Učinite to sami
Majstorske tečajeve, upute, korisni savjeti, recepti.
» » »Univerzalni ugrađeni regulator XD-W2308

Pozdrav svima! Danas sam dobio još jednu pošiljku iz Kine, u kojoj Tu je, ranije naručio, univerzalni regulator temperature.Posebno mi se svidio ovaj model, jer ima očite prednosti i prije ostali kineski modeli koji mi trebaju kao amaterski majstori.

Univerzalni ugrađeni regulator
Univerzalni ugrađeni regulator
Univerzalni ugrađeni regulator
Univerzalni ugrađeni regulator

Pa, zapravo, preći ćemo na pluseve:

- prvi je veći i svjetliji prikaz znakova, čija se znamenka odnosi dovoljno prepoznatljiv čak i s velike udaljenosti.

- drugi je minimalna veličina. Regulatori u svojim kućama često ne mogu biti integrirani u kompaktne uređaje zbog svoje veličine.

- treće, za razliku od jednostavne ploče, ovaj model ima svoju laž ploči i jednostavno moram izrezati prozor u instalacijskom objektu i to je to. dalje sve je uvijeno vijcima, na vrhu je zalijepljena lažna ploča. Izgleda vrlo lijepo i estetski ugodan.

- četiri, ovo je prisutnost zuma koje daje audio signal kada se premaši postavljena razina ili preliminarna razina postavljena u postavkama.

Sve ove prednosti učinile su moj izbor u korist ovog regulatora. O da Skoro da sam zaboravio: ovaj model ima fleksibilniji raspon podešavanja, što možda i jest probirljivi ili zahtjevni korisnici.


Pa, prijeđimo na karakteristike ovog uređaja:

Napon napajanja je 12 volti. I evo opet, ovaj model ima plus - Ploču možete napajati i istosmjernom i izmjeničnom strujom. Na ulaznim tribinama dioda i glatki kondenzatori, zatim dolazi stabilizator.

Univerzalni digitalni kontroler održava postavljenu temperaturu u raspon od - 55 do + 120 ° C, s točnošću od 0,1 stupnja Celzijusa. Naravno sve postavljena su ograničenja.

Izlaz regulatora su relejni kontakti opterećenja - 10 ampera i preklopnog napona do 250 volti. Kontakti releja su izolirani od glavni krug tj. regulator je galvanski izoliran naponom strujni i upravljački krug.

Regulator ima mjernu pogrešku od samo ± 0. 5 ° C, što s rukohvat za kontrolu temperature bita.

 

Univerzalni ugrađeni regulator


Senzor temperature je tijesan i može raditi u vlažnim okruženjima ili čak u vodi ako krenete Koristite regulator, recimo, za mjerenje temperature vode i zagrijavanje akvarija.

Tako smo tiho došli do korištenja digitalnog kontrolera. Uređaj se može koristiti za: terarij, inkubator, akvarij, zamrzivač, hladnjak, razne industrijske hladnjake, štednjaci i kotlovi, termostati. Samo ogromno polje mogućnosti u koje se može uključiti ovaj regulator.

Osobno sam koristio ovu tipku za upravljanje napa. Senzor je fiksiran u području povlačenja iznad peći, postavite odgovor na viška od 28 stupnjeva, histereze ili razlike u isključivanju postavite 2 stupnja. Sada kada uključite plinske plamenike, toplina raste gore i kapuljača se uključuje. Napa se isključuje kada temperatura padne na 26 stupnjeva. Evo ga! Jednostavno je, ali koliko je prikladno))) Sad je to postalo jedno zadovoljstvo.

Po želji, naravno, regulator se može ugraditi u kućište naravno - to je svima za sve.

Sada je vrijeme da razmotrimo sheme prebacivanja. Prema vodstvu, koje uključene su dvije vrste:

Prvi dijagram prikazuje uključenje u niskonaponski krug i kontrolu 12 volt opterećenje.

 

Univerzalni ugrađeni regulator

Drugi dijagram prikazuje uključenje u visokonaponski krug i kontrolu 220 V.

 

Univerzalni ugrađeni regulator

Koji krug odabrati ovisi o vama: Ako je vaše opterećenje niskog napona, Na primjer, kontrola računalnih hladnjaka, zatim prva, a ako je visoka napona, recimo grijač, onda drugi.

Osobno ću odabrati drugi koji će pokazati regulator u radu.

 

Pa, sastavio sam dijagram.

 

Univerzalni ugrađeni regulator

Uključim ga. U početku je regulator uključen i prikazuje temperaturu senzora. Ako se na pokazivaču na ekranu pojavi poruka "LLL", to je to znači da senzor nije spojen ili ne radi. Ako ćete biti potrebni isključite regulator, za ovaj pritisak pritisnite "ENT" i držite 2-5 sekundi prije isključivanja regulatora. Uređaj možete uključiti nakratko pritiskom na „SET“.

Kao što ste već primijetili - svi klikovi prate kratkotrajni zvuk signala, što je vrlo povoljno.

Da biste postavili temperaturu koju je potrebno održavati, ukratko pritisnite tipku SET. Postavite pomoću strelica gore i dolje željenu temperaturu, zatim kratko pritisnite "SET" ili "ENT", da se vrati u prvobitno stanje. Podesivu temperaturu i regulator podržavat će je. Postavio sam temperaturu na 27 stupnjeva, sad ću se zagrijati senzor rukom i trebao bi upaliti žarulju koja ukazuje na uključivanje uređaja. Provjerimo.

Upali se svjetlo! Dok gasim svjetlo da ne zaslijepi. regulator Ona radi.


Idemo se pozabaviti postavkama:

Za ulazak u izbornik postavki parametara, držite pritisnut gumb SET za otprilike 5 sekundi prije pojave natpisa "P0". P0 je jedna od stavki izbornika. sada Upotrijebite tipke "+" ili "-" za odabir bilo koje stavke izbornika iz P0 - P8. vrijednost stavke izbornika prikazane su u donjoj tablici. Nakon što ste odabrali stavku, unesite je tipkom «SET». Pomoću tipki „+“ ili „-“ možete postaviti potrebne vrijednosti.


Stavka izbornika

opis

raspon

vrijednosti

Tvornička postavka

P0

režim rad termostata: "C" ili "H" (relej se aktivira kada je prekoračen, ili se isključuje kada je prekoračena postavljena temperatura).

"C" ili "H"

C

P1

podešavanje histereze.

0,1 - 30 ℃

2.0

P2

vrh podesiva granica temperature

+120 ℃

+120 ℃

P3

niže podesiva granica temperature

- 50 ℃

- 50 ℃

P4

podešavanje temperatura.

-10 ~ +10 ℃

0

P5

privremen kašnjenje kad je relej uključen.

0 - 10 min

0

P6

vrh granica alarma.

- 50 ℃ ~ +120 ℃

OFF

P7

zaključavanje postavke.

ON-OFF

OFF

P8

Vrati na tvorničke postavke.

ON-OFF

OFF

 

 

Pogledajmo sad sljedeće točke:

P0 - način rada termostata. Ako stavite "C", tada će regulator zatvoriti kontakte releja kad temperatura pređe postavljenu razina, to je sada sa žaruljom. To su terariji, akvariji i drugi, gdje potrebno je zagrijavati predmete kontrole. Ako postavite "H", kontakti za releje otvara se kad temperatura pređe postavljenu razinu. Potrebno je za rashladne jedinice u prvom redu.

P1 - postavljanje histereze, kao što rekoh: ovo temperaturna razlika između uključenog i isključenog. Zadana histereza je 2 stupnja, to jest, ako je temperatura 30 stupnjeva, tada će regulator uključite na 30 stupnjeva i isključite na 28 stupnjeva. Minimalna vrijednost histereza - 0,1 stupanj Celzijusa. Što je niža ta vrijednost, to je češće termostat uključuje i isključuje.

P2, P3 - dobro, pomoći će primjer: trebate kontrolirati, recimo, grijaći element u kotlu. prirodno gornji hodnik se ne može postaviti iznad 100 stupnjeva - inače se bojler neće isključite jer temperatura vode ne može prelaziti 100 stupnjeva. I ti trebate ograničiti područje odabira temperature s oko 10 na 90 stupnjeva. ovdje ovdje su potrebni P2 i P3, koji postavljaju gornju i donju granicu podešavanja Raspon.

P4 - Naravno, Kinezi precizno kalibriraju svoje senzori i instrumenti, ali ako sumnjate da regulator nije sasvim točno pokazuje stvarnu temperaturu na koju možete unijeti korekcijske vrijednosti koje se razlikuju očitanjem s referentnim termometrom i time se kalibrira to.

P5 - Jednostavno: ovo je vremensko kašnjenje prije uključivanje. Ako vrijednost odziva dosegne prag, timer se pokreće, u skladu s istekom kojih je teret uključen. Vremensko odgoda može biti postavite od 0 do 10 minuta.

P6 - Prag alarma. temperature, nakon čega će se oglasiti zvučni signal.

P7 - postavke zaključavanja: ako je postavljena njegova vrijednost do UKLJUČENJA, tada ne možete podešavati nikakve postavke u regulatoru mijenjajte dok vrijednost "OFF" nije postavljena na "P7".

P8 - Vraćanje na tvorničke postavke. Tvorničke postavke prikazane su u tablici u zadnji stupac. Ovo je potrebno kada ste srušili sve postavke i to je neophodno vratiti početne vrijednosti.

Nakon odabira i unosa svih postavki, za primjenu parametara pritisnite gumb "SET" za izlazak sa spremanjem u izborniku P0-P8 ili gumbom "ENT" za izlaz sa spremanjem u osnovno stanje prikaza temperature.

Pored indikatora na ploči uređaja, postoji i LED, signalizacija o zatvorenim kontaktima releja.

Regulator je stabilan i pouzdan u radu. Sve su postavke spremljene u neisparljiva memorija i ne resetiraju se kad se isključi struja.

 

Komplet uključuje:

 • Regulator temperature - 1 kom.
 • Senzor temperature - 1 kom.
 • Uputa za uporabu - 1 kom.
 • Vijak - 6 kom.
 • Matica - 6 kom.
 • Plastični nastavak - 4 kom.
 • Ploča - 1 kom.
 • Lažna ploča s oznakom - 1 kom.
Univerzalni ugrađeni regulator
Univerzalni ugrađeni regulator
Univerzalni ugrađeni regulator 

To je sve! Slobodno naručite ovaj regulator na najnižoj razini cijena - poveznica u opisu. Zašto na najnižem? Da, jer trošim pristojno vrijeme, kako bi se pronašla opcija s najnižim cijenama i samo u Provjereni korisnici nakon pregleda svih recenzija.

 

Možete ga kupiti ovdje- #

ili ovdje - #
 

Pa, kažem se zbogom. Hvala za gledajući ovaj video. Bit ću vam vrlo zahvalna ako vam se ovo sviđa Video. Ako imate pitanja - pišite, rado ću vam odgovoriti na njih. pretplatiti po kanalu. Sve najbolje vama! Zbogom!

Imate li ideju gdje ovaj termostat možete koristiti kod kuće?


Vrati se
Komentari (4)
 1. Ilya
  #1 Ilya gosti 25. siječnja 2017. 13:58
  1
  Dobar dan Imam autorovo pitanje - kada produžite žicu senzora na 5 metara, kako će to utjecati na točnost očitanja i rad ovog uređaja?
 2. Denis
  #2 Denis gosti 26. siječnja 2017. 09:09
  1
  [b] Ilija [/ b],
  Produženje žica povlači za sobom netočna očitanja uslijed vanjskih smetnji i smetnji. Stoga nije preporučljivo produžiti žice, posebno za 5 metara.
 3. Eugene
  #3 Eugene gosti 3. veljače 2017. 22.55.
  0
  A ako koristite upleteni par? A također je potrebno automatski zaštititi vodove od 220 volti, u protivnom može biti tuga.
 4. Gost Roman
  #4 Gost Roman gosti 30. kolovoza 2018. 20:47
  1
  Moj alarm ne radi kada je temperatura prekoračena. U samom podizborniku P6 nalazi se samo UKLJUČENO i ISKLJUČENO, kako postaviti temperaturu alarma?

Pročitajte i

Kodovi pogrešaka za perilice rublja