Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » » »Kotitekoinen kierteityskone
Kotitekoinen kierteityskone

Irrotettavien liitosten joukossa kierteitetyt liitännät ovat erityisen yleisiä. Tarvittaessa niiden avulla voit purkaa kokoonpanon osiin ilman vaurioita ja koota ne sitten takaisin yhteen. Tästä syystä erilaisia ​​langankatkaisulaitteita on suunniteltu ja valmistettu suurelta osin, sekä teollisuuden että lukuisten käsityöläisten toimesta.
Jäljempänä tarkastellaan vaihtoehtoa langankatkaisukoneesta, joka perustuu sähkömoottoriin ja, akselilleen asennettuna, kitkattomaan säätelemättömään vetolaitteeseen kumitetun holkin muodossa.

Vaadittavat lisävarusteet


Sinun tulee ostaa, löytää ja valmistaa työtä häiritsemättä:
 • kaksi rautametallilevyä, joiden koko on 150 × 120 × 20 mm ja reiän yläosa halkaisijaltaan 30 mm;
 • kaksi teräslevyä, joiden halkaisija on 200 mm, paksuus 10 mm, yksipuolisella navalla, jonka ulkohalkaisija on 40 mm ja sisäreiällä 25+ mm, kolmella säteittäisillä reikillä, joissa M8-lanka;
 • kaksi kupari- tai messinkiholkkia, joiden ulko- ja sisähalkaisija ovat vastaavasti 30+ mm ja 25+ mm, puristamiseksi levyjen reikiin 150 × 120 × 20 mm;
 • pääakselin aihio 400 m pitkästä ja halkaisijaltaan yli 25 mm teräksestä kääntymisen jälkeen;
 • kaksi 100 mm pitkää ja halkaisijaltaan olevaa putkikappaletta: ulkoinen - 40 mm, sisäinen - yli 25 mm;
 • kaksi terästankoa, joiden pituus on 300 mm ja halkaisija 25 mm (lopullinen koko), ja toisessa päässä oleva sokea reikä M10-kierrellä;
 • yksi teräslevy, jonka leveys on 180 mm, korkeus 150 mm, paksuus 8 mm ja kolmionmuotoinen syvennys keskellä ylhäällä, jotta hanat poistuvat, ja kaksi reikää reunoilla alhaalta M10-pulteille;
 • kaksi teräsnurkaa 35 × 35 mm 150 mm pitkä ja kaksi reikää reunoissa M8-pultin alla;
 • kaksi teräskulmaa, joiden pituus on 35 × 35 mm 500 mm ja viistot päät 45 °;
 • sama pituus on 400 mm;
 • teräslevy, kooltaan 500 × 400 × 3 mm;
 • moottorin kytkin;
 • istukan holkki istukka sähköporalta;
 • laitteistot (pultit, mutterit, aluslevyt malleihin M8 ja M10).

Laitteet ja työkalut


Kiertokoneen osien ja kokoonpanon valmistelemiseksi tarvitsemme:
 • sorvi;
 • mylly;
 • pahe on metallityöt;
 • hitsaus kone;
 • avaimet;
 • booli ja vasara;
 • öljyöljy voiteluöljyllä;
 • neste pintojen rasvanpoistoon;
 • maali;
 • ruiskupistooli jne.

Prosessin osien valmistelu ja koneen kokoonpano


Jotkut osat ovat täysin valmiita kokoonpanoon, toiset vaativat silti hienostusta.
1. Viimeistelemme (poistamme sorvit, pyöristämme ja jauhaamme) levyjen kaikki pinnat ja pinnat 150 × 120 × 20 mm hiomakoneella, mikä suorittaa koneen päätehotoiminnon antamalla kokoa kestävyyden ja koko järjestelmän tarvittavan jäykkyyden.
Kotitekoinen kierteityskone

2. Kiinnitämme kuparin holkit sorvin istukkaan ja säädämme porauksen halkaisijan kokoon, joka on taattu kiinnittävän ne häiriösovituksella heille tarkoitettuihin reikiin.
3. Puristamme holkit sisään penkkivalaisimella varmistaen, että ne ovat täysin paikoillaan niille tarkoitetuissa reikissä, kunnes holkkien olat ovat vasten levyjen pintaa.
Kotitekoinen kierteityskone

4. Aseta työkappale koneen pääakseliin sorvalla.Jotta työkappaleen säteittäinen valuminen olisi minimaalista kääntymisen aikana, poistamme sorvin takatuen ja asetamme väliaikaisesti istukan keskiporalla ja asetamme koneen päälle, syvennyksen työkappaleen päähän sorvin takatuelle.
Kotitekoinen kierteityskone

5. Suoritamme työkappaleen ulkoisen kääntymisen säätämällä halkaisijaa paksuudella, jotta tuleva pääakseli ei heikentyisi. Saavuttuaan tietyn koon tarkistamme akselin vapaan liukumisen kierteityskoneen tehotukin holkkia pitkin. Jos se ei riitä, käännä sorvi päälle ja hioma holkki akseliin.
Kotitekoinen kierteityskone

6. Hiomme akselin työpäisen päätypatruunan istuimen alle, rasvaa se sopivalla nesteellä ja kiinnitä patruuna.
Kotitekoinen kierteityskone

7. Suoritamme sorvien kääntämällä kiekkojen pinnan, joka on vuorovaikutuksessa kumitetun käyttöholkin kanssa, ja saavutamme vaaditun reiän halkaisijan napaan. Tarkastamme tarkkuuden asettamalla akselin ja kääntämällä sitä samanaikaisella aksiaaliliikkeellä. Nämä liikkeet on suoritettava häiritsemättä tai häiritsemättä.
Kotitekoinen kierteityskone

Kotitekoinen kierteityskone

8. Laitamme kulmat koneen pohjan ympärille, yhdistämme ne kulmiin ja hitsaamme toistensa väliin ja pohjalevyyn.
Kotitekoinen kierteityskone

9. Asennamme jalustan toiselle reunalle pääakselin kahdella tuella, joiden välissä on kaksi käyttölaitetta työskentelyä ja joutokäyntiä varten. Yritämme ohjaimia, joissa on putket ja sähkömoottori, jonka akseliin on asennettu kitkaholkki (kumilla).
Kotitekoinen kierteityskone

10. Tarkastamme jälleen kerran ulkoasun oikeellisuuden ja tarkkuuden ja hitsaamme hitsauskoneen avulla pääakselin teholaakerit koneen pohjaan. Sen jälkeen tarkistamme jälleen akseleiden akselin pyörimisvapauden ja etenemisen edestakaisin.
Kotitekoinen kierteityskone

11. Etuvoiman tuen ulkopuolella rajapinnassa pohjan kanssa, joka on samalla etureunalla, hitsaamme lieriömäisiä ohjaimia, joita pitkin ohjaustangot liikkuvat.
Kotitekoinen kierteityskone

Kotitekoinen kierteityskone

12. Merkitsemme sähkömoottorin kulmien hyllyt, merkitsemme moottorin asentamiseen tarkoitettujen reikien paikka keskipistimellä ja poraamme ne M8-pulttien alle. Asennamme kulmat moottorin ollessa asennettuna niihin, tarkistamme asennustarkkuuden (moottorin akselin kohtisuora koneen pääakseliin nähden) ja hitsaamme kulmat alustaan.
13. Pura sitten sitten koneen ulkoasu uudelleen ja maalaa osat, lukuun ottamatta vuorovaikutusta toistensa kanssa (akseli, holkit, ohjaimet, kiekkojen työpinnat jne.). Anna maalin kuivua ja siirry koneen lopulliseen kokoonpanoon voitelemalla kitkapinnat koneöljyllä.
14. Kiinnitämme sähkömoottorin kalibroituun paikkaan, asenna ohjaimet paikoilleen. Kiinnitämme paneelin, jossa on hanaaukko, niiden etupäähän. Kiristä kiekon kiinnityspultit pääakseliin pituussuunnasta siirtymällä, painamalla niitä hiukan etupäähän.
Kotitekoinen kierteityskone

Kotitekoinen kierteityskone

15. Kokoa ja sulje moottorin kytkimen kansi. Kierteityskone on täysin toiminnassa.
Kotitekoinen kierteityskone

16. Tarkastamme sen suorituskyvyn leikkaamalla vuorotellen M5: n, M6: n ja M8: n reikien kierteet voitelemalla hanat etukäteen. Kun painat tukipintaa osalla, johon lanka porataan, työkalu pyörii oikealle ja katkaisee langan. Vedäessäsi osaa kierrelangalla, hanat alkavat pyöriä vasemmalle ja irtoavat tuloksena olevasta langasta.
Kotitekoinen kierteityskone

Kotitekoinen kierteityskone

Kotitekoinen kierteityskone

Kotitekoinen kierteityskone

Katso yksityiskohtainen video


Katso yksityiskohtainen video-opas lankakoneiden valmistamisesta omilla käsillä.
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit