Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Zamjena slavine na mikseru
Da li mikser radi? To je popravljivo! Vodovodne komunikacije u mnogim stanovima, blago rečeno, ostavljaju mnogo toga za željeti, čemu se dodaju periodična obustava ispitivanja vode i cijevi, kao rezultat toga prljavština ulazi u naše miješalice i slavine. Upravo ona, točnije pijesak, u konačnici postaje glavni uzrok kvarova. Nažalost, to su stvarnosti naših života.
Kao što pokazuje praksa, ni kvaliteta proizvoda, ni ugradnja filtera ne štede od toga, već samo malo odgađaju njihov kvar. Što učiniti, što učiniti ako vam se dizalica odjednom počne potkopati ili čak pokrenuti? Popravit ćemo.
Sada ćemo analizirati upravo takav slučaj: kuhinjska mješalica ventila počela je puštati u vruću vodu. Proizvela ga je poznata bugarska tvrtka Vidima, a pala je žrtva pijeska koji se uvukao unutra.
Najčešće se radi o zrnu kvarca koje pada u osovinsku kutiju, mljeveći njenu keramičku površinu i na taj način propušta vodu!
Zamjenska osovina slavine slavine na mikseru

Imamo nekoliko načina da riješimo problem.

Vrlo jednostavan popravak


Započnimo s prvim, ja bih to nazvao „Srećno“, a sve zato što će morati učiniti nepristojno malo akcije. Sve što trebate učiniti je okrenuti glavu ventila s kapljajuće strane u smjeru odvijanja, tj. kazaljke na satu.
Ako nije čvrsto zategnut, cijeli će se čvor odviti. U tom će slučaju daljnja demontaža i zamjena oštećenog dijela trebati vrlo malo vremena. Evo kako to izgleda na primjeru hladne vode (imamo ga slijeva).
Zamjenska osovina slavine slavine na mikseru

Jednostavna zamjena


U sljedećem će slučaju situacija biti takva: glava ventila s ventilom i dizalica nisu odvijeni. U tom slučaju odvijte gornji poklopac (nalazi se na navoju), odvrnite vijak odvijačem.
Zamjenska osovina slavine slavine na mikseru

Dalje, pokušavamo ukloniti ventil iz utora, ako je potrebno, lagano tapkajući po njemu odozdo, naravno, koristeći za to nekovinske predmete.
Zamjenska osovina slavine slavine na mikseru

Da je sve ispalo, super! Ostaje samo odvrnuti ukrasnu kapicu i odvrnuti kutiju dizalica radi njegove daljnje zamjene.
Imajte na umu da kutija dizalica po izgledu i veličini nije jednaka za različite proizvođače, stoga se ne žurite s tim da je se riješite: dobro će vam doći za odabir novog!

Kompletna demontaža


Da, s tim ćete se morati suočiti u većini slučajeva. Dakle, sve se pokazalo drugačije od nas kao što bismo željeli: za šest godina vjerne službe gdje vruća voda teče (kaplje), sve se potpuno zaglavilo. Ostala je samo jedna opcija: morate je ukloniti i rastaviti već u povoljnijim uvjetima.
Započnimo odvrtanjem obloge iz cijevi. Prije toga, ne zaboravite isključiti vodu!
Da bismo to učinili, potreban nam je podesiv ključ KR-20 ili KR-30. Obični ključ neće raditi jer postoji matica od 25 mm (mada se, u principu, takvi ključevi i kombinirani ključevi nalaze).
Zamjenska osovina slavine slavine na mikseru

Nakon toga, izvadite mikser iz sudopera, ovdje koristimo cijevni (utičnički) ključ, u ovom slučaju 12 mm. Odvijte maticu iz vijka, uklonite slavinu povlačenjem cijevi kroz otvor u sudoperu.
Zamjenska osovina slavine slavine na mikseru

Sljedeći korak je odvojiti ulazni otvor iz miksera. To proizvodimo ključem od 10 mm.
Zamjenska osovina slavine slavine na mikseru

Sada je to sve, možete započeti glavni posao. Uklonimo čep, odvrnemo vijak i, lagano tapkajući (sada je to mnogo prikladnije), uklonimo ventil.
Zamjenska osovina slavine slavine na mikseru

Ako se ne želi spustiti, možete ga navlažiti WD-40, ali nemojte se miješati: uništava brtve.
Zamjenska osovina slavine slavine na mikseru

Nakon što smo ga uklonili, odvrnite poklopac i pristupamo samoj kutiji dizalica. Najvjerojatnije se ozbiljno zaglavila, pa ga morate pokušati odvojiti.
Ponovo radimo s podesivim ključem, ako je potrebno, možete lagano stegnuti mikser, oprezno štiteći njegovu kromiranu površinu od oštećenja.
Nakon dva pokušaja, uspjeli smo.
Zamjenska osovina slavine slavine na mikseru

Sada je stvar mala: pronaći i kupiti (bolje je, naravno, to učiniti unaprijed ako je poznat točan model i firmu uređaja) novu kutiju dizalica i staviti je na svoje mjesto. A onda je sve obrnutim redoslijedom.
Zamjenska osovina slavine slavine na mikseru

Da, iskorištavajući ovu priliku, reći ću: nemojte biti previše lijeni da proizvod očistite i obrišite sredstvom za čišćenje s vapna na teško dostupnim mjestima.
Zamjenska osovina slavine slavine na mikseru

To je sve: dizalica je popravljena, možete je ponovo koristiti.
Vrati se
Komentari (3)
 1. Natalija
  #1 Natalija gosti 26. travnja 2018. 00:00
  0
  Postoje li različiti eyelineri?
 2. Aleksandar Nikolajevič
  #2 Aleksandar Nikolajevič gosti 29. svibnja 2018. 23:43
  1
  Ali keramičku kutiju sa osovinom dizalice je lako vratiti iz curenja: pažljivo uklonite donji gumeni čep i pomoću njega odaberite ili napravite tanku brtvu od plastike, bakra i sl. Stavite brtvu, čep na mjesto, pričvrstite osovinu na mjesto. To je sve.
 3. vrba
  #3 vrba gosti 6. srpnja 2018. 19:34
  0
  kako ukloniti mikser ne može odvrnuti nosač na sudoper

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja