Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Halvat työpajavalaisimet
Halvat työpajavalaisimet

Työhuoneet ja autotallit vaativat hyvän valaistuksen. Voit tehdä sen itse, ilman edes sähköasentajan taitoja. Ehdotan LED-nauhoihin perustuvan kirkkaan, säädettävän kattovalaisimen suunnittelua.

Vaadittavat materiaalit


Lampun valmistamiseksi tarvitset:
 • teräsohjausprofiili kipsilevylle 3 m - 2 kpl .;
 • alumiininiitit 3,2 mm: n aseelle - 14 kpl;
 • LED-nauha 12 V - 6,5 m;
 • lämmönkestävä kaptoniteippi tai sähköteippi;
 • lämpö kutistua putki;
 • lanka;
 • L-muotoiset ruuvit, joissa on tapit - 4 kpl .;
 • virtalähde tietokoneelta;
 • himmennin 12 V

Lampun kokoonpano


Halvat työpajavalaisimet

Ensin sinun on koottava lampun runko. Voit tehdä sen vankasta opasprofiilista. Lampun kehys on neliö. Sinun on otettava profiili ja asetettava siihen 4 merkkiä reunasta, välin ollessa 70 cm.
Halvat työpajavalaisimet

Profiilissa olevien merkintöjen mukaan sivuseinät on tehtävä tasaisesti 90 astetta.
Halvat työpajavalaisimet

Profiili on taivutettu leikkauksiin leikkauksia pitkin. Koska runkoon käytetään tosiasiallisesti 280 cm profiilia ja sen pituus on 300 cm, häntä jää. On tarpeen leikata 18 cm siitä, jättää pieni ulkoneva kappale ja taivuttaa sitä rakenteen vahvistamiseksi.
Halvat työpajavalaisimet

Runko on kohdistettava neliöllä, jotta se saadaan 90 astetta, sitten kiinnitä kulma puristimella tai puristimella. Kun olet porannut 2 reikää kulmien taitettuihin sivuseiniin, seinät täytyy vetää yhteen niiteparin kanssa. Joten kaikki 4 kulmaa vahvistetaan.
Halvat työpajavalaisimet

Halvat työpajavalaisimet

Runkorakenteen ja LEDien kiinnityspinnan jäykkyyden lisäämiseksi on tarpeen asentaa poikkipalkit samasta ohjausprofiilista. Niiden pituus on 69,5 cm. Käytän 3 poikkipalkkia.
Halvat työpajavalaisimet

Kun olet paljastanut ne samalla raolla, sinun tulee porata reikiä profiileihin ja kiristää kaikki niiteillä.
Runko on jo täysin valmis, se on vain sähkölaitteiden asennuksen suorittaminen. Ennen aloittamista on parempi valmistaa reikiä johtojen asettamiseen. Ne kaikki tehdään toisaalta. Poikkipalkkeihin on porattu kaksi reikää ja vierekkäisiin kulmiin yksi. Erikseen, rungon sivulle on syytä porata syöttökaapeli.
Halvat työpajavalaisimet

Koska käytetään itseliimautuvaa teippiä, on parempi rasvattaa profiili parempaan tarttuvuuteen.
Halvat työpajavalaisimet

On tarpeen kiinnittää pieniä paloja lämmönkestävää kaptoniteippiä teippiin paikoissa, joissa nauhan ja johtimien tarttuminen tapahtuu. Sen puuttuessa voit käyttää sähköteippiä.
Halvat työpajavalaisimet

Nyt sinun on leikattava LED-nauhat segmentteihin. Se on leikattu vain erityisissä paikoissa, joten saat 65 cm segmenttejä, ja se vie 10 nauhaa. Liitä 2 teippiä jokaiselle hyppyjohdolle ja yksi kehyksen yhdensuuntaiselle reunalle.
Halvat työpajavalaisimet

Nyt sinun on valmistettava 20 kappaletta johdotusta 7 cm pitkäksi. On parempi, että puolet johdoista ovat eri väriä. Niiden päät on vapautettava eristyksestä. Erotettu johdotus tulee ohentaa juoteella.
Valmistetut johdot on juotettava LED-nauhaan erityisillä kuparisuojailla. Kunkin nauhan vastakkaisessa päässä on reikä johdotukseen.
Halvat työpajavalaisimet

Turvallisuuden ja luotettavuuden vuoksi se ei vahingoita suojaamalla tarttumispaikkaa kuumalla liimalla. Se ei lähetä sähköä, ja myös pitää johdot katkeamasta.
Halvat työpajavalaisimet

Kehyksen sivuaukon kautta syöttöjohto syötetään. Toiseen hänen suonistaan ​​on juotettava kaikki plussat LED-nauhoilta, ja toiseen kaikki haitat.
Rinnakkaisliitäntää käytetään. Se auttaa ylläpitämään kaikkien nauhojen tasaisen hehkua.Juotospaikat suojataan lämpökutistuvalla putkella, joka sopii halkaisijaltaan johtimille.
Virtajohdon liittämisessä ensimmäiseen LED-liuskaan ei ole ongelmia. Kaikissa muissa annoksissa johto on tarpeen vapauttaa eristyksestä noin 5-7 mm. Juotosten jälkeen ulkonevat johdot asetetaan profiiliin, joten muotoilu näyttää siistiltä.
Asennuksen jälkeen on suositeltavaa tarkistaa virtajohdot keskenään ja kotelon oikosulun välillä käyttämällä yleismittaria piirin jatkuvuusmoodissa.
Virtajohdon vapaassa päässä on parasta juottaa virtajohto. Käytin T-Plugia. Liitoksen sijainti on myös tärkeä suojata lämpö kutistuvilla eristeillä.
Halvat työpajavalaisimet

Nyt jää vain kytkeä johdot 12 V: n virtalähteeseen. Tätä varten vanhan tietokoneen lohko on sopiva. Se on erittäin luotettava ja sitä myydään usein tietokonekorjaamoissa turhaan.
Ennen yksikön valitsemista sinun on laskettava lampun kokonaisvirrankulutus. Minun tapauksessani kesti 6,5 m nauhaa, joka kuluttaa yhteensä 2 ampeeria. Minun käyttämäni lohko antaa 18 ampeeria, joten se riittää 9 tällaiseen lamppuun.
Nyt on välttämätöntä kiinnittää 4 L-ruuvia kattoon pitkin kiinnittimen kehää kiinnityselimiin kiinnitettyihin tippuihin. Runko asetetaan kattoon ja ruuvien hännät pyörivät.
Halvat työpajavalaisimet

Lampun virran johdot voidaan kytkeä laitteeseen suoraan tai himmentimen kautta, minkä tein.
Halvat työpajavalaisimet

Tuloksena oleva lamppu ei välttämättä näytä kovin kauniilta, mutta se on edullinen, kuluttaa vähän energiaa, täysin turvallinen, koska se toimii 12 voltilla, ja mikä tärkeintä, se paistaa erittäin kirkkaasti ja sitä voidaan säätää. Asensin kahdeksan tällaista lamppua korjaamoon heti, antaen niille virran yhdestä tietokoneyksiköstä.
Halvat työpajavalaisimet

Halvat työpajavalaisimet

Katso video


Kommentit (2)
 1. Vieras Vladislav
  #1 Vieras Vladislav vieraita 11. tammikuuta 2019 07:27
  2
  Rehellisesti, en ymmärrä miksi tämä oli tehtävä. Tarjolla on LB40-tyyppisiä led-lamppuja, joille et tarvitse koteloa tai virtalähdettä. Asennetaan PVC-putkien pidikkeisiin. Ja ne loistavat erittäin arvokkaasti.
 2. Sektor
  #2 Sektor vieraita 31. tammikuuta 2019 18:44
  2
  Mutta laita vain 2-4 LED-lamppua ei voi olla? Se on paljon halvempaa ja turvallisempaa. Voit valita lamppujen tehon haluamallasi tavalla.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit