Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» DIY-valokuutio
Niillä, jotka haluavat säästää rahaa, on runsaasti yksinkertaisia ​​ja edullisia variaatioita varjottomien valokuvien laatimiseksi - esimerkiksi pahvilaatikosta, kuvakehyksistä, pellavakorista, jolla on silmäpinnat ja jopa valkoisista PVC-laattoista kattojen liittämiseen. Sanalla sanoen, voit tehdä valokuution (valopöydän) omilla käsilläsi yleisimmistä materiaaleista, joita löytyy jos ei jokaisesta talosta, niin mistä tahansa ”kotikaupasta”.
DIY-valokuutio

Valitsin henkilökohtaisesti saman halvan, mutta hieman hankalamman menetelmän, koska ahtaassa huoneistani, jossa on vapaata tilaa, se on erittäin tiukka ja tarvitsen koko rakenteen helposti purettavaksi ja piilotettavaksi jonnekin mezzanine-alueelle. Koko teki siitä myös suuremman - minulla ei ole missään nimessä valokuvien ottamista, joten se on hyödyllinen, kun sinun täytyy ampua suurempia esineitä (hyvin, kuten maljakoita kukilla tai käsityö).

Tarvitsee


DIY-valokuutio

Kustannusten suhteen kevyt kuutio maksoi minulle 8 dollaria:
  • 2 vakiona Whatman-arkkia - 1,5 dollaria;
  • 2 pöytävalaisinta, joissa pyykkipojat - 2,5 dollaria;
  • 2 LED-lamppua, joiden molemmat ovat 10 W (valot antavat 75 W) - 2,5 dollaria;
  • 3 PVC-kulmaa - 1,5 dollaria;
  • liima, paperitarvikkeiden puristimet ja scotch tape - tämä oli jo kotona.

DIY-valokuutio

Tarvitset työkaluista vain sakset, puusepän neliön, viivaimen yksinkertaisella lyijykynällä ja pienet sakset ompeluun. Ja kun kaikki tämä on hajautettu käsivarren mittaan, voit aloittaa.

Valoputken valmistus


DIY-valokuutio

Mittaa 50 cm: n pituudet PVC-kulmasta - he tarvitsevat 12 kappaletta “jäykisteiden” tekemiseksi whatman-paperille. Leikkaa nämä kappaleet varovasti tavallisilla saksilla ja käsittele reunat heti leikkaamalla päät ompelemalla saksilla noin 45 asteen kulmassa (silmältä) saadaksesi jotain samanlaista kuin liittyessään lankkuihin kuvakehykseen.
DIY-valokuutio

Nyt asetamme ja kohdistamme Whatman-paperin, rajaamme sivut samalla pituudella (50 cm) puusepän neliön avulla ja leikkaa nämä osat. Seuraavan liittämisen helpottamiseksi ne voidaan tasoittaa silitysraudalla, mutta murskasin nämä neliöt vain leikkuulaudalla ja jätin hetkeksi, jotta ne eivät kiertyneet niin paljon.
DIY-valokuutio

Palaamme PVC-segmentteihimme. Otamme 4 kappaletta peräkkäin ja muodostamme niistä neliön, tarkistamalla sen oikeellisuuden samalla puusepän neliöllä. Voitelemme kosketuspisteet liimalla ja kiinnitämme ne luotettavuuden varmistamiseksi paperitarvikkeilla. Käytin Moment-1-liimaa, koska se kuivuu suoraan harjan alla, mutta oli parempi ottaa jonkinlainen läpinäkyvä tai valkoinen, jotta kulmiin ei jäänyt keltaisia ​​iskuja. Tämä ei kuitenkaan ole ehdottomasti kriittinen, mutta lopulta sain kolme kehystä-ruutua.
DIY-valokuutio

Kun kaikki on valmis, alamme kerätä. Kiinnitämme whatman-paperin kehyksiin etupuolella kapealla teipillä. Käännämme sen sitten ympäri ja kiertämme jo laajalla teipillä olevan nurkan ja paperin risteyksen - tällä tavoin se pysyy paremmin eikä luo varjoliuskaa, kun valo on hajallaan.
DIY-valokuutio

Nyt asetamme valmiit kehykset siten, että kulmien sivuseinät voidaan tarttua toimistokinnikkeillä. Teemme etäisyyden saman, merkitsemme kiinnityspaikat lyijykynällä ja leikkaamme sitten nämä riskit. Lovien ansiosta kehykset ovat helposti P-kirjaimen muodossa, kun joudut poistamaan ne. Periaatteessa voit tehdä ilman kiinnittimiä, mutta nämä metalliset pyykkitapit tekevät rakenteesta todella kokoontaitettavan: poista ne - kehykset irroitetaan, voit poistaa kehyksen rungot.
DIY-valokuutio

Kun paperi tasoitettiin ja “kehyksemme” kuivuivat, onnistuin tekemään “salpa” muusta PVC-nurkasta, joka pitäisi valoputken sivut pystyasennossa. Mitoin pohjan 50 cm keskeltä ja lisäsin 2 cm niiden molemmille puolille. Merkitsin sen lyijykynällä ja leikkasin sitten urat senttimetrillä pienillä saksilla - näillä urilla pidikepalkki istuu vastakkaisten kehysten yläpäässä.
DIY-valokuutio

Siinä kaikki. Asennamme suunnittelumme sopivaan kuvauskohteeseen. Huolimatta siitä, että löysin tämän "kätevän paikan" lattialta, kaikki tämä tapahtuu pöydällä. Mutta ymmärtää itse periaatteen, kenties, se tekee.
DIY-valokuutio

On parempi peittää tuloksena olevan laatikon pohjapinta paperinauhalla tai virheetömästi valkoisella kankaalla, mutta koska minulla ei ollut yhtä tai toista, asetin vain useita arkkiä pahvia pohjalle. Jää vielä lähettää molempien lamppujen lampun sävyt oikeaan paikkaan ja voit ottaa kuvia. Minusta kaikki toimi hyvin. Hyvä laukaus!
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit