Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
Matto ei vain eristä lattiaa ja tekee siitä miellyttävän kävellä, mutta toimii myös huoneen todellisena koristeena, varsinkin kun se on sopusoinnussa huoneen sisustuksen kanssa.
Korkealaatuiset matot voivat kestää yli tusina vuotta ja samalla menettää muodon, rakenteen ja värimaailman. Tämä vaatii tietysti jatkuvaa ja asianmukaista hoitoa.
Hyvin usein matot kärsivät palamattomasta savukkeesta, joka vahingossa putosi matolle, sytytetystä tulitikusta, joka tuhkakupin sijaan päättyi samaan paikkaan, tai hiilestä, joka lentää tulisijan sisäpuolelta.
Kuinka korjata palanut matto

Palovammat, jotka ovat tummat täplät vaaleilla mattoilla, ovat erityisen havaittavissa. Lisäksi niitä esiintyy pääsääntöisesti näkyvimmissä paikoissa: sohvapöydän ympärillä tai sohvan edessä.
Valitettavasti tällaisia ​​vahinkoja ei aina ole mahdollista estää, koska onnettomuuksia on vaikea hallita. Älä kuitenkaan ole kovin järkyttynyt, koska on olemassa yksi tehokas, mutta yksinkertainen ratkaisu, joka auttaa palauttamaan maton alkuperäiseen muotoonsa. Mitä meillä pitäisi olla käsillä tätä varten?

Tarvitset:


  • liimaa nopeasti kovettuvaa ja parempaa vedenpitävää;
  • liima-ase;
  • pieni sivellin ja tikku liiman levittämiseen;
  • sakset ovat suuria ja pieniä;
  • taustakuva veitsi.

Kuinka korjata palanut matto

Algoritmi maton palauttamiseksi palamisen jälkeen


Jokainen aikuinen pystyy käsittelemään tätä työtä jollain sinnikkyydellä ja tarkkuudella.

Palovamman hoito


Pienten saksien avulla on välttämätöntä poistaa maton hiiltyneet tai sulanut kuidut vahingoittamatta tuotteen pohjaa.

Vahingoittumattoman villin valmistus


Kuinka korjata palanut matto

Ne on leikattava maton paikkoihin, jotka eivät ole visuaalisesti näkyviä, mutta joiden väri on sama kuin palovamman. Tämä voi olla osio sohvan alla, huonekalujen takana jne. Tätä varten voit käyttää samoja pieniä saksia.
Kuinka korjata palanut matto

Kuinka korjata palanut matto

Suurimman osan villien palauttaminen


Ensin levitämme liimassan vaurioituneelle alueelle liimapistoolista ja levitä se tasaisesti pinnalle harjalla ja tikulla. Otamme suuren osan aiemmin leikattuista villeistä ja puristamme ne suurten saksien kahvojen avulla pohjaan, liimalla peitettynä, pitämällä jonkin aikaa liikkumattomana tarttumista varten.
Kuinka korjata palanut matto

Villien sitominen palovammakohdassa


Levitämme jälleen hieman hiukan lämmitettyä liimaa ja liimaa jäljellä olevat kuidut paikoille, joissa niiden tiheys on vähemmän yleinen, puristamalla saksilla. Jätämme sitten käsitellyn paikan yksin useita minuutteja, kunnes liima kovettuu lopulta.
Kuinka korjata palanut matto

Kuinka korjata palanut matto

Palautetun paikan viimeistely


Jää vain pienten saksien avulla leikata liimattu kiilto huolellisesti lopun korkeuteen.
Kuinka korjata palanut matto

Kuinka korjata palanut matto
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit