Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
Tee-se-itse-tiilet
Halvin rakennusmateriaali, jonka voit valmistaa itse, on savitiili, maarata. Samettiilien kiistaton etu on niiden halvuus, ympäristöystävällisyys ja saatavuus tuotantoon - materiaali heille on kirjaimellisesti jalkojen alla. Zembit sopii parhaiten yksilölliseen rakentamiseen, hyödyllisten rakennusten tai jopa asuintalojen rakentamiseen.
Savi maa sopii hyvin tiilien valmistukseen, jos se on liian rasvainen, siihen lisätään vähän hiekkaa - tuloksena saatu seos ei saa vuotaa tai murentua käsissäsi. Maaperä otetaan noin puolen metrin syvyydestä, seulotaan juurista, kivistä, kasvillisuudesta, roskista, pienistä kivistä on sallittua. Kaivataan kaivoa, jossa vedessä maa vaivautuu tiiviisti, sen tulisi olla muovia, mutta ei leviävää, pitää muodonsa, mutta ei olla liian kuiva. Samaan taikinaan voit lisätä lastuja, hienonnettua olkea.
Uskotaan, että optimaalinen tiilikoko on 25x10x10 senttimetriä, mutta niistä voidaan myös tehdä suurempia, jopa puoli metriä pitkiä. Ne tekevät koneen oikean koon muovaamiseksi, puhdistavat sileän tilavan alueen, jolle valmis tiilet valmistetaan ja kuivataan. Sekoita maahantueesta patruunoista muovauskoneeseen reunoihin, vaivaa, poista ylimääräinen seos, joka ulkonee reunojen yläpuolelle, levy, nosta kone, valmis tiili poistuu koneesta ja pysyy paikoillaan kuivaamiseksi, kone sijoitetaan seuraavan tiilen viereen. Tiilet ovat vähintään kolme tai neljä päivää, käännä sitten kylkiluun ja jatka kuivaamista jo tässä asennossa. Valmiin tiilen kuivaus päättyy noin neljään päivään.
Savi tiili asetetaan samalla tavalla kuin tavallinen tiili. Muuraukseen voit käyttää vedellä laimennettua savea.
Kuvassa - lomake tiilien valmistamiseksi.
Kommentit (1)
  1. Veent
    #1 Veent vieraita 1. maaliskuuta 2012 21:09
    2
    Kyllä, ne ovat kestäviä ja raskaita. Vain muoto mielestäni on tehty seinämien ollessa liian paksuja, se on todennäköisesti raskas. Meillä on seinät 1,5-2 cm olivat mielestäni helpompaa.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit