiljača i prijemnika. Na temelju njega možete prikupiti mnoge druge zanimljive uređaje.

Kao primjer. Zvono kontrolira svjetlost.

Primamo poziv i spajamo krug, što je prikazano u nastavku.


Ovo je normalan okidač. Kad mu iz poziva dođe do impulsa, prebacuje se u jedan od fiksnih položaja. Okidač ima relej na izlazu, a upravljani uređaj je spojen na relej, u našem slučaju to je žarulja sa žarnom niti.


Primjer položaja zvona i gumba.


Pločica.

Položaj dijelova na pločici.


PS: Mučilo me je pitanje: gdje nabaviti hranu za ovaj krug? Nije odvojena linija koju treba voditi? Tu možete pronaći izlaz pa je to u dvostrukom ožičenju. Ako je vaše ožičenje u stropu dizajnirano za dvije svjetiljke, a na prekidaču dva gumba odgovor je došao sam - uređaj upravlja jednim gumbom, a drugi se napaja, recimo, punjenjem s mobilnog telefona (ekonomično je).

Vrati se
Komentari (4)
 1. koristoljubiv
  #1 koristoljubiv gosti 5. srpnja 2011. 17:27
  1
  Kull osmijehosmijehosmijehosmijehosmijehosmijehosmijehosmijeh
 2. MrGOD
  #2 MrGOD gosti 13. kolovoza 2011. 12:49
  0
  jezik
 3. snajper
  #3 snajper gosti 27. studenog 2012. 09:42
  1
  Na prodaju takve, bolje da ih kupim na daljinu za gotovo sve
 4. Niaz
  #4 Niaz gosti 13. srpnja 2014. 11:46
  0
  Pronašao sam dvije noge na nekakvom mikro krugu u prijemniku, na kojem se pojavljuje polumjesec od 3 volta, dok se pritisne tipka u predajniku. Mislite li da se relej može spojiti tamo?

  LED indikator svijetli (pritisne ruku na te noge), sve dok je pritisnut radio gumb. Želim sakupljati alarm na vratima, ali povucite žice na vratima vrata. Prijemnik će morati zvoniti s mobilnog telefona kada se odašiljač pritisne.

  Ne šuštam o elektronici, mislim da bih pokušao bez obzira na tiristor ili tranzistor.

  Općenito tražim savjet kako sastaviti.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja