Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Kolmivaiheisen moottorin kytkentä tähti- ja deltapiirin mukaan
Kolmivaiheisen moottorin kytkeminen tähti- ja deltapiirin mukaan

Sähkömoottorin johtavat käämit esitetään kytkentärasiassa. Käämien tulokset muodostavat kaksi yhdensuuntaista riviä, joissa molemmissa on merkintä kirjaimella C ja numeroilla 1 - 6. Tämä tehdään kaikkien kolmen käämin alun ja lopun merkitsemiseksi.
Havainnot ovat yhteydessä melko vaikeaan. Tämä löytyy yksinkertaisella testilaitteella. Soittamalla käämien päätelmiin huomaamme, että vain kaksi niistä on kytketty suureen diagonaaliin. Loput on kytketty pieniä diagonaaleja pitkin.
Käämirenkaat ovat välttämättömiä vanhaa sähkömoottoria käytettäessä, uudessa tällaista työtä ei todennäköisesti tarvita. Testin jälkeen moottori voidaan kytkeä joko "tähti" -mallin tai "kolmio" -mallin mukaan.
Huomaa: Yhdistettyä tähti-delta-piiriä käytetään myös yli 5 kW: n tehoisten moottorien kytkemiseen.

Kytke tähti käämitys päälle


"Tähtikaavio" sisältää käämien päiden kytkemisen yhteen pisteeseen, jota kutsutaan nollaksi, ja syöttöjännitteen kohdistamisen jokaisen käämin alkuun. "Kolmio" -malli tarjoaa sarjakytkennän käämille.
Kolmivaiheisen moottorin kytkeminen tähti- ja deltapiirin mukaan

Tähtikytkentää varten kaksi rullahyppyä (kolme hyppyjohtoa sisältyy sähkömoottoriin) on asennettu saman rivin napoihin. Sitten puserot kiinnitetään muttereilla. Kolmivaiheisen verkon johdot on kytketty toisen rivin kolmeen napaan.
Kolmivaiheisen moottorin kytkeminen tähti- ja deltapiirin mukaan

Kytke moottorin käämit päälle kolmion avulla


"Kolmiopiiriä" käytetään kytkemään sähkömoottori yksivaiheiseen 220 V verkkoon. Kolme napaa, jotka sijaitsevat vastakkaisia, kytkevät navat. Yhdeltä puolelta hyppyjohtimet on kiinnitetty muttereilla, vastakkaiselle puolelle yhdistämme johdot verkosta kahteen napaan, kolmanteen - johtoihin työkondensaattorista (kapasitanssi on laskettava oikein).
Kolmivaiheisen moottorin kytkeminen tähti- ja deltapiirin mukaan

Vinkki: ostaessasi sähkömoottoria on suositeltavaa tarkistaa kytkentärasian johtimien lukumäärä. Kuuden johtimen läsnäolo koskettimissa osoittaa mahdollisuuden kytkeä moottori minkä tahansa kaavion mukaan. Kolme johtoa tarkoittaa, että käämien koskettimet on jo kytketty "tähti" -mallin mukaan ja kytkeminen yksivaiheiseen verkkoon "kolmio" -mallin mukaan ei ole mahdollista. Tässä tapauksessa sinun on avattava moottori ja näytetään puuttuvat päät. Tämän tekeminen on vaikeaa.
Jokaisella kytkentäkaaviolla on omat ominaisuutensa. Sähkömoottori, kun se on kytketty "tähti" -mallin mukaan, toimii sujuvasti, mutta se ei kuitenkaan pysty kehittämään tuotesertifikaatissa ilmoitettua tehoa.
Kolmiokaavio antaa sähkömoottorille saavuttaa suurimman tehon, mutta syntyvien inrush -virtojen arvon vähentämiseksi on käytettävä käynnistysreostaattia.

Katso video


Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit