Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Alaosa kiskosta
Rautatien alasin

Yksi kotimestarin välttämättömistä ominaisuuksista on pieni alasin. Se on hyödyllinen jokaiselle, joka haluaa tehdä kaiken itse: usein sinun on tasoitettava jokin rautapala, joka vaatii tasaisen ja painavan pinnan, johon voit napata turvallisesti vasaralla tai pienellä kelkkavasaralla.
Helpoin ja edullisin tapa tehdä alasin omin käsin on käyttää kiskoa. Metalli, josta kiskot on valmistettu, ei roiskuta iskuista ja kestää melkein kaiken kuorman. Tärkeä tekijä - kiskolla on kätevä muoto erityisesti nivelten valmistukseen, mikä selittää tämän materiaalin suosion. Ainoa haittapuoli on, että metallia on melko vaikea käsitellä, joten joudut huolehtimaan.

Tarvittavat materiaalit ja työkalut


Materiaaleista vaaditaan kaksi raidekappaletta, joiden pituus on vähintään 300 mm (yksi pala on tosiasiallisesti alasin, toista käytetään vastapainona), metallilevy vastapainon jalkatuelle. Tarvitset myös puupalikan (osan puunrunosta), jota käytetään tukena ja työpöydällä alalle, ja voimakkaita itsekelausruuveja kiskon kiinnittämiseksi työpintaan. Tämä vaihtoehto tekee alasin liikuttavaksi: tarvittaessa se voidaan vetää autotallista tai työpajasta pihalle ja työskennellä raikkaassa ilmassa, mitä ei voida tehdä, jos se on asennettu metalliselle työpöydälle. Lisäksi puiseen pohjaan asennetun metallipinnan iskun ääni on paljon vaimennettu eikä niin "osunut korviin".
Telojen halkaisija: mitä suurempi, sitä parempi, koska alasin on massiivisempi ja vakaa. Korkeus valitaan yksilöllisesti ja riippuu isännästä. On optimaalista, että tulevan alasin korkeus on vain hihnan yläpuolella: juuri tällä korkeudella on mukavin työskennellä vasaralla.
Tarvitsemiesi työkalujen joukosta:
 • Hiomakone metallilevyillä.
 • Pora- ja poranterät metalleille.
 • Kaasuleikkuri.
 • Hiomakone tai porauspää metallin hiontaan.
 • Sähkö- tai bensiinisaha puupohjan käsittelyyn.

Kaiteiden valmistus


Joten kun olet valmistellut kaikki tarvittavat materiaalit ja työkalut, voit siirtyä suoraan liikkuvan alasin valmistukseen.
Tärkeää! Kaikki työt on suoritettava suojalasilla tai naamarilla, jotta lentävät kipinät metallin käsittelyn aikana eivät vahingoita silmiä.
Pohja ja kaula leikataan hiukan kaasunleikkurin avulla ensimmäisestä työkappaleesta. Sitten, toisella puolella, kiskopää teroitetaan, mikä on alasin työpinta. Tämä tehdään, jotta siitä olisi kätevää työskennellä erimuotoisten metallien kanssa.
Rautatien alasin

Myös tässä vaiheessa metallilevy hitsataan toiseen kiskon aihioon päätyosasta niin, että kisko pysyy pystyssä.
Seuraava vaihe - hiomakoneen avulla poistamme kaikki kaasupolttimen käytön jälkeen jäljelle jääneet metallinmurtumat ja -virtaukset. Erityistä huomiota kiinnitetään työkappaleeseen ja terävän reunan käsittelyyn: on varmistettava, että se on mahdollisimman tasainen ja symmetrinen.
Rautatien alasin

Rautatien alasin

Jatka nyt työpinnan - kiskon pään kiillottamiseen. Tätä varten on parempi käyttää jauhatuskonetta, koska jauhatuslevy voi jättää syviä vakoja, joita on silloin vaikea jauhaa.
Rautatien alasin

Rautatien alasin

Kun alaosa on kiillotettu, on tarpeen porata reikiä sen pohjaan (2-3) kummallekin puolelle, samoin kuin toisen osan metallilevyyn.Sitten kapea osa leikataan puiselle aihiolle (lohkolle) sahalla vastapainon kiinnittämiseksi, minkä jälkeen kaikki elementit ruuvataan tehokkailla itsekelausruuveilla jakoavainpäällä puiseen alustaan.
Rautatien alasin

Rautatien alasin

Rautatien alasin

Vihje! Alasin (kiskopää) työskentelevään yläosaan voit porata reiän, jonka ansiosta alasin kohdistuva ääni ei ole niin kuulokas. Lisäksi tällainen reikä on joskus hyödyllinen käsiteltäessä joitain kiharaosia.
Rautatien alasin

Tässä on sellainen alasin, joka voi olla hyödyllinen useille tasoitustöille. Päätyöosan lisäksi voidaan käyttää myös vastapainoa: kiskon päässä on kätevä muokata pieniä osia, joita on vaikea pitää sileällä pinnalla.
Kommentit (1)
 1. valeriyvladimirovich10
  #1 valeriyvladimirovich10 Vierailijat 24. elokuuta 2018 09:26
  1
  Se näyttää loistavalta! Minulla on sellainen tyyppi. Kiskoilta. Vain ole kääntynyt niin. Samalla se tummenee ajan myötä ... mutta näyttää ulkonäköltä. Cool!

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit