Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » » »Nauhoilla brodeerattu kortti
kirjonta nauhat - vanha ja epätavallisen kaunis käsityötyyppi. Juuri tätä tekniikkaa käytämme postikorttien valmistukseen. Perinteisesti kuviot ovat brodeerattu tiheille ja läpinäkymättömille kankaille, mutta korteissa on helpompaa käyttää paksua paperia tai pahvia. Jopa henkilö, joka ei tunne kirjontaa, voi tehdä tällaisen kortin.

Tarvitsemme: postikortin aihion, värillisen pahvin, kihara ja tavalliset sakset, liiman. Satiininauhat: vihreä ja valkoinen 3 mm paksu ja sininen - 7 mm. Kuvakudos ja tavalliset neulat, ohut neula tai lanka, lanka, kevyempi.

Aluksi värillisestä pahvista tehdyt kiharasakset on leikattava neliö. Sen tulee olla noin 1 cm kapeampi kuin työkappale. Brodeeraamme juuri tämän neliön.

Ensin merkitsemme väärälle puolelle paikat, joissa neula teipillä kulkee pahvin läpi.

Nauhoilla brodeerattu kortti


Nyt lävistämme merkityt reiät neulalla ja laajennamme ne neulalla tai neulalla.

Nauhoilla brodeerattu kortti


Keskimmäinen vaakasuuntainen reikarivi on parempi tehdä leveämpi kuin muut, koska meidän on langattava nauhat niiden läpi kahdesti.

Jatka nyt kirjontaa. Leikkaa 20-25 cm vihreää nauhaa. Leikkaa nauhan kärki diagonaalisesti, sulata se kevyesti sytyttimellä ja langoita se gobeliinin neulaan.

Nauhoilla brodeerattu kortti


Päädöt on sulattava siten, että nauha ei haalistu prosessissa. Nyt teippi on kiinnitettävä siten, että se ei liu'u silmukasta kirjonnan aikana: lävistä teippi neulan kärjellä muutaman millimetrin päässä reunasta ja vedä sitten pidempi pää.

Nauhoilla brodeerattu kortti

Nauhoilla brodeerattu kortti


Liimaa nauhan vapaa reuna neliön sisäpuolelle. Venytämme neulan etupuolelle, kierrä teippi putkeen ja vie vastakkaisen reiän läpi väärälle puolelle. Meillä on varsi. Samalla tavalla teemme vielä kaksi vartta. Sitten leikattiin teippi ja liimattiin jäljellä oleva kärki sisäpuolelta.

Nauhoilla brodeerattu kortti

Nauhoilla brodeerattu kortti


Otamme sinisen nauhan, kiinnitämme sen, samoin kuin edellisen, ja laitamme sen “kasvoille” saman reiän kautta kuin varsi. (Kuva 8) Vedä nyt sisäpuolelta tavallinen neula langalla nauhan läpi. Valitsemme nauhan etupuolelta saumalla ”eteenneula”. (Kuva 9) Kiristämme nauhan hyvin ja aloitamme sen sisäpuolelta. Samalla tavalla teemme jäljellä olevat kukat.

Nauhoilla brodeerattu kortti


Sidotaan tuloksena oleva "nippu" ohuella nauhalla.

Nauhoilla brodeerattu kortti


Nyt meidän on vain kiinnitettävä kirjontamme tyhjälle ja postikortti on valmis!

Nauhoilla brodeerattu kortti
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit