Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Uradi sam piezo emiter
Shema predstavljena u ovom članku vrlo je jednostavna za ponoviti i ne bi trebala uzrokovati poteškoće u montaži.
Može se koristiti na raznim uređajima za zvučna upozorenja. Na primjer, alarm, dupliciranje zvuka signala u zavoju u automobilu ili biciklu, signal slabe baterije i tako dalje. Naravno, možete uzeti gotov zvučni signal, na primjer, iz starog kineskog budilice, glazbene kartice ili drugih uređaja, ali odlučio sam ga napraviti sam. To je zanimljivije
Drugi cilj skupa je popularizacija entuzijazma mladih radijskom elektronikom. Ako ova web stranica može očarati barem nekoliko ljudi tako zanimljivom i dobrom stvari, onda se njen zadatak može smatrati dovršenim.
Uzeo sam jednostavnu, ali testiranu shemu. Ne sjećam se odakle sam ga uzeo

Piezo krug za emitiranje zvuka


Napravite piezo odašiljač

Dijelovi za sastavljanje sklopa audio signala


Dijelovi za krug mogu se koristiti u vrlo širokom rasponu.
Na primjer, mikro krugovi La7 iz serija K176, K164, K564, K561 ili K561LE5 ili uvezeni analozi. Kako ne bi lemio i lemio mikro krug, najbolje je uzeti posebnu kontaktnu pločicu i zalijevati ga u krug (to košta peni), a zamjena mikrostrukog kruga trajat će sekunde, štoviše, tijekom lemljenja nema rizika da će se mikro krug pregrijati ili ga oštetiti statički elektricitet. Uz to, možete jednostavno testirati različite marke čipova radi performansi.
Kondenzator C1polar za napon od najmanje 15 volti, a kapacitet od 47 do 500 mikrofarada. Ako zujalicu želite isključiti odmah nakon isključivanja, tada ovaj kondenzator mora biti isključen, jer u protivnom nakon isključivanja napajanja, zvuk se nastavlja sve dok se kondenzator ne isprazni.
Keramički kondenzator C2 od 0,1 do 0,47 mikrofaradi. Označene su brojevima na naslovnici - 104, 154, 224, 474.
Otpornik R1 od 5 do 50 kilograma Ohma. Svaka snaga, ali manje je bolje. Tako da dimenzije nisu bile velike.
Potenciometar R2 68 do 500 kilo ohma. Snaga je također manja.
Možete koristiti bilo koju diodu na bilo koji način želite. Koristi se za zaštitu čipa od nepravilnih priključaka napajanja. Uopće možete bez njega.
Napravite piezo odašiljač

Emiter zvuka ZP-3 ili bilo koji sličan.
Napravite piezo odašiljač

Kako spojiti ZP-3? Ako je ZP-3 odašiljač zvuka novi, tada trebate lemiti žice na njega, kao na fotografiji. Lako lepite ako koristite fluks. Spajite jednu žicu na membranu. Zalijepite drugu žicu na bilo koji od dva terminala.
Napon napajanja kruga je 12 volti. To može biti baterija, ispravljač ili bilo koji drugi istosmjerni izvor.
Ton zvuka uređaja ovisi o vrijednostima elemenata u krugu, tako da možete eksperimentirati mijenjajući kondenzatore i otpornike, postižući zvuk koji vam se sviđa.
Da ne biste napravili ploču s tiskanim krugom, najbolje je uzeti i koristiti ploču, ispada mnogo lakše i brže.
Napravite piezo odašiljač

Napravite piezo odašiljač

Napravite piezo odašiljač

Dijelove postavljamo gušće na ploču, lemimo ih, ponovno provjeravamo i isprobavamo zvuk spajajući ga na izvor napajanja.
Napravite piezo odašiljač

Pravilnim sastavljanjem i ispravnim detaljima, krug odmah započinje s radom i nije ga potrebno konfigurirati.Ako vam se ne sviđa ton, potenciometar prilagodite svom ukusu.
Signalni uređaj je sastavljen.
Napravite piezo odašiljač

Ispitajte okupljeni zujalica, pogledajte video


Vrati se
Komentari (1)
  1. voljeni
    #1 voljeni gosti 21. veljače 2018. 14:37.
    0
    Dakle, tko prikazuje električne krugove s logikom, logički elementi koji su uključeni u mikrovezu moraju biti prikazani, posebno la7 i le5 imaju različit ispis

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja