Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Teemme lämpimät lattiat
Lattialämmityskysymys nousee aina esiin, kun päälämmitysjärjestelmä ei pysty selviytymään tilan lämmityksestä. Olet eristänyt parvekkeen, liittänyt kylpyhuonehuoneen päärakennukseen, eristänyt verannan tai eteisen yksityistalossa. Ja haluan tuntea heti kodin lämpöä ja mukavuutta heti sisäänkäynnin varrella. Asennetut patterit lämmittävät kattoon taipuvaa ilmaa. Ja lattia pysyy kylmänä.


Venäjän markkinoilla on laaja valikoima materiaaleja lattialämmityksen valmistukseen. Ne jaetaan lämmitystavan mukaan kahteen tyyppiin: sähkö ja vesi. Valitessasi vesijäähdytysnestettä lämmitykseen, opasin seuraavaa: huoneessa on jo lämmitysjärjestelmä, sähköiskun vaaraa ei ole, kohtuullinen hinta.

Vedenlämmityksen vuoksi päätin asentaa lattialämmityksen oheiseen kylpyhuoneeseen. Luin valtavan määrän kirjallisuutta, valitsin lattiat, joissa oli vesipiiri lämmitykseen. Veden korkea lämpökapasiteetti mahdollistaa tehokkaan lämmönsiirron ja erottaa suotuisasti muiden jäähdytysnesteiden joukosta.

Työ aloitettiin savilattian pinnan valmistelulla. Ohut kerros soraa kaadettiin sementti-hiekkakerroksella 5-8 cm paksuudella, tasoittaen lattia horisontissa. Eristyslevy asetetaan lattialle. Se eristää lämmityspiirin lattiasta ja heijastavien ominaisuuksiensa vuoksi johtaa kuumuuteen.


Eristetyynylle valittiin 6 mm paksu materiaali, joka oli päällystetty foliokerroksella. Kalvokerroksen käyttö lämmön heijastamiseksi on ehdottoman välttämätöntä.


Eristyskerroksen päälle asetetaan joustavat metallimuoviputket, joiden halkaisija on 16 mm. Asetamme putket käärmeellä 20-30 cm: n välein, kiinnitä pidikkeillä. Voit käyttää mitä tahansa sinulle tuttua laitteistoa.

Yhdistämme lämmittimen pääputkeen. Jäähdytysnesteen virtauksen varmistamiseksi asensin lämpötilansäätöyksikön.


Säätö tapahtuu venttiilien ja pumpun nopeuskytkimen avulla. Lattian lämpötilaa suositellaan pitämään välillä 32 - 40 ° C.


Lattialämmityksen taloudellisia etuja ei ole lämpöpatterien maalaamisen ja ylläpidon tarve.
Kommentit (2)
 1. Chaika
  #1 Chaika vieraita 3. tammikuuta 2012 klo 20.15
  0
  Hyödyllinen artikkeli! ATP! hymy
 2. Dimon Petrovich
  #2 Dimon Petrovich vieraita 29. marraskuuta 2014 13:46
  2
  asentaa putket lämpöeristetystä lattiasta vain etana !!! kirjailija kuvassa hänet on käärme. tekijän lattian lämmitys on erittäin epätasaista. askel kääntöjen välillä saa olla enintään 15 cm.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit