Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Mitä tehdä saippuan jäännöksistä?
Saippuaa käytetään harvoin kokonaan. Kun pieni pala on jäljellä, ihmiset haluavat ostaa uuden baarin. Loppujen lopuksi jäännös on hankalaa käyttää. Mutta sen heittäminen on sääli, joten muutama vanha kappale voi kertyä kotona. Tällaisesta murusta on täysin mahdollista valmistaa täysimääräinen pala uutta saippuaa.
Mitä tehdä saippuan jäännöksistä

Mistä saippuaa tehdä?


Kodinsaippuan valmistus on hyödyllinen harrastus. Yleensä joudut ostamaan saippuapohjan erikoisliikkeistä, mutta tämä resepti perustuu vain jäänteisiin ja omaan mielikuvitukseen. Pakolliset aineosat ovat:
 • 1 lasi täynnä jäännöksiä;
 • vesi;
 • 1 rkl mahdollinen kasviöljy;
 • maut valinnaiset.

Tämä resepti perustuu yksinomaan improvisoituihin työkaluihin, joten aromina voit käyttää mitä talossa on. Esimerkiksi appelsiinin tai sitruunan kuori antaa vastaavan aromin, ja kaurapuurot tekevät palkista kosmeettisen valmisteen, jolla on lievä puhdistava vaikutus. Voit myös halutessasi käyttää ruokavärejä, hunajaa, eteerisiä öljyjä ja monia muita ainesosia.

Kuinka keittää saippuaa?


Ennen siirtymistä saippuan valmistuksen aktiiviseen vaiheeseen on välttämätöntä valmistaa jäännökset. Yhden jäännöksillä täytetyn lasin kerääminen ei ole helppoa, se vie paljon aikaa. Ja palat alkavat ikääntyä ja kuivua. Siksi aluksi on syytä kaataa ne vedellä, jotta se peittää jäännökset. Mutta ei enempää. Tässä tilassa sinun on jätettävä ”saippuanpohja” päiväksi.
Mitä tehdä saippuan jäännöksistä

Nesteessä olon aikana jäännökset muuttuvat pehmeiksi ja liukenevat osittain veteen. Tämän aineen sisältävä astia on asetettava pienelle tulesta.
Mitä tehdä saippuan jäännöksistä

Seosta tulisi sekoittaa jatkuvasti, koska jäännökset voivat yksinkertaisesti palaa. Vaikka tämä ei vaikuta itse saippuanvalmistuskykyyn, palamisen hajua on lähes mahdotonta poistaa. Pidä pannu tulessa, kunnes seos kiehuu.
Mitä tehdä saippuan jäännöksistä

Lisää tuoksuja jo sen jälkeen, kun saippuanpalat muuttuvat homogeeniseksi saippualustaksi. Keittämisen jälkeen poista pannu lämmöltä ja lisää öljyä sekä muita ainesosia kuin haluat.
Mitä tehdä saippuan jäännöksistä

Kun seos on kuuma, kaikkea sekoitetaan tasaiseksi.
Apua! Ei ole pelottavaa, jos kaikki saippuapalat eivät liukene saippuaseoksessa kokonaan. Pienet saippuapalat eivät vaikuta valmiin palkin tekstuuriin.
Viimeisessä vaiheessa saippuaseos kaadetaan muoteihin.
Mitä tehdä saippuan jäännöksistä

Se voi olla cupcake- tai keksimuotteja, käsin valmistettuja folio- tai pahvilaatikoita sekä erityisesti ostettuja muotteja.
Mitä tehdä saippuan jäännöksistä

Muutaman tunnin kuluttua saippua kovettuu huoneenlämpötilassa. Jos sopivaa muotoa ei ollut, niin mielenkiintoinen hahmo voidaan leikata valmiista baarista tavallisella veitsellä. Ja kerää jäämät käytettäväksi uudessa saippuan valmistusjaksossa.
Mitä tehdä saippuan jäännöksistä

Katso video


Kommentit (2)
 1. Sergo
  #1 Sergo vieraita 31. toukokuuta 2019 14:26
  1
  teki jäänteitä jäänteistä. pienet muotit.
 2. VEKTOR
  #2 VEKTOR vieraita 8. kesäkuuta 2019 klo 8:40
  0
  Tärkeintä ei ole pudota.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit