Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä
Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Ystävät, hei. Aiheen monimutkaisuus, kuinka rakentaa kupumainen kasvihuone omilla käsillä, ei sisällä materiaalin käsittelyssä, laskennassa tai edes sahaamisessa. Ja toisessa. Koska halu rakentaa tämä rakenne syntyy useista epätyypillisistä syistä:
 • Jos otat asian vakavasti, ensimmäinen perustavanlaatuinen syy on kupolirakenteiden ja kuplan rakenteen tuntemus.
  Maanomistaja, joka ylläpitää kalvotasoa tai parhaimmillaan siirtyi polykarbonaattikasvihuoneeseen, ei todennäköisesti ole kiinnostunut uudesta suunnittelusta tietämättä siitä mitään. Kuopion mukanaan tuomet edut siirtyvät kuitenkin konservatiivisimman maanviljelijän sijainnilta. Jää vain hankkia yksityiskohtaisia ​​tietoja.
 • Seuraava on kokeilun henki. Kaikki haluavat kokeilla jotain uutta. Ja miksi ei, jos maa-alue sallii. On kuitenkin kaksi asiaa:
  1. Uusi on hyvin unohdettu vanha. Tarkemmin sanottuna, poissa näkyvistä.
  2. Jälleen tieto.

 • Kolmas tapaus, joka voidaan rajoittaa, tapahtuu niille, jotka ovat jo nähneet kupumaisen kasvihuoneen, menneet siihen, maistaneet tulosta. Mutta jälleen on erottelu:
  1. Se, joka uskoi etuihin verrattuna tavanomaiseen kasvihuoneeseen.
  2. Ja ne, jotka eivät uskoneet, mutta halusivat, anteeksi ilmaisusta, osoittavat naapureiden edessä.
   Joten kupillisen kasvihuoneen rakentaminen omilla käsillä rohkaisille viljelijöille, jotka osaavat laskea ja laskea hyvin. Ihmisille, jotka käyttävät edistyksellistä maanviljelytekniikkaa, samoin kuin luonnollisesti kasvaviin kasveihin. Tässä on enemmän vihje vihanneksille. Vaikka eksoottinen ja kupumainen lämmönsiirto-ominaisuus on aivan nurkan takana. On aika kysyä sinulle kysymyksiä:
  3. Tiesitkö, että kupussa kasvihuoneessa voit korjata kolme kertaa vuodessa? Esimerkiksi Keski-Venäjällä, jolloin kesä on voimakkaasti toukokuun lopusta elokuun puoliväliin.
  4. Tiesitkö, että perunan istuttaminen ja poimiminen on mahdollista ainakin ympäri vuoden pienellä talvilämmöllä? Lisäksi sähkö on valinnainen.

  Mutta alla olevista salaisuuksista. Ja ensinnäkin, tykkipelastus kupolin perusetujen luettelosta.

Tietoja suunnittelusta ja materiaaleista yksinkertaisella tavalla


Kupoli edustaa amerikkalaisen tutkijan Fullerin rakentamista geodeettisten arkkitehtonisten rakenteiden alalla. Kolmioiden silmäkuori on vain itsekantava kehys. Siksi sodanjälkeisen asumiskriisin ratkaisemisen periaatteet siirrettiin rakentaminen yleisöt, varastot, angaarit ja kasvihuoneet. Kupolinen kasvihuoneemme perustuu viiteen osaan:
 1. Säätiö. Tässä lausunto on jaettu paaluihin, joita seuraa vuori ja hitsattu nurkka. Valinta on sinun. Ja käytin paaluvaihtoehtoa. Kupolin perustan rakentaminen on erittäin hankala asia. Laskuvirheiden ei tulisi olla sekä pystysuunnassa että vaakatasossa.
 2. Caracas. Aitaa pidetään rungon perustana. Sen vakiokoko on 100x20 mm. Tämä riittää kesänäytteen yksipuoliseen elokuvapakkaukseen. Kaksikerroksisilla kolmioilla varustetussa talviversiossa vaaditaan 40 mm levyn paksuus. Muista, että pienempi päätypinta, 40x20, edellyttää telineiden käyttöä. Ja rungossa laudoista 100x20 voit navigoida akrobaattisesti.
 3. Liittimet. Älä vain naura. Käytin lapiokorkoja. Vakiohalkaisija on 38–40 mm. Yhdiste oli keskikova lävistetty teippi, jossa oli yksi reikäliuska.
 4. Elokuva. Miksi Svetlitsa-tuotemerkki valitaan? Vastaus tähän kysymykseen on elokuvakokeiden analyysi. Venäjällä Svetlitsa näyttää kuudesta elokuvatyypistä parhaat tulokset. Lisäksi arviointiperusteet ovat erilaisia:
  • Hydrofiilisyys. Pisarat kondensaattia eivät pudota Svetlitsasta.
  • Jäykkyyttä. Kalvopakkaus kestää kynsien pintajännitystä oman painonsa alla. Näytteenä otettiin kehys, jonka koko oli 50x30 cm.
  • Avoimuutta. Svetlitsalla on korkein korko. Valon menetys on 10%. Ja polykarbonaatista on kaikki 40%.
  • Hinta. Kalvon neliömetri maksaa noin 100 ruplaa paksuuden huomioon ottaen. Valintani putosi 120 mikronin paksuuteen. Neliömetrin hinta valtuutetulta jälleenmyyjältä itsensä toimittamalla on 47 ruplaa. Tarkka laskentatapojen kolmiot, joissa on päällekkäisyyksiä, määrää juoksevan mittarin vaihtoehdon. Sen leveys voi olla erilainen: kolme tai neljä metriä.

  Ja mikä tärkeintä, Svetlitsa on monivuotinen ympärivuotinen elokuva kasvihuoneille. Käyttöikä 7 vuotta.
 5. Laitteisto-ryhmä. Käytin 4 cm pitkiä itsekierteittäviä ruuveja.On suosituksia ruuvien käytölle, joissa on pora lopussa. Tämä estää puun halkeilua kuituja pitkin. Mutta kaikki vaatii taitoa ja kokemusta. Kun ruuvitaltalla tehdään tarkkaa työtä vaadituilla nopeuksilla, halkeiluprosentti on minimaalinen. Ainakin valitsin hitaalla kierteellä varustetut itsekierteittävät ruuvit.


Mitä työkaluja tarvitaan kuparikasvihuoneen rakentamiseen omilla käsillä?


 • Sahaamiseen tarvitaan terävä käsisaha pienellä hampaalla. Pyörösahojen joukosta valitaan kiinteä versio, jolla on pyörimiskulma.
 • Rei'itetyn nauhan leikkaamiseen tarvitaan metallisakset.
 • Ruuvimeisseli on universaali laite tänä päivänä. Tarvitsemme vaikka itse kierreruuvien kiertämisen ja reikien poraamisen.
  Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

 • Kalvon leikkaamiseksi on parempi ottaa veitsi, kuin sakset. Tarvitset myös leikkuupöydän.
 • Paalun perustat eroavat toisistaan. Ruuvien rakentamiseen kuuluu hitsauskone. Se on myös välttämätöntä, jos perustassa käytetään kulmia. Päätin tulla toimeen pienillä voimilla. 40x20 mm: n metalliprofiilin lyömiseen tarvitaan vain kelkkavasara.
  Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

 • Kupolin rakentamisen koko menestys riippuu hydraulisen tason tarkkuudesta. Vaikka itse hydraulista tasoa käytetään paalujen asentamisessa, ei enempää.
 • Älä unohda rakennushiustenkuivaajaa. Ostin erityisesti Kiinassa valmistetun laitteen 800 ruplalla. Ja tiedätkö, ei valituksia. Hän perusti itsensä sataprosenttisesti. Se on vain sähkömittarin lukemat, ohitin 10 kertaa enemmän. Ensimmäisestä kertaa tein sen. Kokemus.
 • Erityistä huomiota tulisi kiinnittää mittauslaitteeseen. Ruletit, rakennustaso tai mittari, viivain, kulma ja jopa putki eivät riitä. Tarvitset malleja.
 • Pidä huolta portaista. Haluttava tikkaat.

Joten siirrymme laskelmiin. Ne vaikuttavat sinulle monimutkaisilta, mutta kaikki koot ovat käsissä tai pikemminkin laskurin muistissa kupolin laskemiseksi.

laskelmaKupolirakentamisen suosion kasvaessa automaattinen laskenta-algoritmi on yleistynyt monilla kielillä ja palvelimilla eri puolilla maailmaa. Kysely Internet-hakukoneessa antaa sinulle useita vaihtoehtoja kerralla. Tämä on oikeastaan ​​sama laskin. Tietojen kokoamiseksi sinun on määritettävä pallon säde. Kolmiulotteisessa kuvassa näkyvät muut parametrit ovat intuitiivisia:
 1. Kolmioiden taajuus.
 2. Väliseinäluokka.
 3. Aksiaalinen symmetria.
 4. Osa soveltamisalasta.
 5. Yhteysmenetelmä.
 6. Liittimen halkaisija
 7. Kylkiluiden leveys ja paksuus.

Se näyttää lasten suunnittelijalta, vain interaktiivisessa muodossa.
Mittaustulokset heijastavat päällysteen ja pohjan pinta-alaa, sahatavaran määrää ja kylkiluiden kokonaispituutta. Piirrokset reunoista, kolmioista ja kärkipisteistä heijastuvat hieman alempana. Kun tutkit laskimen laskelmia, ymmärrät, että sinun on rakennettava materiaalien vakiokokoihin:
 • Lautan pituudet.
 • Liittimen leikkauspituus.
 • Kalvon pinta-ala ja mitat.
 • Paalun pituudet.

Tärkeintä on sovittaa rakenteen peruselementit kokoamattomaan materiaaliin, jolla on pienin jäännös. Ruuvien lukumäärä lasketaan plus / min viiteen kappaleeseen. Vaikka osake ei vahingoita. Kalvosta valmistetut kolmiat voidaan liimata jäännöksistä. Ja tässä en suosittele tämän tekemistä:
 • Monet unohtavat päällekkäisyydet.
 • Kahden puolikkaan liimaaminen on aikaa vievää.
 • Liimattujen kolmioiden turvallisuusmarginaali on huonompi. Varsinkin talvella.

Liimoin puolikkaista. Säästänyt rahaa.Mutta ei aikaa ja hermoja. Ja nyt siirrymme kuvauksen pääosaan. Tämä on tee-se-itse-dome kasvihuonekokoonpano.

AsennusjärjestysMateriaalien hankinta on mestarin liiketoimintaa. Missä, kuinka ja kuinka paljon kaikkien on päätettävä. Siksi kaipaan tietoa. Mutta oli vivahteita. Suurin osa tarvikkeista ostin rautakaupasta. Sahalla hankitut levyt. Mutta elokuva toimitettiin minulle Moskovasta tilauksesta. Valintasi voi olla käytännöllisempi. Siitä huolimatta, kupoli on talouden kohde. Jos valmistat kaikki elementit, jää vain kerätä ne. Ja nyt on aika kuvata rakennusmenettely:
1. Perustus. Kymmenelle paalulle vaadittiin yksi kuuden metrin suorakulmainen profiili. Sahaamisen jälkeen kunkin kasan pituus oli 60 cm. Tukia syvennettiin 40 cm. Voi tuntua, että tämä pituus ei riitä luotettavuuteen. Kupoli, kuitenkin itsestään kannattava rakenne, jakaa painon suhteessa toisiinsa. Lisäksi paalujen jännite pysyy jossain määrin runkoelementtien sisällä. Tärkeintä paalujen asentamisessa on tason asettaminen. Jopa millimetripoikkeamat ovat havaittavissa. Mitä minulle tapahtui. Kolme kupolin kolme tukipistettä olivat olkapäässä. Mutta tämä ei vaikuttanut kasvihuonekapasiteetin vahvuuteen. Siitä huolimatta, paljon riippuu kelkka vasaran työstä. Pystysuuntainen kohdistus on paljon monimutkaisempaa. En alun perin täyttänyt rakennustyömaata ja rakensin kasvihuoneen maisemaan, jossa oli luonnollisia epäsäännöllisyyksiä. Tarkistetaan kehän tarkistamien paalujen asettamisen tarkkuus, koottu alareunan riviltä. Virhe oli kasvoilla. Korkeuserot antoivat virheen. Kylkiluut eivät täyttäneet. Minun piti pistää pylväät uudelleen. Mieti tätä.
Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

2. Runko asennetaan paaluihin. Asennusmenetelmiä on monia. Kuinka paljon mielikuvitusta riittää. Vahvoilla ja tukevilla lisävarusteilla on kuitenkin selvä etu. Kerron sinulle kuinka tein sen. Näin liittimessä kaksi uraa, joissa oli neljä terälehtiä neliömäisen putken pään koon mukaan.
Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Hän istutti liitännän kasaan. Seuraavaksi asennettiin järjestyksessä ensimmäinen kylkirivi. Kolmioiden kokoonpanolla on oma sekvenssi.
Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Et voi kerätä seuraavaa riviä suorittamatta edellistä. Älä kiristä ruuveja loppuun asti. Koska kylkiluiden kohdistaminen niiden luonnollisten epäsäännöllisyyksien vuoksi vaatii pelaamista liittimessä. Jokainen terälehti ruuvataan kahdelle itsekierreruuville. Lähellä ja kaukana liittimen keskustasta. Kaksi pistettä, jossa etäisyys on kiinnitetty kulmaan, antavat jäykkyyden.
Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kehyksen asentaminen on erittäin jännittävää toimintaa. Mutta aloittelijalla on vaikeuksia yhdistää kylkiluiden äärimmäisiä pisteitä millä tahansa tasolla. Siksi voin neuvoa tätä: älä liioittele sitä kiertämällä ruuveja. Niitä on todennäköisesti heikennettävä useammin kuin kerran. Ja puu ei pidä siitä. Kärjen kokoamiseksi joudut käyttämään lisävoimia vetämällä tai työntämällä liitäntäpisteitä toisistaan. Älä huolestu, jos kylkiluut eivät lähentyä.
Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Oikealla leikkauksella ongelma ratkaistaan ​​yksinkertaisesti. Asennuksen aiempia solmuja on tarpeen heikentää. Kupolin puisen osan asennusprosessia on vaikea kuvailla, koska se on ymmärrettävää vain suorassa kosketuksessa esineen kanssa. Muista noudattaa tarkkoja mittoja sahaamalla. Muuten kupoli ei koota. Tapa liikkua rakenteilla olevan kehyksen ympäri on henkilökohtainen. Valinta on metsien ja akrobaattisten temppujen välillä kolmiomaisia ​​segmenttejä pitkin. Toinen vaihtoehto on käytettävissä rakentajille, joiden paino on pieni.
Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

3. Sivun vaippa. Koottu runko on erittäin julma ja vahva. Esiin nousee vielä kysymys: liimataanko kalvo tai luodaan lauta vaippaamalla paaluja kehän ympärille? Maaperän johtaminen kasvihuoneeseen on mahdollista vain toisessa tapauksessa. Päällysin kehän sinkittyä rautaa nauhoilla, joiden leveys oli 20 cm ja pituus 200. Ainoa haitta oli, että minun piti istua tai polvistua. Levyt ommeltiin kahteen kiinnityslinjaan:
 • Paaluta esiasennettuihin kiinnikkeisiin.
 • Alemmassa kylkirenkaassa, jota tuolloin vahvistettiin ylimääräisellä pitkittäisripillä.

Asennukseen käytin metallin poraa, jonka halkaisija oli 3 mm, ja ruuvimeisselillä.Niissä paikoissa, joissa levyt eivät yhdentyneet yhdeksi riviksi, katkaisin ne ja kiinnitin ne uusista pisteistä. Kiinnitin paalujen väliin puiset ristipalkit vahvistaakseen vuoren lujuutta.

4. Elokuva. Elokuvan liimaaminen on vaikein prosessi. Ja jos et ole koskaan työskennellyt rakennushiusten tai ripustettujen kattojen kanssa, sinun tulee harjoitella ennen lähtöä. Virheeni oli puolikolmioiden ylemmän viisikulmion asentaminen. He pysyivät yhdessä kotona etukäteen. Tosiasia, että säästin elokuvalle ottaen huomioon ne jäännökset, joista olen kerännyt kolmioita. En suosittele sinua tekemään tätä. Kiinteä kolmionmuotoinen arkki on vähemmän oikukas mitoituksessa. No ja niin edelleen. Tilaa elokuva vain kokonaisille segmenteille. Kyllä, romuja tehdään, mutta ne eivät ole sen arvoisia. Jokaisen uuden koon myötä hallitsin vaikean taiteen. Itse asiassa maksimaalisen lämmityksen kanssa kalvo kutistuu tai palaa. Jos ei, se ei tartu kiinni. Kokemus tulee nopeasti. Varsinkin jos sinulla on rajoitetusti kallista materiaalia. Alin kolmion rivi osoittautui loistavaksi. Laske ikkunalehtien segmenteissä suurin päällekkäisyys. Tärkeintä - yritä olla vähemmän hermostunut, kun liimaa. Tämä on todella monimutkainen prosessi.

5. Ikkunoiden lehtien ja ovien asennus. Avattavat segmentit ovat samoja kolmioita, mutta ilman liittimiä. Niissä olevat kylkiluut sijaitsevat samassa tasossa ja kiinnitetään rei'itetyllä teipillä. Jokaiselle ovelle jätettiin kolme pientä markiisia. Kiinnittääksesi tuuletusaukot toiseen kerrokseen, käytin portaita. Hän teki tämän huolellisesti, jotta elokuva ei repi. Ikkunoiden ja ovien kehän ympärille liimattiin kumieriste, joka suojaa lämpöhäviöltä ja sadevesiltä. Tässä rakennusvaiheessa ei ollut ongelmia. Kasvihuoneen tuulettamiseen tarvittavien osien kiinnittäminen avoimeen tilaan sai minut kuitenkin ajattelemaan. Valintasi on fantasiasi. Muista vain, että avoimessa ikkunassa on vino. Ensinnäkin itse ikkuna. Tuuletussalvan tulisi olla erittäin vahva sekä ikkunoissa että ovessa.
Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Tein virheitä


Kasvihuone oli helppo koota jopa ilman suurta kokemusta rakentamisesta. Mutta virheet olivat väistämättömiä. Salaperäinen asia on, että he näyttivät itsensä kokoonpanon jälkeen. Aion luetteloida ne:
 • Paalun tarkan tason asettamatta jättäminen. Toisin kuin muut mallit, virhekupoli ei pidä.
 • Ruuvien liiallinen kiristäminen rungon kokoonpanon aikana, mikä johti puun halkeamiseen tai lukituspisteiden kytkemisen haitoihin.
 • Kolmiomaisten segmenttien liimaus silppuista. En tekisi sitä nyt.

Unohdin sanoa, että istutusmaa otetaan käyttöön ennen kalvon liimaamista. Se on helpompi jakaa kehän ympärille. Pidä huolta kasvihuoneessa olevista kiinnikkeistä. Niitä tarvitaan kasvien tikkaamiseen tai kastelukannujen, pullojen ja puutarhavaatteiden ripustamiseen. Itse asiassa tämä versio kasvihuoneesta ei ole kaukana täydellisestä. Loppujen lopuksi kupoli voidaan varustaa myrskynpoistolla kehän ympärille, koska malli kerää suurimman määrän vettä sateen aikana. Tiputuskastelujärjestelmä ei vahingoita. Mutta tämä aihe leikkaa rakennuksen toiminnan. Ja siellä on lämpötilan, kosteuden, valaistuksen ja tiettyjen kasvien viljelyn ominaispiirteitä. Ymmärrät, että tämä on erilainen tarina.
Kuinka tehdä kupumainen kasvihuone omilla käsillä

Dome-kasvihuoneen edut


Niiden kuvaus on helpompaa vertaamalla niitä polykarbonaatista valmistettuun kaarevaan kasvihuoneeseen ja nykyään yleiseen metalliprofiiliin. Saanto kupolissa omilla käsilläsi on 4 kertaa suurempi kuin polykarbonaattikaaren alla. Tämä johtuu useista tekijöistä:
 • Voit aloittaa istutuksen kuukautta aikaisemmin.
 • Sadonkorjuukausi päättyy kuukautta myöhemmin.
 • Jos tavallisessa kasvihuoneessa viimeiset tomaatit pysyvät vihreinä ja jäätyvät, niin kaikki kupolissa kypsyy.
 • Jos tomaattien lukumäärä samasta lukumäärästä pensaita tavanomaisessa ja kupolisessa kasvihuoneessa ei eroa, hedelmien koko toisessa on paljon suurempi.
 • Kupolin oikea muotoilu kerää valoa koko alueelle samoin kuin koko auringon liikkeen pituudelle. Eli koko aurinkoisen päivän. Kun se polykarbonaattirakenteena ottaa valoa vain 90 asteen kulmassa.
 • Kaarevassa rakenteessa muodosta johtuva kokonaislämpö on tasolla 1–1,2 metriä ja neliömäisen pohjan ollessa vielä korkeampi. Koska kupolissa on vähentynyt ilmatila, lämpö on vähintään 0,8 metriä.
 • Kuppi lämpenee nopeammin ja antaa lämpöä kauemmin. Koska dispersion ja lämpöhäviön pinta-ala on pienempi kuin kaarevan rakenteen pinta-ala. Aamulla kaarevan kasvihuoneen lämpötilassa lämpötila on +5 astetta, sitten kupolissa yöstä jää +20.
 • Taloudelliselta kannalta hyöty on ilmeinen. Esimerkiksi otetaan polykarbonaattimateriaali. Sitä käytetään myös kupolin rakentamisessa. Vaikka elokuva on edelleen käytännöllisempi materiaali. Joten kupumaisessa kasvihuoneessa, jonka halkaisija oli 6 metriä ja pinta-ala oli 27 neliötä, 4 arkkia polykarbonaattia olisi mennyt. Ja kaarevalla 18 neliön alueella - myös 4 muovilevyä. Kupolien rakentaminen tulee 30% halvemmalla materiaaleista.
 • Valmistusmateriaali on muuten laajalle levinnyt rakennusliikkeissä.
 • DIY-kokoonpano on melko yksinkertainen. Rakenne on kaikkien saatavissa. Jo yksin. Vaaditaan vain kyky työskennellä ruuvitaltalla. Elokuvaversio sisältää rakennushiustenkuivaajan toiminnan. Kummallista, mutta alustava laskenta vie enemmän henkistä vaivaa. Nykyään on kuitenkin olemassa interaktiivisia kupulaseja.
 • Erektion aika. Elementtien kokoaminen ja valmistelu vie 5 päivää. Tuotanto - 2 päivää. Yhteensä saadaan viikko. Toisin sanoen, viikon luovan hedelmällisen työn parissa saat kasvihuoneen, jonka pyöreä kanta on halkaisijaltaan esimerkiksi 8 metriä ja ala 50 neliötä.

Yksinkertaisesti sanottuna pieni massa ja suuri sisätila, toistaen auringon liikkeen.

johtopäätös


Kun kokoat kupoli kasvihuonekaasua omilla käsilläsi, älä kiirehti ja kiirehti materiaalin leikkaamiseen. Valmistelutyön tulisi viedä enemmän aikaa. Laskeminen on parasta tehdä useita kertoja peräkkäin viikon aikana. Joka tapauksessa mikään ainoa virhe laskelmissa tai rakenteessa ei estä sinua rakentamasta kupolirakennetta.
Kommentit (1)
 1. Vieras Eugene
  #1 Vieras Eugene vieraita 7. elokuuta 2018 14:43
  2
  Tuntuu kuin artikkeli sarjasta "Kuinka ansaita rahaa super duper-kasvihuoneessa, osta ohjelevy". Lähes kaikki plussit yksinkertaisesti keksitään, eikä niillä ole mitään tekemistä todellisuuksien kanssa, ja sellaisia ​​hetkiä kuin pienempi ilmamäärä, joka on annettu plus täydellinen absurdi. Oikeista plussista - ehkä halvempaa, ehkä tuulen ja lumen kuormitusta kestävämpiä, ehkä kaikkea, muuten klassinen versio on parempi.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit