Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Valitse äänimerkki
Valinnan merkkivalo

Monet äänentoistolaitteet, olivatpa ne sitten nauhoittimia tai viimeisen vuosisadan lopun vahvistimia, varustettiin etupaneelin valitsimella. Hänen nuolensa siirtyi musiikin tahtiin, ja vaikka sillä ei ollut käytännöllistä merkitystä, se näytti erittäin kauniilta. Nykyaikaisissa laitteissa, joissa kompaktius ja korkea toiminnallisuus ovat etusijalla, ei ole enää ylellisyyttä valinnan osoitinäänestä. Nyt on kuitenkin täysin mahdollista löytää nuolenpää, mikä tarkoittaa, että tällainen osoitin voidaan helposti koota omin käsin.

ohjelma


Valinnan merkkivalo

Sen perusta on Neuvostoliiton siru K157DA1, joka on keskikanavan kaksikanavainen kahden puoliaallon tasasuuntaaja. Piirin syöttöjännite on suurella jännitealueella, 12-16 volttia, koska piiri sisältää 9 voltin stabilisaattorin (VR1 piirissä). Jos käytät stabilisaattoria metallikotelossa TO-220, jännite voidaan syöttää 30 voltiin saakka. Trimmerivastukset R1 ja R2 säätävät signaalin tasoa sirun tulossa. Piiri ei ole kriittinen käytettyjen komponenttien nimellisarvoille. Voit kokeilla kondensaattoreiden C9, C10 kapasitansseja, jotka vaikuttavat nuolen sileyteen, sekä vastuksilla R7 ja R8, jotka asettavat nuolen paluuajan. Kaaviossa L ja R on kytketty äänilähteeseen, joka voi olla mikä tahansa laite, jolla on lineaarinen lähtö - olipa se tietokone, soitin tai puhelin.
[21.05 kt] (lataukset: 216)

Valinnan merkkivalo

Piirikokoonpano


Indikaattoritaulu tehdään LUT-menetelmällä piirilevykappaleelle, jonka mitat ovat 30 x 50 mm. Joka tapauksessa siru tulisi asentaa pistorasiaan, niin se voidaan korvata milloin tahansa. Syövytyksen jälkeen levy on tinattava, niin se näyttää kauniilta polkujen puolelta ja kupari itsessään ei hapettu. Ensinnäkin juotetaan pienet osat - vastukset, keraamiset kondensaattorit ja vasta sitten elektrolyyttikondensaattorit, viritysvastukset, mikropiiri. Viimeiseksi kaikki liitäntäjohdot juotetaan. Taulu sisältää kaksi kanavaa kerralla, ja siihen sisältyy kahden nuolenpäiden käyttö - oikealla ja vasemmalla kanavalla, mutta yhtä nuolenpäätä voidaan kuitenkin käyttää myös, niin levyn toisen kanavan tulo- ja lähtökoskettimet voidaan yksinkertaisesti jättää tyhjiksi, kuten minäkin tein. Kun kaikki osat on asennettu levylle, on tarpeen pestä pois kaikki jäljellä oleva fluksi, tarkistaa vierekkäisten teiden oikosulku. Kun liität kortin signaalilähteeseen, on kätevin käyttää liittimen 3.5 pistoketta. Jos tässä tapauksessa levyn johtimien pituus on suuri (yli 15 cm), käytä suojattua lankaa.
Valinnan merkkivalo

Valinnan merkkivalo

Valinnan merkkivalo

Valinnan merkkivalo

Kytkinpää


Neuvostoliiton nuolenpäitä ei ole vaikea löytää nyt myynnissä, niitä on monen tyyppisiä, erimuotoisia ja -kokoisia. Käytin pientä nuolenpäätä M42008, se ei vie paljon tilaa ja näyttää kauniilta. Tälle piirille sopii mikä tahansa pää, jonka virran kokonaispoikkeama on 10-100 mikroamppia. Kuvan saamiseksi voit korvata myös mikroampeissa kalibroidun alkuperäisen asteikon erityisellä ääniasteikolla, joka on kalibroitu desibeleinä. Nuolenpää ei kuitenkaan saa olla kytketty piiriin suoraan, vaan viritysvastuksen kautta, jonka nimellisarvo on 1-2 megaohmia.Keskimmäinen kosketin on kytketty mihin tahansa äärimmäiseen ja liitettynä paneeliin, ja jäljellä oleva kosketin on kytketty suoraan päähän, kuten alla olevasta kuvasta näkyy.
Valinnan merkkivalo

Valinnan merkkivalo

Ilmaisimen asetus


Kun levy on koottu, kytkinpää on kytketty, voit aloittaa testauksen. Ensinnäkin, toimittamalla virtaa levylle, tarkista jännite mikrosirun 11. lähdössä, sen tulisi olla 9 volttia. Jos syöttöjännite on normaali, voit ohjata signaalin äänilähteestä kortin tuloon. Sitten saavuta haluttu herkkyys käyttämällä piirilevyllä olevia vastuksia R1 ja R2 ja kytkinpään viritysvastusta siten, että nuoli ei kaatu, vaan on suunnilleen asteikon keskellä. Tämä suorittaa perusasetukset, nuoli siirtyy tasaisesti musiikin tahtiin. Jos haluat saavuttaa terävämmän nuolen käyttäytymisen, voit asentaa vastuksia, joiden resistanssi on 330-500 ohmia nuolien kanssa. Tällainen merkkivalo näyttää hyvältä kotitekoisen vahvistimen kotelossa tai itsenäisenä laitteena, varsinkin jos valaistat merkkivaloa parilla LEDillä. Pidä kiva rakennus!
Valinnan merkkivalo

Valinnan merkkivalo

Katso ilmaisimen video


Kommentit (3)
 1. Vieras Michael
  #1 Vieras Michael vieraita 2. syyskuuta 2018 17:26
  0
  Onko sinulla päätä 200 mikroampereen?
  1. Vieras Dmitry
   #2 Vieras Dmitry vieraita 5. syyskuuta 2018 18:32
   0
   Sopii
 2. -serg-
  #3 -serg- vieraita 12. lokakuuta 2018 09:33
  0
  Kondensaattoreiden C5, C6 kapasitanssi voidaan vähentää 10 kertaa.
  Kun piirissä on merkitty 2200 pF kapasitanssi, ilmaisin näyttää vain matalataajuisten signaalien amplitudin.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit