Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Zidna obloga suhozidom
Zidna obloga od gips kartona

Zidovi ožbukani suhozidom ne samo da stječu savršeno ravnu površinu, već i vizualno povećavaju prostor prostorije. Zidove možete gipsati sami, čime ćete uštedjeti pristojnu svotu novca.
Zidna obloga od gips kartona

Zidna obloga od gips kartona

Zidna obloga od gips kartona

Zidna obloga od gips kartona

Napravite sami zidne obloge od gips kartona


Jednostavna tehnologija koristi se za zidanje zidova listovima gips kartona. Može se pričvrstiti na zidove pomoću posebnog ljepila. Prije nego što počnete popravljati ovaj materijal, zidove je potrebno očistiti i temeljiti. Nakon toga, lopaticom nanesite ljepilo na plahte. Ljepilo se nanosi na rubovima neprekidnom trakom, kao i u sredini, dok širina svake trake treba biti 10 cm.
Ljepilo ne bi trebalo zauzimati više od polovice lista. Obložite ih iz ugla sobe. Pravilo poravnava list. Tijekom instalacije, bolje je popraviti tri lista odjednom. U slučajevima kada zid ima male nepravilnosti, posebno ljepilo nanosi se u malim komadima, a razmak između njih na rubovima treba biti 25 cm. U sredini ovih kolača treba biti na udaljenosti od oko 35 cm jedan od drugog. Površina nanesenog ljepila ne smije biti manja od 15% inače se list neće čvrsto držati. Debljina ljepila određena je neravnomjernošću zida. Što su veće neravnine, to će se morati nanijeti više ljepila. Ako je površina vrlo neravna, na nju su zalijepljene trake od gips kartona.
U širini, oni ne bi trebali biti veći od 10 cm. Što je zid i širi, to će više tih traka biti potrebno. Po pravilu ili pruzi, trake se izrađuju čak i prema ravnini. Morate pričekati dok se ljepilo ne osuši. To obično traje 3 sata, tek nakon tog vremena možete lijepiti listove. Zidove možete obložiti limama pomoću okvira. Ova metoda omogućuje postizanje glatkih zidova u kratkom vremenu. Rezultat je ravna površina za ukrašavanje. Pored toga, poboljšana je zvučna izolacija i toplinska izolacija u sobi. Također postoji prilika za polaganje raznih komunikacija. Jednostavno je provesti električno ili telefonsko ožičenje kroz takav zid.
Zidna obloga od gips kartona

Zidna obloga od gips kartona

Zidna obloga od gips kartona

Zidna obloga od gips kartona
Vrati se
Komentari (1)
  1. Dmitry
    #1 Dmitry gosti 16. travnja 2018. 03:49 sati
    0
    Možete lijepiti na obični alabaster. Plus - brzo se pokupi. Minus - trebate djelovati brzo, ne možete odmah pripremiti veliku količinu otopine.

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja