Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Kuinka keittää glögiä kotona
Mikä voisi olla parempaa kylmällä talvi-illalla kuin lasillinen lämmittävää juomaa ystävien seurassa? Glögi on perinteinen talven lämmittävä juoma. Se on valmistettu viinin perusteella, alkoholilla itsessään on lämmittäviä ominaisuuksia, ja jos sitä lämmitetään, lämpenemisvaikutus kasvaa huomattavasti.
Jotta miellyttäisit itseäsi ja ystäviäsi tällä miellyttävällä juomalla, ei ole tarpeen käydä kahvilassa. Voit tehdä glögiä kotona. Tarvitset vain vähän aikaa ja vaivaa, ja voit nauttia tästä herkullisesta juomasta. Ja reseptimme ja suosituksemme auttavat sinua tässä.
Glögin perusta on viini. Lisäksi juomalle maun ja aromin saamiseksi lisätään erilaisia ​​komponentteja. Tämä on yleensä kanelia, hunajaa, inkivääriä, sitrushedelmiä. Maun lisäksi näillä aineosilla on myös tiettyjä hyödyllisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi inkivääri on viruslääke ja voimakas rasvanpolttaja, kanelilla on mikrobilääkkeitä ja sitrushedelmät ovat hyödyllisiä immuniteetin vahvistamisessa, koska ne sisältävät runsaasti C-vitamiinia.

Kuinka tehdä glögiä kotona


Suositukset glögin valmistamiseksi kotona

Jotta glögi voidaan valmistaa oikein kotona, sinun on otettava huomioon useita tärkeitä seikkoja. Muutoin et ehkä saa toivottua tulosta, ja miellyttävän lämmittävän juoman sijasta saat tuoretta keitettyä viiniä.
• Tärkein sääntö on koskaan antaa viinin kiehua. Kuumenna viini 70 asteen lämpötilassa. Tämä on suurin sallittu lämpötila. Mutta koska lämpötilaa on vaikea määrittää itse, keskity tunteisiisi. Jos voit syödä ilman polttamista, lämpötila on hyväksyttävä.
• Kun viini on saatettu oikeaan lämpötilaan, se on haudutettava. Peitä astia, jossa kansi lämmitettiin, ja anna sen olla 10-15 minuuttia.
• Viinivalinta. Punaviini sopii hyvin glögin valmistukseen kotona. Kuiva tai puolikuiva punaviini on ihanteellinen perusta glögiinille. Valkoviini ei sovellu, koska sen "happamuus" kuumennettaessa tulee erityisen huomattavaksi.
• Kaikkien glögiinien valmistukseen käytettäviä mausteita ei saa jauhaa. Tämä on välttämätöntä, jotta glögi ei muutu mutaiseksi eikä muodosta epämiellyttävää jäännöstä.
• Jos teet glögiä, johon on lisätty vettä, keitä se. Viini tulisi kaataa veteen, eikä päinvastoin. Kaada viini vähitellen pannun reunaa pitkin.
• Jos päätät lisätä sitrushedelmiä glögiin, kuori ne ensin.
• Lapsille tai niille, jotka eivät juo alkoholia, voit tehdä alkoholittomia glögejä viinirypälemehusta.
• Keitä glögi pienissä annoksissa, jotka voidaan kuluttaa nopeasti. Tätä juomaa ei tule kuumentaa useita kertoja. Tästä hän menettää maunsa ja arominsa.
• Hääviini kaadetaan yleensä keraamisiin astioihin, joissa on paksut seinät. Keramiikka pitää juoman lämpimänä. Keraamisten astioiden puuttuessa voit kaataa glögiä korkeisiin läpinäkyviin laseihin.
Hierotetun viinin valmistusjärjestys kotona. Kuumennettua viiniä valmistettaessa on tärkeää säilyttää selkeä järjestys. Tämä auttaa saavuttamaan halutun tuloksen.
Ensin sinun täytyy keittää vesi ja mausteet. Mausteina voit käyttää neilikkaa, korianteria, kanelia, inkivääriä, muskottipähkinää. Lisää vesi, kun vesi kiehuu viisi minuuttia. Kaada se varovasti hitaasti pannun reunaa pitkin, jossa vesi kiehuu. Lisää hedelmiä lopussa. Sen jälkeen lämmitä seosta jatkuvasti sekoittaen alhaisella lämmöllä, kunnes se on kypsennetty. Heti kun glögi on lämmitetty, poista se heti lämmöltä ja kaada se mukkeihin tai laseihin suodattamalla suodattimen läpi.

Hääviini kotona: reseptit

Hääviini ja hedelmät
Ota puoli omenaa ja appelsiinia ja leikkaa viipaleiksi. Laita hedelmäpalat kattilaan ja kaada punaviini (500 - 600 ml). Lisää 50 g hunajaa, 1 kaneli. Kuumenna alhaisella lämmöllä, jopa 70 asteeseen. Suodata valmis glögi seulan läpi ja kaada korkeisiin laseihin. Laita hedelmät valinnaisesti lasiin.

Inkivääri glögi
Kaada 1 kuppi vettä astiaan ja keitä kiehuvaksi alhaisella lämmöllä. Kun vesi kiehuu, lisää tl inkivääriä (mieluiten tuoretta, raastettua), keppi kanelia ja neilikkaa. Keitä viisi minuuttia. Lisää sitten 30 g hunajaa ja sekoita. Sen jälkeen kaada viini (4 kuppia) varovasti ja kuumenna alhaisella lämmöllä, kunnes tarjous on hellitty.

Alkoholittomat (lasten) glögi
Sekoita kattilassa puoli lasillista vettä ja kolme lasillista rypälemehua. Aseta lämmitykseen hitaalla tulella. Kun neste lämpenee, lisää kanelitanko, puoli tl inkivääriä, rkl appelsiini- tai sitruunankuorta. Lisää myös 50 g rusinoita. Lisää tarvittaessa sokeria tai hunajaa maun mukaan. Sekoita kaikki, pidä sitä tulessa vielä 3 - 5 minuuttia, sammuta sitten tuli, peitä astia kannella ja infusoi juomaa 5 - 7 minuuttia. Kaada valmis glögi viineihin.
Tee glögi kotona ja nauti sen hieno maku miellyttävässä seurassa. Tällaisella herkullisella juomalla kylmä talvi-ilta tulee todella upeaksi sinulle!
Kommentit (2)
 1. ji45da
  #1 ji45da vieraita 10. elokuuta 2017 12:02
  1
  Vain kerran onnistui kokeilemaan tämä tyylikäs juoma - vaikutelmat olivat unohtumattomia. En tiedä kuinka realistista on toistaa tämä jumalallinen maku kotona itse, mutta kun tilaisuus ilmenee, yritän käyttää reseptiäsi.
 2. Aino
  #2 Aino vieraita 21. elokuuta 2017 16:45
  0
  Alkoholittoman glögin valmistuksessa yritin käyttää kirsikkaa viinirypälemehun sijasta - se osoittautuu epärealistisen herkulliseksi. Muiden komponenttien kanssa se toimii myös upeasti, pidän siitä.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit