Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Cijeli morski oraš pržen u tavi
Ribolov je drevno muško zanimanje. Pravi ribar ne može samo uloviti ribu, već je i kuhati. Trenutno, laganom rukom domaćih restorana, jela od ribljeg brancina postala su popularna. I sam naziv brancin izašao je iz vrata kuhinje restorana. Zapravo, brancin i Laurack dva su imena za jednu, široko rasprostranjenu ribu iz obitelji Moronov. Aktivno je uhvaćena u mnogim morima. Osim toga, kao ugrožena vrsta, divlji lovor na nekim mjestima zaštićen je zakonom. Za opskrbu potrošača, ponekad se ta riba uzgaja umjetno. Bass ili Laurack je u Crnom moru. Ovdje je ova riba objekt sportskog lova.
Mlada riba se čuva u školama. Odrasli najčešće žive sami. Za predatorsku dispoziciju i impresivna usta brancina nazivaju i morskog vuka.
U mnogim je europskim zemljama lavrack vrijedna komercijalna riba. Trenutno u trgovini možete kupiti ribu od morskog psa kako u sladoledu, tako iu ohlađenom obliku. U divljini se nalaze prilično veliki primjerci težine do 8-10 kg i duljine do 1 m. U distribucijskoj mreži najčešće se prodaje morski pas težine 400 - 800 g i duljine ne više od 30 - 50 cm.
Za kuhanje prženog brancina u tavi ne treba više od 45 minuta. Od toga će trebati 15 minuta - za rezanje i pripremu ribe, a za njezino prženje bit će potrebno 25 - 30 minuta.

Sastojci


Prženi cijeli brancin u tavi

Za dvije porcije prženog brancina trebate:
  • dva neprekinuta morska bazga, svaka teška 400 - 500 g;
  • mljevena paprika 3-4 g;
  • gruba sol 6-7 g;
  • začinjeno bilje i ostali začini 2-3 žlice ;
  • ulje 60 ml;
  • limun;
  • brašno 70 - 80 g.

Recept od brancina


Prženi cijeli brancin u tavi

1. Ohlađeni brancin mora se očistiti od ljuskica, odrezati sve peraje. To se mora obaviti pažljivo. Zrake leđne peraje su vrlo oštre.
Prženi cijeli brancin u tavi

Prženi cijeli brancin u tavi

2. Nakon što su uklonjene sve ljuske i odrezane peraje, morate trpati trbuh i ukloniti sve unutrašnje strane.
Prženi cijeli brancin u tavi

3. Na opranu ribu trebate napraviti dva - tri ne baš duboka reza sa svake strane.
Prženi cijeli brancin u tavi

4. Nakon toga, ribu poškropite limunovim sokom. Sa svih strana naribajte sol. Pospite paprom i suhim biljem. Ostavite brancina 8-10 minuta na stolu.
Prženi cijeli brancin u tavi

5. Nakon toga uvaljajte ribu u brašno.
Prženi cijeli brancin u tavi

6. U tavi zagrijte ulje. Pržite brancin sa svake strane 7-8 minuta.
Prženi cijeli brancin u tavi

Prženi brancin savršen je za bilo koji obrok. Ako bi muškarac namjeravao prirediti romantičnu večeru za svoju voljenu ženu, tada je prženi brancin najbolje rješenje.
Prženi cijeli brancin u tavi
Vrati se
Komentari (0)

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja