Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Mikä leikkuri ottaa laakerin
Joskus on tarpeen uria laakerin ulkorengas halkaisijaa tai päätä pitkin. Koska teräslevyn laakeri on erittäin kovaa, mikä leikkuri tulisi valita tätä sorvea varten?
Mikä leikkuri vie laakerin

Hieman teoriaa ...


Kovettumisen ja sitä seuraavan matalassa lämpötilassa tapahtuvan karkaisun jälkeen laakeriteräksen kovuuden tulisi olla vähintään HRC 62. Lisäksi se sisältää noin 1% hiiltä ja 1,5% kromia, mikä varmistaa laakereiden terästen kovettamisen tuotteen koko tilavuuden aikana.
Tämän metallin kovettuminen suoritetaan öljyssä 830 ° C: n lämpötilassa, jota seuraa karkaisu vähintään kahden tunnin ajan lämpötilassa 160 celsiusastetta.
On selvää, että kaikki työkalut eivät pysty käsittelemään terästä, jolla on yllä olevat ominaisuudet. Esimerkiksi luokan P6M5K5, P9, P9M4K8, P18 työkaluterästen kovuus on korkeintaan HRC 59 ja luokkien U7, U8, U10, U12, P6 karkaisujärjestelmästä riippuen sammutuksen jälkeen välillä HRC 59 - HRC 63.

Leikkurin testaus


Koska jotkut työkaluteräkset, joilla on pienempi tai vertailukelpoisempi kovuus, eivät selvästikään sovellu laakereiden työstöön, yritämme käyttää kahta leikkuria näihin tarkoituksiin: T15K6-teräksestä ja kantaosan kanssa (muut nimet: borazon, kuboniitti, kingsongite, kiboriitti).
Jotta teroitettu leikkuri voidaan asentaa tarkemmin työkalupidikkeeseen, “leikataan” sen pohja ja kiinnitetään laakerirengas konepesään mahdollisimman tarkasti vinoon.
Mikä leikkuri vie laakerin

Mikä leikkuri vie laakerin

Yritämme prosessoida renkaan päätypinnat 315 rpm: n nopeudella useissa kierroissa minimikuitunpoistopaksuudella ja ilman leikkausnesteen (jäähdytysnesteen) käyttöä.
Mikä leikkuri vie laakerin

Käsittelylaatu näyttää visuaalisesti melko hyvältä, mutta leikkuri on tylsä ​​ja vaatii uuden teroituksen.
Mikä leikkuri vie laakerin

Toista kertaa terää teroitettaessa pääkulma on negatiivinen, käytämme jäähdytysnestettä ja vähennämme patruunan pyörimisnopeutta 315: stä 250 rpm: iin. Käytämme myös, kuten ensimmäistä kertaa, minimivirtausta.
Mikä leikkuri vie laakerin

Mikä leikkuri vie laakerin

Ensi silmäyksellä työstöpinta näyttää melko sileältä, mutta leikkuri taas epäonnistui ja samalla ei vain tullut tylsää, vaan myös terän leikkuureuna halkeiltiin.
Mikä leikkuri vie laakerin

Kokeile nyt leikkuria, joissa on insertti Elborista, nopeudella 315 rpm ilman jäähdytysnestettä.
Mikä leikkuri vie laakerin

Käsittelemme laakerirenkaan sisä- ja sivupinnat useilla kulkuilla.
Mikä leikkuri vie laakerin

Mikä leikkuri vie laakerin

Elborilla käsitellyt pinnat näyttävät erittäin korkealaatuisilta, ja itse insertti ei ole ollenkaan kärsinyt, vaikka sirut ja raot ovat näkyvissä joissakin paikoissa sitä kehystävässä metallissa.
Mikä leikkuri vie laakerin

Mikä leikkuri vie laakerin

Yritämme kolmannen uudelleenvalinnan jälkeen käyttää T15K6-leikkuria alhaisella nopeudella 115 rpm, koska laakerirenkaan halkaisija on edelleen 105 mm. Mutta leikkauslevy sai vahinkoa jo uran alussa - se oli leikattava pois ja toiminta lopetettava.

tulokset


Jos emme vain törmänneet vialliseen T15K6-leikkuriin, se ei selvästikään sovellu laakereiden terästen työstöön missään leikkausolosuhteissa.
Toinen asia on leikkuri, jossa on insertti satamasta.Hän varmisti käsittelyn laadun eikä ole loukkaantunut ollenkaan.
Mikä leikkuri vie laakerin

Katso video


Kommentit (2)
 1. Oleg Goryunov
  #1 Oleg Goryunov Vierailijat 17. elokuuta 2019 14:05 p.
  0
  Metallinjalostukseen on vielä nykyaikaisia ​​keraamisia materiaaleja, joiden kovuus on yli 70-80 Rockwell-yksikköä. Näitä ovat VOK-60 ja VOK-72. Ja vastustuskykyisin heksoniitti, ne voivat jopa käsitellä kovia seoksia.
 2. Vieras Victor
  #2 Vieras Victor vieraita 18. elokuuta 2019 11:59
  0
  T5K10-leikkuri käsittelee sitä hiljaisesti. Hitaalla nopeudella ja syöttö.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit