Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Linoleumin valinta ja sen muotoilu
Ihmiset ovat jo pitkään tehneet korjauksia verrattuna luonnonkatastrofiin. Viime aikoihin asti en kuitenkaan ottanut tätä yleistä ilmaisua vakavasti. No, mikä voi olla monimutkaisten, esimerkiksi tapetoivien tai linoleumi-arkkitehtonisten arkkitehtuuri? Ah ei! Ihmiset vain eivät sano sitä. Olin henkilökohtaisesti vakuuttunut tästä, kun mieheni ja päätimme korjata keittiön perusteellisesti.

Linoleumin valinta ja sen muotoilu


Seinien ja katon suhteellisen kiusannut, siirryimme lopulta korjaustyön viimeiseen vaiheeseen: lattian laittamiseen. Ensinnäkin meidän on kuitenkin määritettävä, millainen pinnoite meillä on? Vaeltuamme eri verkkoresursseja ja käydessään useissa rakennusliikkeissä, huomasimme, että yleisimmät lattiavaihtoehdot ovat:
- linoleumi;
- laminaatti;
- parketti;
- matto;
- keraamiset laatat.
Pudotimme maton heti. Keittiö ei määritelmänsä mukaan ole paikka tällaiselle lattialle. Parketti näytti liian kallialta. Lisäksi mielestämme sillä, kuten edullisemmalla laminaatilla, ei ole korkeaa kosteudenkestävyyttä, mikä on tärkeää keittiöhuoneelle. Jäljelle jäi valinta linoleumin ja keraamisten laattojen välillä. Tämä ei ollut iso juttu. Meillä oli kokemusta tämäntyyppisten lattiapäällysteiden käytöstä, joten keraamiset laatat eivät viettele meitä. Ilman lämmitysjärjestelmän asentamista keraaminen lattia on melko kylmä. Lisäksi melkein kaikki vahingossa pudonnut esine tällaisessa lattiassa puristuu. Näiden olosuhteiden perusteella päätimme lopullisesti ja peruuttamattomasti ottaa linoleumin. Kuitenkin heti nousi esiin kysymys, kuinka valita meille sopiva lattian monista lajikkeista? Kyselyssä ennakkoluulottomista myyntikonsultteista selvisimme, että linoleumin oikean valinnan kannalta sinun on kiinnitettävä huomiota sen ominaisuuksiin, mukaan lukien:
- käyttöluokka;
- soveltamisala.

Ensimmäisen osoittimen avulla voit arvioida lattian päällysteiden kulutuskestävyyttä. Sitä osoittavat numerot 21, 22, 23, 31, 32, 33, 34, 41, 42, 43. Lisäksi mitä suurempi luku, sitä vahvempi linoleumi.
Toinen indikaattori määrittää linoleumin tyypin sen käyttökohteesta riippuen. Tässä suhteessa on kotitalous-, puolikauppa- (toimisto-) ja kaupallista linoleumia. Kotitalouslinoleum vastaa pääsääntöisesti 21., 22. ja 23. käyttöluokkaa. Puolikaupallinen - 31-34. Kaupallinen - 41-43.
Tapauksessamme ratkaiseva tekijä oli se, että linoleumi suunniteltiin keittiön lattiaksi, joten päätimme ostaa 23 käyttöluokan kotitalouden linoleumin. Keittiö on sellainen huone, joka kuormittaa enimmäiskuormitusta, joten alemman luokan lattian ostaminen olisi epäkäytännöllistä.
Näiden indikaattorien lisäksi kiinnitimme huomiota myös linoleumin rakenteeseen. Osoittautui, että ostajan pyynnöstä heille voidaan tarjota linoleumia vaahdotetulla pohjalla (jolle on ominaista lisääntynyt kosteudenkestävyys), kangaspohjaisesti (se pitää lämpöä hyvin) tai pohjattomana (vähiten kestävä, mutta siinä ei käytännössä ole merkkejä kulumisesta). Valitsimme linoleumin, jossa oli huovan kangaspohja.
Kun hankintaan liittyvä kysymys ratkaistiin, korjausten tärkein vaihe alkoi - itse asiassa itse lattiapäällyste. Perheneuvonnalla päätimme olla turvautumattomien ulkopuolisten mestareiden apuun, vaan selviytyä omasta kädestämme.
Ennen linoleumin asettamista annettiin sen makuulle huoneenlämpötilassa kahden päivän ajan. Samanaikaisesti valmistelimme lattian keittiössä. Meillä on konkreettisia.Olimme onnekkaita, kun tarkistimme lattian pinnan rakennustasolla, ja huomasimme, että sitä ei olisi tarpeen tasoittaa betonialustalla, mutta joitakin epätasaisuuksia on silti oltava kittiä. Linoleumin leveys vastasi melkein huoneen leveyttä, joten ylimääräistä leikattiin vain vähän, edellyttäen kuitenkin, että seinien ja linoleumin välillä oli 5-10 millimetrin rako (tämä on välttämätöntä muodonmuutosten välttämiseksi). Myönnän, että tässä teimme virheen: emme järjestäneet “leikkausympyrää” keittiöön, vaan eteiseen, jossa se oli tilavampi. Vanhaa linoleumia käytettiin templaattina. Tätä ei kuitenkaan pitäisi tehdä. Lattian säätö tulee suorittaa silti, missä se laitetaan. Tosiasia on, että käyttämämme "malline" -menetelmä epäonnistui - yhden seinän ja linoleumin välinen rako osoittautui hieman suuremmaksi kuin halutut 5-10 millimetriä.
Koska keittiötilamme on pieni ja liikkuu usein huonekalut emme suunnitelleet sitä, emme tarttuneet linoleumiin koko pintaan: he "istutti" nestemäiset kynnet vain muutamiin paikkoihin, joissa oli vaara koskettaa reunaa. Erityisesti lähellä oven kynnystä. Sokkelikiinnikkeistä tuli viimeinen kosketus lattiaan.
Joten kokeilun ja virheen kautta käsittelemme "luonnonkatastrofia" keittiössä. Toivon vaatimaton korjauskokemukseni olevan hyödyllinen jollekin.
Kommentit (1)
  1. bv
    #1 bv vieraita 20. helmikuuta 2014 12:40
    0
    Linoleumi suoraan betoniin? Pffff ...

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit