Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Kuinka valita hakumagneetti ja mitä tehdä siihen?
Kuinka valita hakumagneetti ja mitä tehdä siihen

Nykyään hakumagneeteista on tullut erittäin suosittu aihe. Tällainen "kalastus" houkuttelee poikien ja romumetallien etsijöiden lisäksi myös melko kunnioitettavia ja varakkaita ihmisiä. Miksi tämä tapahtuu? Jokaisella miehellä on poika, mutta kaikki eivät pidä perinteisestä kalastuksesta. Tapahtuu, että kala on ”tuhma”, pyydykset on valittu väärin, valittu paikka on epäonnistunut, ja lisäksi sinun on etsittävä matoja ja valmistettava syötti. Kyllä, ja itse kala ... Voit ostaa sen kaiken kaupasta. Ja magneetilla asiat ovat täysin erilaisia. Täällä sinulla on aina sama väline, mutta mitä kalastaa, ei tiedetä. Tämä juonittelu houkuttelee sinua. Yhtäkkiä seuraavaa valuutta varten magneetti ei ota mukanaan ruostunutta naulaa, vaan harvinaista tikaria, metallilaattaa vanhoilla chervoneteilla tai suuren isänmaallisen sodan pistoolia? Olen samaa mieltä, tämä todella kutittaa hermoja.
Kuinka valita hakumagneetti ja mitä tehdä siihen

Kuinka valita hakumagneetti ja mitä tehdä siihen

Laajamahdollisuudet ja kohtuuhintaiset hakumagneetit ovat ilmestyneet suhteellisen äskettäin. Nykyaikaiset tekniikat ovat halvenneet niiden valmistusprosessin, joten nykyään sinun ei tarvitse purkaa vanhaa kovaa vaan käydä kaupassa tai Internetissä saadaksesi magneettia.

Kuinka valita magneetti


Tässä tapauksessa aloittelijalla voi olla kohtuullinen kysymys, kuinka valita sopiva magneetti? Loppujen lopuksi ne eroavat toisistaan ​​sekä koon että vetovoiman ja kustannusten välillä. Itse asiassa oikean tuotteen valitseminen ei ole niin vaikeaa.
Kuinka valita hakumagneetti ja mitä tehdä siihen

Kuinka valita hakumagneetti ja mitä tehdä siihen

Aluksi huomaamme, että on olemassa kahden tyyppisiä magneetteja - yksipuolisia ja kaksipuolisia. Ne erottuvat toisistaan ​​sillä, että ensimmäisellä magneetilla on vain yksi työpuoli, toisella vastaavasti kaksi. Yksipuoliset magneetit tarjoavat vain yhdenmukaisen asennuksen - ns Silmäpultti ruuvataan vain tason keskelle työpintaa vastapäätä. On myös käynyt niin, että koukussa oleva pultti köyden kiinnittämiseen juotetaan koriin, jossa magneetti sijaitsee. Kaksipuolisessa magneetissa pultti voidaan myös ruuvata sivulle - "reunaan".
Katse eteenpäin, huomaamme, että kaksipuolisella magneetilla on kiistattomat edut, minkä vuoksi se maksaa enemmän. Yksipuolisen magneetin luonteen vuoksi sitä voidaan käyttää vain pudottamalla pystysuoraan alas. Toisin sanoen ne voivat toimia sillasta tai veneestä (jos etsit joesta tai järvestä). Se sopii vanhojen kaivojen tutkimiseen.
Jos kuitenkin katsot hakukoneiden kanavia Youtubessa, huomaat, että ne yleensä heittävät magneetin seisoessaan rannalla. Näissä tapauksissa tarvitaan kaksipuolinen magneetti. Korun tulee pudota työpuolen pohjalle, minkä jälkeen magneettia ajaa pohjaa pitkin kaapelilla. Tämän kalastusmenetelmän yksipuolisesta magneetista on vähän hyötyä.

Mikä paino valita?


Kuinka valita hakumagneetti ja mitä tehdä siihen

Olemme jo sanoneet, että magneetteja on kahta tyyppiä suoritusmuodon mukaan. Mutta kun valitset "hakukonetta", sinun on otettava huomioon muut ominaisuudet ja ominaisuudet. Sinun on ymmärrettävä selvästi, miksi tarvitset magneettia ja missä työskentelet sen kanssa. Uskotaan, että hakumagneettien houkuttelevan voiman tulisi olla vähintään 100-200 kg. Ensi silmäyksellä voi vaikuttaa siltä, ​​että tämä on paljon, mutta itse asiassa se ei ole. Esimerkiksi magneetti, joka osoittaa, että painovoima vastaa 100 kg, voi pitää ilmoitetun painon vain ihanteellisissa olosuhteissa. Hän pystyy nostamaan pystysuoraan tasaisen metallilevyn, jonka pinta on sileä ja puhdas. Ja on syytä muuttaa voiman kohdistuskulmaa vähän, ja magneetti alkaa liikkua alas pinnasta. Tämä tarkoittaa, että hän pystyy vetämään pohjaa tuskin puolet määritellystä massasta. Kuvittele nyt, mitä tapahtuu joen pohjalla! Siellä oleva metalli on kasvanut lieteellä, uppoaa hiekkaan, sekoittuu leviin.Joten osoittautuu, että tuskin on mahdollista ottaa pieniä 10 kg painavia esineitä sadasta! Älä unohda kurssia. Kun se on erotettu pohjasta, esine alkaa heti tärähtää ja hajottaa, jos virta on riittävän voimakas. Siksi erilaisten "esineiden" etsimiseksi voit suositella magneetteja, joiden koko on 200-400 kg. Ne eivät houkuttele tarpeettomia rautapalasia, mutta mielenkiintoiset gizmat magnetisoivat luotettavasti.
Aivan erilainen tarina, jossa ansaitaan romua. Joissa ja järvissä on todella niin paljon metallijätteitä, että siitä on täysin mahdollista ansaita elantonsa. Tässä tapauksessa "hakukoneiden" pitäisi olla tehokkaampia - 600–800 kg: n sisällä. Sellaiset magneetit itse painavat yli kilogramman, mutta ne vetävät helposti kokonaisia ​​metallivuoria. Joskus tällaiset magneetit joutuivat repimään koneilla. Mutta heidän avullaan voit pyytää polkupyörien lisäksi myös moottoripyöriä ja autojen jäänteitä.

Ammusten valinta


Jos päätät tehdä haun, magneetin lisäksi sinun on ehdottomasti ostettava sopiva kaapeli. Älä kurista. Magneetit eivät ole niin kalliita, mutta jopa edullisen magnetin menettäminen köyden katkeamisen vuoksi on erittäin epämiellyttävää. Useimmiten hakukoneet hankkivat kiipeilijöiden käyttämiä erityisiä nylonkaapeleita. Ne ovat suojattu kulumiselta ja niissä on erityisen kestävä keskiydin, joka varmistaa, että kaapeli ei hajoa sopivimmalla hetkellä. Valitse kaapelin pituus tarpeidesi mukaan. Köyden pituus on yleensä enintään 20 metriä. Jopa vahva ihminen ei fyysisesti onnistu heittämään puoli kiloa tyhjää. Varmista, että saat laadukkaita käsineitä. Köydet ja löytöt ovat erittäin helppo leikata ja hieroa kämmeniäsi. On suositeltavaa hankkia pussi löytöihin. Pohjanjälkeä syövyttää usein ruoste, peitetty levällä ja lietellä, mikä tekee niistä ruma ja erottaa epämiellyttävän hajun. Joten niiden laittaminen tavalliseen laukkuun tai reppuun on hankalaa.
Kiinnitä huomiota siihen, kuinka magneetti kiinnitetään. Lue asianmukaiset ohjeet Internetissä ja valitse sopiva solmu.

Etsi magneettien hoito


Laadukas magneetti ei vaadi erityistä hoitoa. Se on valmistettu neodyymi-, boori-, rauta-seoksesta ja siinä on ruostumaton päällyste. Se sopii laadukkaaseen ruostumattoman teräksen koteloon. Siksi kaikki magneetin hoito on pyyhkiä se kuivalla kankaalla ja puhdistaa se pienistä metallihiukkasista, jotka tarttuvat siihen ja tukkeutuvat reikiin.
Itse neodyymimagneetti on luotettava ja kestävä. Keskimäärin 10 vuoden aikana se ei menetä enempää kuin 1% voimasta. Sitä ei saa lyödä, ja mikä tärkeintä, sitä ei saa altistaa korkeille lämpötiloille. Jos lämmität sen 80 asteeseen, se magnetoituu kokonaan ja muuttuu turhaksi tyhjäksi.
Monet ihmiset haluavat kuvata hakujaan kamerassa. Älä unohda, että magneetin vaikutus voi olla haitallista kaikille elektroniikoille. Kameran lisäksi myös matkapuhelin, jossa on kannettava tietokone, voi helposti epäonnistua. Joten pidä kaikki laitteesi turvallisella etäisyydellä.
Tarkista joka kerta solmun luotettavuus ja kaapelin eheys.

Mitä voidaan kiinni?


Kuinka valita hakumagneetti ja mitä tehdä siihen

Tarkastellaanpa, värimetallit ja jalometallit eivät magnetoidu! Ja nämä ovat muuttumattomia fysiikan lakeja. Et voi kiistellä heidän kanssaan. Siksi vain rauta ja muut seokset voidaan kiinnittää magneettiin. Yleensä hakukoneet ylpeillä löydetyistä avaimista, lukkoista, nauloista, kolikoista ja muista pienistä asioista. Joskus voit hankkia erilaisia ​​antiikkiesineitä: hevosenkengät, taotut tuotteet, erilaisia ​​työkaluja.
Melko usein löydät aseita ja ammuksia. Tämä on paitsi 40-luvun, myös 90-luvun perintö. On parempi pysyä poissa sellaisista löytöistä ja palata pohjaan ilman katumusta. Loppujen lopuksi kukaan ei ole peruuttanut aseiden ja ampumatarvikkeiden laitonta kauppaa koskevaa artiklaa. Ja riskin ottaminen, toivoen, että asiantuntija ei tunnista aseita löytöstänne, ei ole sen arvoista.
Kuinka valita hakumagneetti ja mitä tehdä siihen

Kuinka valita hakumagneetti ja mitä tehdä siihen

Kuinka valita hakumagneetti ja mitä tehdä siihen

Yleensä Jumala yksin tietää, mitä lampin pohjalla voi olla! Voit löytää täysin odottamattomia ja joskus erittäin arvokkaita asioita!

Mistä etsiä?


Riippumatta siitä, mitä etsit, romua tai muinaisia ​​esineitä, kaikkein “kalainen” paikka on siellä, missä on enemmän ihmisiä. Tämä on loogista, koska jotenkin tämän asian pitäisi pudota pohjaan! Joten osoittautuu, että mielenkiintoisin "kalastus" on lähellä siltoja.Tässä ohikulkijat ja ohikulkijat menettävät tai tahallisesti asettavat erilaisia ​​asioita veden alle. Siltojen ja rakenteiden rakentamisen aikana rakentajat myös pudottavat veteen tarpeettoman tai sopimattoman metallin. Siksi sillat ovat mielenkiintoisia romun etsimisessä.
On parempi valita vanha kuin moderni silta. Loppujen lopuksi voit löytää vastaavan aikakauden asioita, ei vain nykyaikaisia ​​kulutustavaroita.

Mikä magneetti valita?


Kuinka valita hakumagneetti ja mitä tehdä siihen

Kotimaiset neodyymimagneettien valmistajat onnistuivat saavuttamaan hyvän maineen. Samanaikaisesti korkealaatuisia magneetteja tuotetaan Saksassa ja Puolassa. Mutta yksi suurimmista valmistajista on Kiina. Juuri tässä maassa keskittyvät suurimmat harvinaisten maametallien varastot, joihin neodyymi kuuluu. Lisäksi tuotteiden kysyntä on niin suuri, että Kiina otti käyttöön magneettien vientitulleja kattamaan oman konepajateollisuuden tarpeet. Tästä huolimatta voit ostaa korkealaatuisia kiinalaisten magneetteja houkuttelevalla hinnalla Internetistä. Verkossa keskustellaan eri valmistajien magneettien voimasta. Mutta esitetyt mielipiteet ovat pääosin subjektiivisia, koska kaikki valmistajat seuraavat tuotteidensa laatua. Siksi on parasta valita valmistaja itse.
Loppujen lopuksi, riippumatta siitä, minkä magneetin valitset, sen on suoritettava tehtävänsä, nimittäin: taata sinulle kiehtova vapaa-aika tai jopa tarjota tuloja.
Toivotamme teille kaikille onnistunutta hakua!
Kommentit (1)
  1. Tatjana-malli
    #1 Tatjana-malli vieraita 26. elokuuta 2018 06:00
    1
    Mistä voin ostaa sen ja mihin hintaan?

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit