Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
Tässä on amatööriradio isäni juottama lelu. Mikä tämä hankala laite on? Tämä on siellä.
Hieman historiaa on tietenkin kerrottava. Ensimmäisen sieroksen perusti venäläinen tutkija ja muusikko Theremin vuonna 1908, josta se sai nimensä. Toimintaperiaate on yksinkertainen: valaistuksesta riippuen laite antaa ominaisia ​​ääniä. Sitä voidaan siis pitää ensimmäisenä musiikillisena työkaluna.

Tee-se-itse siellä


Tee-se-itse siellä


Sitä, mitä isäni teki, ei voida kutsua todelliseksi siemenmiehenä, se on todennäköisesti fotoresistorin lelu, mutta silti mielenkiintoinen. Tämä johtuu siitä, että ulostulossa tuotettu ääni on moniäänistä ja Theremin siellä oli monofoninen.
Tämän ihmelaitteen tekeminen ei ole kovin monimutkaista. Sinun tarvitsee vain mennä lähimpään radiokauppaan ja ostaa kaikki tarvittavat yksityiskohdat, ja niiden hinta ei rehellisesti ole niin korkea. Tai voit purkaa vanhan kiinalaisen nauhurisi, josta löydät puolet yksityiskohdista.

Tee-se-itse siellä


Tee-se-itse siellä


Juottamisen ja valmistuksen helpottamiseksi on parempi ostaa leipälevy painettu piirilevy. Pelkästään raitojen piirtäminen ja niiden syövyttäminen vie toistaiseksi. Valmis leipälauta nopeuttaa prosessia ja voit tehdä tämän laitteen itse kirjaimellisesti illalla.
koska se ei ole hänen oma keksintönsä, hän työskenteli tämän kaavion mukaisesti ja tietysti uudisti sitä hieman, jotta laite toimisi paremmin ja näyttäisi nykyaikaiselta. Laitteeseen lisättiin äänilähtö, virtapainike ja äänenvoimakkuuden säädin.
Tämä laite toimii 555-sirun perusteella tai koska sitä kutsutaan myös "ajastimeksi".

Tee-se-itse siellä


Tee-se-itse siellä


Valoresistoria käyttämällä äänenkorotus moduloidaan. Kaikki riippuu huoneen valaistuksesta. Käden liikkeillä voit joko sulkea valon pääsyn valoreistoriin tai avata sen. Tämä laite toimii tavallisella akulla kuin kruunu.

Tee-se-itse siellä


Tee-se-itse siellä
Kommentit (14)
 1. Veent
  #1 Veent vieraita 23. helmikuuta 2012 18:12
  0
  En ymmärrä mitä. Mihin tämä laite on tarkoitettu ja mistä ääni siitä kuuluu, nauraa?
 2. Igor
  #2 Igor vieraita 24. helmikuuta 2012 20:59
  0
  mikä tämä on Ja miten se toimii ja mihin se on tarkoitettu ???
 3. feelloff
  #3 feelloff vieraita 24. helmikuuta 2012 klo 9:17.
  0
  Lue - on selvää, tein tällaisen ihmeen lapsuudessa, tosin MP38-transistorien kanssa.
 4. tigozawr
  #4 tigozawr vieraita 14. maaliskuuta 2012 21:14
  0
  uh ... Onko siellä fotokennoa? Henkilökohtaisesti luin, että jotenkin kaikki antennit auttavat.
 5. Dragon1964
  #5 Dragon1964 vieraita 9. toukokuuta 2012 14:49
  5
  Liian paha. Näyttää siltä, ​​että kaikkia järjestelmiä, joilla ei ole omaa nimeä, kutsutaan yleensä "thereminvox". Näyttää syvältä tietämättömyydeltä.
  Sillä välin, keksinnön tekijä - Lev Sergejevich Termen - loi mallin, joka työskenteli täysin erilaisella periaatteella. Hän kutsui sitä ensin eteripuhelimeksi, ja toimittajat keksivat toisen nimen - sen (mukaan lukien keksijän nimi nimessä).
  Thereminillä on 2 korkeataajuusgeneraattoria piirissä. Yhden generaattorin taajuus on vakaa - sitä kutsutaan referenssigeneraattoriksi.Toisen generaattorin taajuus alkutilassa on sama kuin referenssigeneraattorin, mutta sitä voidaan muuttaa lisäämällä lisää kapasiteettia oskillaatiopiirin piiriin. Tämä tapahtuu lähestymällä kättä erityisellä tapin elektrodilla, joka sisältyy generaattoripiiriin. Siksi toista generaattoria kutsutaan yleensä ohjattaviksi. Sitten kahden generaattorin taajuudet sekoitetaan ja suodattimien avulla saadaan eroääni, jonka ääni riippuu ohjattavan generaattorin piiriin lisätyn lisäkapasiteetin arvosta (ts. Tapin ja esiintyjän käden etäisyydestä).
  Juuri tämä periaate sisältyy vaatimuksiin - ei mihinkään muuhun.
  Valo-ohjatut piirit, piirit, joissa käytetään muuttuvaa resistenssiä, jota käytetään erityisissä sormielektrodoissa, ja monet muut, soita nimesi.
 6. romaani
  #6 romaani vieraita 4. marraskuuta 2012 11:31
  0
  Hyvää iltapäivää
  Älä kerro, mihin pääset?
  Onko maassamme heidän tuotantoaan?
  Myytävänä oleva tuote on erittäin kallista, ja se ei voi olla kohtuuhintainen monille ihmisille?
  Ehkä on mestareita, jotka ovat valmiita tekemään heistä?
  Minulla on kodinkoneiden myymälä, voin auttaa toteuttamisessa ja ostaisin itse Thereminin ...
 7. feliix
  #7 feliix vieraita 17. marraskuuta 2012 16:48
  0
  Kerro mitä yksityiskohtia tarvitaan, muuten en näe kaavion puolta yksityiskohtia hymy ja tällä tavalla se on optinen
 8. MrErsh
  #8 MrErsh vieraita 3. joulukuuta 2012 19:57
  0
  Kirjoittaja (tai joku, joka tajusi tämän kuvan), kirjoita yksityiskohtainen luettelo.
 9. Dmitri Vladimirovitš
  #9 Dmitri Vladimirovitš vieraita 7. tammikuuta 2013 18:59
  0
  Ero nykyisestä Thereminwaxista ei ole lainkaan ohjausperiaatteessa - valo, kapasiteetti, induktanssi eivät ole olennaista. Alkuperäisillä soittimilla on erityinen ääni synteesin harmonisen luonteen vuoksi. Ja tämä laite on yksinkertainen multivibraattori, jolla on kosketuksettomat taajuusasteikot. Nyt, jos tekijä toteuttaisi alkuperäisen idean yksinkertaisella hiomalla, se olisi vakavaa.
 10. Daniel
  #10 Daniel vieraita 4. marraskuuta 2013 12:04
  0
  Ahah. Oma keksintö? Niitä on paljon 555: ssä valolaitteen kanssa.
 11. Dimitry
  #11 Dimitry vieraita 4. joulukuuta 2013 18:20
  0
  Theremin voidaan ommella jonkinlaiseksi pehmeäksi kotitekoiseksi leluksi
 12. Obseratel
  #12 Obseratel vieraita 12. elokuuta 2015 13:22
  0
  Minulla ei ole mitään virtapiiriä vastaan, mutta siihen ei ole mitään tekemistä !!! Jos tiedät tarinan, tiedät vastauksen ... Laitteen toiminta koostui sen värähtelyistä, jotka aiheuttivat anturin ja käsivarren potentiaalierot (taajuus muuttui siirtämällä pois tai tuomalla käden lähempänä anturia) ja tässä on niin sanotusti yksinkertainen valokuvarele, jota sinun ei tarvitse aidata, keksiä sitä enemmän: otamme kaikki generaattorit, jotka muuttavat taajuutta muuttamalla vastusta - ripustamme fotodiodin ja voilan, kaikki on valmis ... logiikka ja kekseliäisyys se mitä voi tehdä p totta ja täällä haisee petosta ..... Ja se on vain lelu, jolla ei ole merkitystä, ja mitä enemmän linja taajuus on liian pieni TE nauraa, seuraa ääni ja napsauttaa sitten ... kolme saavutettavissa olevaa ääntä ... siellä oli 183 ääntä niiden sujuvalla vaihdolla .....
 13. MIXALblCH
  #13 MIXALblCH vieraita 24. helmikuuta 2016 12:29
  0
  Kuuntele, auta minua selvittämään järjestelmä, nifiga ei ole selkeä, auta (
 14. Alexander
  #14 Alexander vieraita 13. elokuuta 2016 05:34
  1
  Korjaan kirjoittajaa hieman. Thereminin periaate ei perustu valaistukseen, vaan lyhyesti sanottuna sähkömagneettiseen säteilyyn. Nimittäin muutettaessa generaattorin taajuutta käsien asennosta riippuen.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit