Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
Tee-se-itse-puuhiili

Hei, hyvät naiset ja herrat, puhumme tänään hiilen tuotannosta mahdollisimman pienin kustannuksin.
Tarvitset:
 • Polttopuut.
 • Pieni pala maata.
 • Lapio.
 • Metallikansi, jonka halkaisija on noin 50 cm.

Hiilen valmistus


Ensin täytyy kaivaa noin metrin syvyinen ja puoli metriä leveä reikä. Nämä koot voivat vaihdella.
Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Seuraavaksi valmistetaan polttopuut, joista saadaan hiiltä. Polttopuut tarvitsevat melkein kaksi kertaa enemmän kuin reikäsi. Ja alamme tehdä tulta siinä. Aluksi pelkäsin, että sisällä ei ole tarpeeksi happea ja tuli ei sytty hyvin, mutta kaikki osoittautui täysin päinvastaiseksi. Luonnollinen pito syntyi (todennäköisimmin), ja polttopuut levisivät täydellisesti.
Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Ja sitten pikkuhiljaa nostamme tulen huipulle, heittämällä polttopuut, kun vanhat palavat. Älä pelkää heittää paljon polttopuita kerralla, koska kaikki palaa melko hyvin. Ja kun ajattelin, että menin liian pitkälle polttopuun kanssa ja tuli sammui, silti se pian levisi jälleen.
Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Täytin reiän täysin polttopuulla, ja tuli nousi tarpeeksi korkeaan. Sitten, parannuksen tekemättä, en ottanut tätä kokkoa, koska pelkäsin vakavasti, että voisin tehdä pienen tulipalon. Tässä on ensimmäinen lempini - sinun on valittava avoin paikka, jotta metrin etäisyydellä kuopasta ei ole palavia esineitä.
Joten kun polttopuun ylin kerros on melkein palanut, sinun on suljettava kuoppa kannella. Täällä voi olla vaikeuksia löytää sopiva kansi. Yleensä kotitaloudessani on piikkitynnyri, josta riittää, että käytetään hiomakoneella pohjan leikkaamiseen, ja sieltä tulee upea kansi. Mutta etsimmekö helppoja tapoja? On olemassa vaihtoehto, kuinka päästä ulos ilman riittävän suurta kannetta. Otin jonkinlaisen metalliverkon, heitin sen kuopan yli ja puristin sen sivuilla tiileillä, jotta se ei liikku mihinkään. Sitten laitoin tähän verkkoon useita metallilevyjä, jotka korvasivat yhden suuren kannen.
Tee-se-itse-puuhiili

Erityisesti tämä valokuva on otettu sen jälkeen kun olen lopettanut ja poistanut lopullisen hiilen, myöhemmin selitän miksi. No, sen jälkeen kaadetaan hiekkaa näihin kansiin, jotta happi ei pääse kuoppaan.
Tee-se-itse-puuhiili

Et voi sanoa, että täällä on jonkinlainen kuoppa. Jätämme kaiken yleensä noin kymmeneen kahteentoista tuntiin. Aloitan yleensä tulipalon kuuden aikaan illalla, ja aamulla kello kymmenen saan jo valmis hiiltä. Eli jää vain odottaa aikaa, poista kansi, kaivo tai kannet ja vedä lopullinen puuhiili.
Tee-se-itse-puuhiili

Kun tein kaiken tämän ensimmäistä kertaa, ajattelin aluksi, että hiili olisi noin puoli kuopasta ja vain tuhka pohjassa. Mutta kävi ilmi, että koko kuoppa oli täysin tukossa hiilellä! Päinvastoin, yläosassa osa polttopuusta pysyi polttopuuna, koska aloin sulkea ne liian aikaisin.

vinkkejä


Ensinnäkin on parempi käyttää yhtä suurta kantta. Mutta jos et edelleenkään pidä minusta, tee kaikki hyvin nopeasti. Oikeastaan, ensimmäisen kokeilun aikana suljin ja kaatoi reikään liian hitaasti sen päälle, minkä vuoksi kova savupylväs putosi, ole valmis tähän!
Toiseksi, valitse avoin alue, ei kuin minä lähellä puuaitaa ja puisia ovia. Lisäksi minulla on pintamaa, ts. kolmasosa kuopasta on hiekkainen. Tämän takia hiilellä vedin paljon hiekkaa, joka sitten olisi erotettava.
Tämä menetelmä sopii myös paremmin niille, joilla on käytössään suuri määrä tarpeetonta polttopuuta. Koska erityisesti polttopuun ostaminen ei ole kovin kannattavaa, on halvempaa ostaa valmishiiltä.
No, lopussa se todella on hiiltä, ​​ei poltettua puuta! Käytin sitä sepän takon sytyttämiseen, ja pidin siitä paljon enemmän kuin myymälä.
Onnea jokaiselle, joka päättää seurata esimerkkiäni!
Kommentit (4)
 1. Vieras Vladimir
  #1 Vieras Vladimir vieraita 9. elokuuta 2018 08:45
  0
  Kuinka paljon on pussi hiiltä? Kuinka kauan puu sahasi, kaivoi reikän, poltti talon seinän (muuten se on ehjä)?
  1. Vieras Igor
   #2 Vieras Igor vieraita 8. syyskuuta 2018 09:40
   0
   Shish kebab tarvitsee hiiltä hedelmäpuista. Ja kaupassa voi olla hiiltä, ​​mikä on todennäköisimmin mäntyä.
   Ja tämä ei ole hyvä grilli.
 2. Baal
  #3 Baal vieraita 21. elokuuta 2018 19:55
  0
  Kiitos kokemuksesta ja tiedosta!
 3. Vieras Sergey
  #4 Vieras Sergey vieraita 16. helmikuuta 2019 12:05
  0
  Kiitos !!! Yritän ehdottomasti. Talven jälkeen pudonneilla puilla ei ole ongelmia metsässä.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit