Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Ultraäänisumugeneraattori
Ultraääni sumugeneraattori

En väitä, olisi nopeampaa ostaa valmis ultraääni-kostutin, mutta minulle osoittautui varaosista, että se tuli itse selville. Artikkelissa esitän kuinka ja mistä tein sen, ja lopuksi kerron, kuinka olisin tehnyt sen nyt, juoksemisen kokemuksen perusteella.
Maaliskuussa saapui minuun muovikotelon ultraäänisumutin, valmistelin erityisesti kesäksi, suunnittelu koottiin, mutta kerran ultraäänipäähän rakennettu tasoanturi ei toiminut, ja kuivalla työskentelyn seurauksena anturikotelo sulasi ja paikoin paikoin paikoin. , Huomasin tämän ei heti - se toimi.
Viikko sitten ultraäänipää tuli minuun jo metallikotelossa, mikä tarkoittaa, että minun piti purkaa ja rakentaa koko rakenne.

Tarvitsee


Ultraääni sumugeneraattori

Varastossa minulla oli:
 • - toimistokauha, jonka tilavuus on 10 litraa;
 • - 12 voltin virtalähde;
 • - ultraäänisumutin metallikotelossa;
 • - musta asennusrasia, jonka koko on 100 x 60 x 25 mm;
 • - mikä tahansa lisäysmoduuli, minulla oli Xl6009-moduuli;
 • - nopeuden hallinta 12 volttia;
 • - juoksupyörä;
 • - virtakytkin, useita pistorasioita ja pistokkeita niihin;
 • - improvisoitu pieni asia ilmestyi kokoonpanoprosessissa;
 • - ja myös - viallisen nopeussäätimen tapaus - näet sen myöhemmin.

Visuaalinen kytkentäkaavio


Ultraääni sumugeneraattori

Minun oli yritettävä varmistaa, että kaikki tämä ei näyttänyt puurolta ja että se oli kätevä havaintoa varten.
 • - moduuli lisää syöttöä 12 volttia 22 voltiin ja syöttää ultraäänisumuttimeen;
 • - myös tulo 12 volttia syötetään yksikölle, joka ohjaa puhaltimen nopeutta;
 • - molemmat on kytketty rinnakkain ja kytketty tuloliittimeen yhteisen virtakytkimen kautta.

Ultraääni sumugeneraattori

Valmis nopeudenohjain tuli heti minuun viallinen, ja kuten tapahtuu, se laitettiin joukkoon ”parempiin aikoihin asti”, ja sen kotelo neljällä kätevällä kiinnitysreiällä meni toimintaan. Näet mitä täytteelle tapahtui. Virta oli jonkin aikaa niin suuri, että ultraäänipäässä olevaan pistorasiaan johtava johdotus palai ja sulaa. Molemmat moduulit osoittautuivat kuitenkin käyttökelpoisiksi ja johdotuksen vaihto oli tarpeen vain.
Ultraääni sumugeneraattori

Toimiskorin lopussa porain neljä reikää ruuvien asentamista varten, joihin ohjausyksikkö oli kiinnitetty, vielä alempana, näet reiän ultraäänipäähän menevän johtimen kuljettamiseksi.
Ensimmäisen vaihtoehdon keräin kiireessä, ja tällainen päätös paljasti puutteet. Jos katsot korin sisäpuolelle, huomaat, että ruuvinpäät ovat syöpyneet.
Ultraääni sumugeneraattori

Ruosteen poistamiseksi oli tarpeen muuttaa se tamponilla, jotka on kostutettu voimakkaalla ruuan sitruunahappoliuoksella
Ultraääni sumugeneraattori

Harjauksen ja kuivauksen jälkeen päät täytettiin kirkkaalla akryyliliimalla rautakaupasta.
Ultraääni sumugeneraattori

Tuuletinkokoonpano


Se tulisi suojata roiskeilta kokonaan ja lyhyen harkinnan jälkeen päätin käyttää keskipakoissiipipyörää, jonka liimatin mustaan ​​muovikoteloon 1 mm: n kaksipuolisen kiinnitysnauhan nauhoilla.
Ultraääni sumugeneraattori

Kotelon pohjassa olevan pienemmän reiän kautta ilma syötetään koriin. Huomaa, että laatikon yläosassa oleva imuaukko ja pohjassa oleva poistoaukko ovat vastakkaisia. Siksi mikään suihku ei pääse turbiinimoottoriin.Tuloksena olevan kokoonpanon kehälle liitäin tiivistenauhan, jota käytettiin avautuvien muovi-ikkunoiden aukkojen tiivistämiseen, ja pään pistokkeista kierretyn johdon pala juotettiin itse turbiiniin. Juotetut koskettimet suljettiin kuumalla liimalla.
Ultraääni sumugeneraattori

Kannen kokoonpano


Kääntöpuoli.
Ultraääni sumugeneraattori

Toimistokauhan kansi, kuten tiedätte, on varustettu kiertoventtiilillä, ja se antoi minulle eniten vaivaa.
 • - aluksi hahmottelin ja tein reikän vesisumujen poistumiseen;
 • - sitten tein ulos suorakulmaisen ikkunan tuuletinkokoonpanolle;
 • - venttiilin pysäyttämiseksi koko kannen sisäpinnalle liitäin vaahto-aihion vesitiiviin liiman päälle;
 • - työkappale, jotta se ei myrkyttä höyryä, oli kostutettava hyvin samalla liimalla useissa vaiheissa;
 • - kuivaamisen jälkeen liisin lähes vettä hylkivälle vaahto-aihiolle aihion linoleumipeitteestä.

Viipaleesta näet, mikä voileipä tuli ulos:
Ultraääni sumugeneraattori

Kansi etupuolella. Pisara tippuaukkoon työnnetään puolet suklaamunasta. Pienellä vaivalla se voi pyöriä. Suosittelen, että poltat reikiä siinä vain yhdeltä puolelta, jotta kylmän höyryn virtaus voidaan ohjata pois puhallinkokoonpanosta ja ilmanottoaukosta.
Ultraääni sumugeneraattori

Seurauksena on, että yleiskuva pestystä toimistokorista ilman tuuletinkokoonpanoa on asennettu seuraavasti.
Vähemmän kolhoosi-ilmeen liittämiseksi jäljellä oleva hermeettinen teippi liitettiin pyörivän venttiilin rakoon.
Ultraääni sumugeneraattori

Kelluva solmu


Leikkasin pyöreän kelluksen vaahdotetusta polyeteenistä; näytöt ja televisiot “laittavat” kehyksen tällaisesta materiaalista.
Kellukkeeseen asetetaan jogurttikuppi, johon ultraääni-sumutin tulee.
Ultraääni sumugeneraattori

Ensimmäiset testit osoittivat heti, että ultraäänipää oli syvennettävä veden pinnan alapuolelle, sormen falanksin syvyyteen, mutta samaan aikaan yksittäiset suihkeet lensivat silti sumun lähteestä. Siksi minun piti miettiä sammuttajaa. Se on valmistettu sylinterikannesta, jossa on asennusvaahto, ja onneksi siinä oli reikä vaahtoputken aukon kanssa.
Ultraääni sumugeneraattori

Ruostejäljet ​​selittyvät sillä, että nylon-johdinsiteiden sijasta käytin metallitappia, ja sitruunahapossa liotuksen jälkeen aloitan niiden käytön lopullisessa kokoonpanossa.
Itse asiassa se on - puhdistus on valmis, sitten valokuvasarja selityksineen menee, jossa näet varaosien lopullisen kokoamisprosessin.
Hänen takanaan jaan ajatuksiani siitä, mitä olisin tehnyt eri tavalla, sekä videon kostutinkokoonpanon toiminnasta.

Elektroniikan solmu


Johdot juotettiin. Samaan aikaan vasemmalla näet aukon tuuletinyksikön kytkemistä varten.
Ultraääni sumugeneraattori

Ja kansi on kiinni. Kaksi alempaa paikkaa. Oikealla, ulostulo ultraäänipäähän, vasen pistorasia on suunniteltu kytkemään ulkoinen virtalähde +12 volttia.
Ultraääni sumugeneraattori

Ultraääni- ja kellukejärjestelmä


Minun oli leikattava vakiolanka sen huonon joustavuuden takia ja silmukoitu se joustavilla johtimilla silikonikoteloon. Juotosalueet suljettiin runsaasti kuumalla liimalla. Ja kiinnitä huomiota - lanka johdetaan silikonikannen läpi, joka sulkee purkit antibiooteilla.
Näit toimistokorissa läpivientireiän, siihen asetetaan kansi, jonka johdossa on keskellä lanka, joka ei ole vain este hienon sumun poistumiselle, vaan myös antaa sinun poistaa koko tämän yksikön puristamatta johtimia.
Ultraääni sumugeneraattori

Mutta kelluva alusta oli täydellisesti vaihdettava. Metallisumutin oli hänelle vaikeaa ja kelluvuus oli negatiivinen.
Kun otin polystyreenivaahtoa, otin onnekseni, että se on tiheää polystyreeniä polystyreenivaahtorasiasta, leveys 24 mm ja sivuilla 100 - 115 mm.
Ultraäänipelin kori oli myös korvattava kokonaisella jogurttikupilla. Sumutin puristettiin tiukasti kuppiin pohjaan, ja juotosraudalla avattiin reikiä veden pääsemiseksi tämän pienen astian sisään.
Sinun täytyy kokeilla kokeellisesti alustan kelluvuus, mutta sanon heti - polystyreenille ei ole vaihtoehtoa.
Ultraääni sumugeneraattori

Koeajo


Vesi kaadetaan koriin, ultraääniyksikkö lasketaan pintaan, ultraääniyksikön pistoke silikonikannen läpi kuljetetaan toimistokorin seinämän läpi. Voit myös nähdä, että korin sisäkehällä on liimattu sama tiivistenauha.
Ultraääni sumugeneraattori

Järjestelmä keskitasolla.
Ultraääni sumugeneraattori

Järjestelmän kulutus oli tuulettimen enimmäisnopeuksilla ja ulkoisella virtalähteellä 12V - 1,92A. Ilman tuuletinta 1.72A.
Joten muutan nyt.
Ensinnäkin - kansi, minusta näyttää siltä, ​​ettei se osoittautunut aivan onnistuneesti. Mene kuvaan, jossa osoitin käännetyn kannen. On parempi, jos leikkaa muovipala yhdestä muovilevystä kannen sisäreunalla (askel). Liimaamisen ja tiivistyksen tarkistuksen jälkeen puhallinkokoonpano voidaan sijoittaa muodostettuun kohtaan toimistokorin kannen pyörivän venttiilin alle. Mielestäni muulle elektroniikalle oli riittävästi tilaa. Kumpi?
Esimerkiksi kosteusanturi. On olemassa moduuleja, joissa on kosteusanturit ja rele. Yhdistelmäkalibroinnin ja 40% kosteuden asettamisen jälkeen voit unohtaa pelit kytkimellä. Kosteus pidetään aina automaattisesti optimaalisella tasolla.
Toiseksi turvajärjestelmä. Luulen, miksi edellinen sumugeneraattori muovikotelossa palai. Sille (samoin kuin tähän) kapasiteettianturi on asennettu kiinnittimen muodossa ja sumugeneraattori on todennäköisesti vino, koska sen keveys on - kapasiteettiventuri osoittautui vedessä, ja pietsomembraani osoittautui osaksi ilmaa, mikä johti koko pään ylikuumenemiseen. TTP223-sirulle tuotetaan pienikokoisia kapasitanssiantureita, se voidaan ja pitäisi liimata koriin vähimmäistason kanssa ulkopuolelta, mikä takaa, että tämä ultraäänipää, vaikkakin painava, olisi silti vedessä. Itse anturi voi ohjata lisäysmoduulia, tehostusmoduulissa on ohjattava tulo.
Kolmanneksi, lisäysmoduuli voi olla halvempi, ei välttämättä se, jota käytin - mitään muuta ei ollut käsillä.
Koko sarjan arvioitu hinta:
 • - toimistokori - 2,5 dollaria.
 • - Ultraäänisumutin - 5,6 dollaria.
 • - Xl6009 askelmoduuli, joka voi olla erilainen - 0,80 dollaria.
 • - turbiini - 1,43 dollaria.
 • - musta laatikko 100x60x25 mm - 1,08 dollaria.
 • - valmis nopeusohjain - 1,32 dollaria.

Yhteensä: noin 12 dollaria.
Kaikki muu minulla oli saatavilla. Uskon, että tällä kotitekoisella tuotteella, joka ei väitä olevan juhlapöydän keskusta samovarina, on kuitenkin kaikki tarvittavat kuluttajaominaisuudet, joita rahalla ei todennäköisesti löydy lopullisesta versiosta.
Kiitos huomiosta.
Ruslan.

Katso video työstä


Kommentit (1)
 1. Valentin Krasnikhin
  #1 Valentin Krasnikhin Vierailijat 20. maaliskuuta 2019 14:22
  0
  OHJE VAATIVAT

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit