Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Kylmähitsausveitsen kahva
Kylmähitsausveitsen kahva

Rikkoutunut veitsenkahva tai tylsä ​​terä ei tietenkään ole maailman loppua, mutta tapahtuma ei ole joka tapauksessa melko miellyttävä, ja tämän epämiellyttävän hetken välttämiseksi parhaiten epäasianmukaisella hetkellä (esimerkiksi kun käydään sieniä tai kalastamassa), tarkkaile veitsen kuntoa jatkuvasti. Muokkaa terää, pyyhi se niin, että se ei haalistu tai ruostu. Älä unohda vain kahvaa. Jos se hiipii terään tai halkeilee, on parempi olla odottamatta sen pudotumista kokonaan, vaan korvaamaan se etukäteen. Edessä oleva työ ei ole pölyistä (tosiasiassa, että sinun ei tarvitse jauhaa mitään koneelle) eikä kauan. Kaikki mitä tarvitsemme ”työkaluilta”, on meidän oma käsissämme!

Tarvitsee


 • Yhdistelmäliima (kuten "kylmähitsaus").
 • Sahanpuru (mieluiten erittäin pieni).
 • Sekuntia liimaa.
 • Vesi.

Kylmähitsausveitsen kahva

Valitsin tämän materiaalin vahingossa, koska sekoittamisen alussa se on erittäin muovista, minkä ansiosta voit sovittaa sen erikseen minkä tahansa varren (kämmenen) alle.

Veitsikahvan valmistus


Aloittamiseksi valmistelemme komposiitti kylmähitsausta.
Kylmähitsausveitsen kahva

Tätä liimaa valmistetaan lieriömäisissä muoviputkissa, joiden pituus on 9 senttimetriä. On tarpeen katkaista viisi senttimetriä liimaa tavallisesta kappaleesta (tämä on hieman yli puolet), kostuttaa kädet vedellä ja jatkaa sekoittamista.
Kylmähitsausveitsen kahva

Sekoittaessasi liimasta tulee erittäin pehmeää ja muovista. Ja se tarkoittaa, että on aika lisätä sahanpuru.
Kylmähitsausveitsen kahva

Muistutan teille jälleen: sahanpuru olisi oltava mahdollisimman pieni. Melkein kuin pöly! Mitä hienompi sahanpuru on, sitä vähemmän havaittavissa ne ovat kahvassa, kun liima on kovettunut.
Kylmähitsausveitsen kahva

Voit tietysti lisätä metallisahanpurua, joka asettuu hiomakoneen lähelle metallin kanssa työskentelyn jälkeen, mutta mielestäni tämä ei vaikuta veitsenkahvan painoon kovinkaan hyvin. Vaikka, jos teet kahvan ei heittoveitselle, silloin luultavasti tasapainotuksella ei ole paljon merkitystä.
Joten kun olemme sekoittaneet huolellisesti kylmähitsausta sahanpurulla ja saataneet sen homogeeniseen massaan, peittämme sen veitsen terän tapilla ja saamme sille halutun muodon.
Kylmähitsausveitsen kahva

Jos massa on liian muovinen, voit odottaa kymmenestä viiteentoista minuuttiin, niin että se kuivuu hiukan ja alkaa pitää annetun muodon. Muodomme halutun muodon, mistä haluat. Sitten, kun olet saavuttanut tarvitsemasi kahvan muodon, odotamme vielä viisitoista-kaksikymmentä minuuttia, poista terä kahvasta, pudota muutama tippa toista liimaa terän reikään ja aseta terä takaisin.
Kylmähitsausveitsen kahva

Purista tiiviisti niin, että kylmähitsauksella ja terätapilla on sisäpuolella suurin mahdollinen kosketuspinta. Pyyhi toisen liiman jäljellä olevat jäännökset. Voit halutessasi kiinnittää myös suojuksen ja kahvan yläosan, tämä on kuitenkin jokaisen henkilökohtainen asia. Kiinnitämme nyt terän paikoilleen kahva ylöspäin ja jätämme se 6 - 8 tunniksi. Parempi seuraavana aamuna!
Kylmähitsausveitsen kahva

Määrätyn ajan kuluttua voit käsitellä kahvaa nollalla hiekkapaperilla ja lakalla.
Nyt et voi olla huolissasi eikä odottaa ongelmia siitä, että terä, ei tänään tai huomenna, lentää vaurioituneesta kahvasta! Saatu kahva ei käytännössä ole alttiina kulumiselle, eikä se ole myöskään altis rappeutumiselle ja sienelle, kuten puinen. Lisäksi rikkoaksesi sinun täytyy todella yrittää! Hän palvelee sinua monien vuosien ajan.
Kylmähitsausveitsen kahva
Kommentit (4)
 1. Vitali
  #1 Vitali vieraita 13. syyskuuta 2018 15:02
  1
  Apina työ. ”Liimattu” terä löystyi ja putosi pian.
 2. Sergey K
  #2 Sergey K Vierailijat 13. syyskuuta 2018 19:36
  3
  Miksi liimaa? Kylmähitsaus tarttuu tarpeeksi hyvin metalliin, vain tartu ja anna kuivua!
  Että sahajauho ei anna sen tarttua hyvin, joten ensin ohut kerros puhdasta ja päällystä sitten sahanpurulla
  1. puoli
   #3 puoli Vierailijat 13. syyskuuta 2018 20:53
   4
   Vaihtoehtoisesti, poraa reikä varren päähän ja työnnä siihen pieni tappi tai kiristä pultti mutterilla. Luo varmoja kohoumia varren sileille sivuille.
 3. Vieras Juri
  #4 Vieras Juri vieraita 18. maaliskuuta 2019 09:29
  0
  Kylmähitsaus voi olla monentyyppistä. Tässä tapauksessa on tarpeen käyttää hitsausta metalliin, se on erittäin vahva eikä sitä ole tarpeen heikentää lisäaineilla, kuten sahanpuru. Parempana tarttuvuuden vuoksi leikkaa useita hampaita varresta ja muista rasvanpoisto.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit