Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Muovikorjaus kaasusäiliön esimerkissä
Muovikorjaus esimerkissä kaasusäiliöstä

Ruohonleikkurillani oli vakava ongelma - reikä bensiinisäiliöön muodostui. Saatuaani tietää uuden säiliön hinnan (noin 200 taalaa), päätin korjata vanhan, varsinkin kun olen korjannut lääkinnällisten laitteiden muoviosia jo useita vuosia ja se toimii minulle melko hyvin.
Itse asiassa suurin osa muovituotteista on erittäin helppo korjata, mutta vaaditaan kärsivällisyyttä, tarkkuutta ja prosessitekniikan tuntemusta. Pääongelma on muovielementtien rajoitettu kiinnitysaika, joten teoreettisen tiedon lisäksi tarvitaan myös tietty taito.
Ajatellessani, että kokemuksestani voi olla hyötyä muille amatöörimestarille, päätin jakaa tämän menetelmän, joka voi olla hyödyllinen erilaisten muoviosien ja tuotteiden korjaamisessa.

Välttämätön työkalu


Muovituotteiden korjaamiseksi ei tarvita paljon työkaluja:
1. Lämpöpistooli - päätyökalu, jolla muovit pehmennetään. Hiustenkuivaaja tai muu lämmityslaite ei toimi, koska niillä ei ole riittävää virtaa ja lämmön menolämpötilaa.
2. Rakennusveitsi muovien leikkaamiseen ja reunojen leikkaamiseen.
3. Teräslastalla. Käytetään muovien ja sileiden reunojen puristamiseen.
4. Litteää ruuvitalttaa käytetään samaan tarkoitukseen kuin kittiveistä. Ruuvimeisselillä voit puristaa pieniä alueita tarpeen mukaan.
Muovikorjaus esimerkissä kaasusäiliöstä

Tärkeää! Muovin lämmittämiseen ei tarvitse käyttää juotinta tai muuta kuumaa esinettä.

Korjauksen valmistelu


Ensinnäkin sinun on puhdistettava korjattu tuote. Poistin ja pestiin kaasusäiliön runsaalla juoksevalla vedellä sisälle ja ulos. Käytin myös astianpesuainetta, rätit ja jäykän harjan kaiken lian poistamiseen. Hän huuhteli sisällä, kunnes bensiinin haju katosi.
Muovikorjaus esimerkissä kaasusäiliöstä

Työpinnan lopulliseen puhdistukseen ja rasvanpoistoon käytin isopropyylialkoholia. Erityisen onnistunut oli se, että alkoholipullo oli valmistettu samasta muovista kuin kaasusäiliöni. Siksi pullon käyttämiseksi laastarien tekemiseksi oli tarpeen siirtää jäljellä oleva alkoholi toiseen astiaan.
Muovikorjaus esimerkissä kaasusäiliöstä

Laastarien valmistelu korjauksia varten


Minun tapauksessani korjausta vaikeutti se, että vaurioita oli kulmassa, joten laastarin tulisi mennä reiän ympärille molemmin puolin. Tätä varten leikkasin pullosta kulmaelementin niin, että reiän kaikilla puolilla oli hyvä päällekkäisyys.
Muovikorjaus esimerkissä kaasusäiliöstä

Sinun on myös poistettava kaikki muovipuristimet ja muut epätasaisuudet vaurioituneen alueen ympäriltä, ​​jotta laastari sopii mahdollisimman tiukasti.
Muovikorjaus esimerkissä kaasusäiliöstä

Muovilaastari


Tärkein hetki on työalueen ja laastarien tasainen ja asianmukainen lämmitys. Tavoitteena on pehmentää muovia ja tehdä siitä riittävän pehmeä ja joustava, mutta pitää sen muoto ja estää sen leviämistä. On tärkeää noudattaa seuraavia sääntöjä:
Muovikorjaus esimerkissä kaasusäiliöstä

 • Pidä ase poissa lämmitetystä osasta.
 • Aja lämpövirta osan pinnan yli niin, että se kuumenee tasaisesti koko alueella.
 • Muovin ei tulisi sulaa ja virtaa, vähemmän savun tai polttaa.

Pehmentämällä osaa laastarista niin, että muovi alkoi näyttää märkältä, laitin sen korjauspaikalle ja aloin lämmittää sitä edelleen, tasoittaen ja puristamalla kaasusäiliöön levitettyä osaa lastalla. Kun muovilaastari lämpenee ja pehmenee, puristin sitä lastalla niin, että se tarttui tiukasti säiliön pintaan.
Vihje! Laastaria silitettäessä on tärkeää, ettet liioittele sitä vaivalla, koska voit työntää pehmennettyä muovia ja tehdä siitä entistä pahempaa.
Muovikorjaus esimerkissä kaasusäiliöstä

Kun laastari on liimattu kokonaan, osien on annettava jäähtyä itsestään ilman lisäponnistelua siihen (älä laske veteen).

tarkastus


Jäähdytyksen jälkeen annoin vettä säiliöön tarkistaaksesi vuotoja - kaikki oli kunnossa, vaikka puristinkin laastarialueelle.
Muovikorjaus esimerkissä kaasusäiliöstä

Muovikorjaus esimerkissä kaasusäiliöstä

Lopuksi haluan antaa joitain yksinkertaisia ​​sääntöjä muovituotteiden onnistuneelle korjaamiselle:
 • Tällaisessa muovin "juotossa" ei voi käyttää kuumia työkaluja (juotosrauta jne.), Koska se johtaa muovin sulamiseen ja materiaalin joustavuuden rikkomiseen.
 • Työpinnan ja laastarin tulee olla ehdottoman puhdas ja rasvanpoistettu.
 • Korjattavan tuotteen ja laastarin on oltava saman tyyppistä muovia. Tämä takaa maksimaalisen korjaustehokkuuden, koska erilaisilla muoveilla on oma pehmenemislämpötilarajansa ja myötölujuutensa.
 • Kuumennus on tarpeen vähitellen, jotta materiaali ei sula. Jos näet savua, se tarkoittaa, että teet jotain väärin!

Kiinnitä huomiota! Ole valmis, että ensimmäinen kerta se ei välttämättä toimi ja joudut asettamaan uuden suuremman korjaustiedoston niin, että se päällekkäin edellisen kanssa. Se voi myös olla tarpeen, jos laastariksi valittu muovi on liian ohut.
Kommentit (2)
 1. Vieras Vladimir
  #1 Vieras Vladimir vieraita 1. lokakuuta 2018 19:08
  4
  Siellä on pieni reikä. Kuuman liiman kaataminen on helpompaa. Kyllä, ja ehkä luotettavampi. Kirjailija ei etsi helppoja tapoja?
  1. max
   #2 max vieraita 14. lokakuuta 2018 11:27
   1
   Tällaiset säiliöt on yleensä valmistettu polyeteenistä ja kuumasulaliima ei tartu polyeteeniin. Ja yleensä mitään liimaa ei tartu. Kirjailijalla on oikeus vain hitsaamiseen.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit