Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» DIY taitettava valokuvalaatikko
Shadowless -tehdasvalmisteinen laatikko on välttämätön asia, mutta melko kallis. Meille, kaukana ammattivalokuvaajista, kotitekoinen valokuutio on melko sopiva, joka voidaan tehdä kirjaimellisesti mistä tahansa. Halvimpia ja yksinkertaisimpia vaihtoehtoja ovat paksut pahvilaatikot, muoviset valokuvakehykset, polystyreenivaahdosta valmistetut kattotiilit, PVC-kulmat ja tavallinen Whatman-paperi.
DIY taittuva laatikko

Päätin tehdä itsestäni kevyen kuution tavallisesta lelujen mesh-korista, joka kerran ostettiin Aliexpressiltä naurettavaan hintaan. Ajan myötä tarve tällaiselle ”kapasiteetille” katosi, ja mitä muuta sen mukauttamiseksi en ajatellut, ennen kuin syntyi idea tehdä valokuvalaatikko omilla käsillä. Taitettavalle versiolle tällainen kori on ihanteellinen perusta. Teos on kuitenkin vaivalloisempaa, mutta tuote on siisti, kevyt, kompakti. Ja hän ei käytännössä vie tilaa - ainakin auringonlaskun sohvan takana, työnnä ainakin kaapin katto!
DIY taittuva laatikko

Valmistuskustannukset ja komponentit


Kotitekoisen valoputken kokonaiskustannukset eivät ylittäneet 7 dollaria: kori maksoi 1,5 dollaria, 2 minilamppua pyykkipoikilla - 3,0 dollaria ja pari LED-lamppuja, joiden molemmat olivat 15 W, alkuperäisen tehon ollessa 100 W - 2,5 dollaria. . No, vanha kalicolevy, jota ei ole sääli leikata, löytyy todennäköisesti kaikista lipastoista. Työkaluista ovat hyödyllisiä vain neulalla varustetut langat, ompelulevitin, pehmeä mittanauha (”senttimetri”), suuret tapit ja terävät räätälöintisakset. Nyt sylkeä kämmenelle ja mennään töihin!
DIY taittuva laatikko

Valokuvalaatikon tuotanto


Puramme suunnittelumme huolellisesti - avaa vain korin kaikki 4 pintaa yhdistävät saumat. Sitten poistamme ristikot ja saamme kevytmetallikehykset. Kuten huomasit, nämä kehykset saavat odottamatta pyöreän muodon, kun ne on irrotettu kankaasta. Yllätys, tietenkin, mutta varsin hyväksyttävä - teemme työtä emmekä soikeita, vaan renkaita.
DIY taittuva laatikko

Joustavalla "senttimetrillä" omaksumme yhden renkaan ja määrittelemme tulevan upotteen pituuden. Minun tapauksessani tuli kehän ympäriltä 146 cm, johon lisäsin 4 cm reunan helmaan. Kaikkiaan sinun pitäisi saada 4 puolitoista metriä pitkää kaistaletta, ja leveys on hieman enemmän kuin tavallinen - noin 3-3,5 cm.
DIY taittuva laatikko

Nyt meidän on leikattava nämä renkaat ”ytimestä” - 4 kangasrengasta, jotka toimivat hajottimina. Mittaamme vain renkaiden halkaisijan ja etsimme kotona jotakin pesuallasta tai muuta sopivan kokoista tavaraa. Minun asiani osoittautui kannesta keittimestä, jonka halkaisija oli 47 cm. Hahmotin sen huolellisesti ja leikkasin sitä lisäämällä 3 cm (toisin sanoen kasvatin halkaisijan 50 cm: iin, jotta se riittää ompelemiseen upotettavalle pinnalle). Tärkeää: Älä yritä piirtää ympyrää kankaalle kompassilla - turhaan tuhota materiaali.
DIY taittuva laatikko

Kun kaikki yksityiskohdat ovat valmiita, aloitamme vuorotellen prosessoida jokaisen renkaan rivillä. Napautat molemmilta puolilta taivutetut reunat tapilla - langoilla ei ole mitään järkeä kiertää, koska joudumme lisäämään ytimen siteeseen.
DIY taittuva laatikko

Tätä me nyt teemme: Poista 2-3 tappia, aseta ytimen reuna muutaman senttimetrin marginaalilla ja pyyhkäise “valkoisen langan” läpi. Joten jatka ympyrässä, kunnes käsittelemme kaikki 4 rengaskehystä.
DIY taittuva laatikko

Valmiit ympyrät osoittautuivat erittäin siistiiksi, eikö niin? Esimerkiksi siitä, miten minusta se osoittautui: Kiinnitin kaikki 4 ympyrää tavallisilla paperiliittimillä (sideaineilla). Selvyyden vuoksi käänsin rakenteen ylösalaisin.
DIY taittuva laatikko

Nyt palautamme laatikon "luonnolliseen sijaintiin" ja valmistelemme sitä ampumiseen. Asenna lamppu vastakkaisilla sivuseinillä.Jos aiot ottaa kuvia pöydälle, valaisimet voidaan kiinnittää pyykkinappilla työtason reunaa pitkin, mutta koska pöytäni on liian kapea, minun on tehtävä se lattialla. Ja niin, että lamput eivät porrastu pyykkitappien takia, kiinnitin niihin muovi-ikkunalaudasta romujen - se pitää muuten täydellisesti!
DIY taittuva laatikko

Ensimmäinen laukaus tuli niin, koska se on “valkoinen valkoisella”.
DIY taittuva laatikko

Mutta täällä se on parempi: kaikki on selvästi näkyvissä, jopa pulloissa oleviin merkintöihin saakka.
DIY taittuva laatikko

Kaksinkertaisessa pakkauksessa oleva elefantti (sellofaani + organzapussi) osoittautui myös melko ”luettavana”.
Huomautus: Laskein valosäiliöni pohjan saman arkin kappaleella, mutta jotta ei häiritsisi joka kerta ennen ampumista, tasoittamalla tätä osaa, voit korvata sen 50 cm: n mittaisella Whatman-paperinauhalla ja ripustaa “reiät” rakenteen nurkkaan kangaspaloilla ulkopuolelta.
Ja vielä yksi hetki. Minun tarkoituksilleni - valokuvien käsityötavaroiden ja astioiden valokuvaamiseksi, tämä valo riittää. Mutta jos aiot ampua jotain pientä (yksityiskohtaista), silloin 15 W: n LED-lamput eivät riitä, joudut ostamaan pari tehokkaampaa lamppua. Hyvää ampua!
Kommentit (1)
  1. Dasha
    #1 Dasha vieraita 27. elokuuta 2018 17:54
    0
    Smiley hyvä sivusto löysi siitä paljon asioita

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit