Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Toimintakondensaattorin valinta kolmivaiheiselle sähkömoottorille
Toimintakondensaattorin valinta kolmivaiheiselle sähkömoottorille

Jotta vastataan kysymykseen siitä, kuinka valita kondensaattori induktiomoottoreille ja miten kondensaattorit eroavat toisistaan, kootame jalustan tavanomaisesta kolmivaiheisesta moottorista, jonka teho on 250 wattia. Kuormana käytämme VAZ-auton vakiogeneraattoria.
Toimintakondensaattorin valinta kolmivaiheiselle sähkömoottorille

Yhdistämme koneiden kautta kolme erilaista kondensaattoria. Koneiden päälle / pois päältä voit tarkistaa kondensaattorien ominaisuudet.
Toimintakondensaattorin valinta kolmivaiheiselle sähkömoottorille

Valitsemme kondensaattorin


Kokeeseen valitaan kolme kondensaattoria, joiden kapasiteetti on 10, 20 ja 50 mikrofaradia. Tehtävämme on yrittää käynnistää sähkömoottori vuorotellen jokaisesta kondensaattorista.

10 uF kondensaattori


Kun sähkömoottori on kytketty 220 V verkkoon ja käynnistetään 10 ensimmäistä mikroradiokondensaattoria, se käynnistyy vasta kädenpuristuksen jälkeen. Automaattista käynnistystä ei tapahdu.
Toimintakondensaattorin valinta kolmivaiheiselle sähkömoottorille

Johtopäätös: 250 W: n sähkömoottorille 10 mikrofaradin kondensaattori ei riitä.

20 uF kondensaattori


Kun yrität käynnistää sähkömoottorin kondensaattorista, jonka kapasiteetti on 20 mikrofaradia, moottori kytkeytyy automaattisesti päälle.
Toimintakondensaattorin valinta kolmivaiheiselle sähkömoottorille

Johtopäätös: 20 mikrofaradin kapasitanssilla sähkömoottori käynnistyi ilman ongelmia.
Toimintakondensaattorin valinta kolmivaiheiselle sähkömoottorille

50 uF kondensaattori


Toimintakondensaattorin valinta kolmivaiheiselle sähkömoottorille

Jatkamalla koetta 50 mikrofaradikondensaattorilla sähkömoottori käynnistyy automaattisesti, mutta se toimii korkealla melutasolla ja vain tärisee.
Johtopäätös: Viimeksi testatun kondensaattorin kapasitanssi on suuri asennetulle sähkömoottorille.
Kun valitset kondensaattorin pienitehoiselle kolmivaihemoottorille, anna etusija laitteelle, jonka nimelliskapasiteetti (kuten kokeilumme) vastaa moottorin tehoa. Pienen kapasiteetin kondensaattori ei käynnistä sähkömoottoria; jos kondensaattori on liian suuri, moottori lämpenee ja aiheuttaa paljon melua käytön aikana. Kokeellisesti suositeltu kondensaattori, jonka kapasiteetti on 20 MkF, joka käynnisti moottorin välittömästi ja ei aiheuttanut sen ylikuumenemista.

johtopäätös


Kolmivaiheisen sähkömoottorin käynnistämiseksi 220 V: n verkossa työkondensaattori valitaan moottorin tehon perusteella. Lisäämällä tehoa jokaista 100 wattia kohti, kapasiteetin tulisi kasvaa 7-10 mikrofaradilla. Esimerkiksi 0,5 kW moottorille voit valita kondensaattorin, jonka kapasiteetti on välillä 35-50 MKF.
Sinun on myös otettava huomioon sellainen parametri kuin laitteen nimellisjännite (ts. Jännite, jonka kondensaattori voi kestää). Työssä suositellaan kondensaattoreiden käyttöä, joiden parametrit ovat 100% suuremmat kuin laitteeseen kohdistettu todellinen jännite. Tässä esimerkissä se on 450 V.

Katso yksityiskohtainen video


Kommentit (9)
 1. Vieras Andrey
  #1 Vieras Andrey vieraita 31. heinäkuuta 2018 08:44
  1
  Voinko liittää kytkentäkaavion?
 2. Nikolay Nikolaevich
  #2 Nikolay Nikolaevich vieraita 31. heinäkuuta 2018 18:30
  4
  Ei ammattimaisesti! Kun kolmivaiheisen asynkronisen sähkömoottorin kondensaattori on valittu oikein, on välttämätöntä saavuttaa yhtä suuret jännitteet ja virrat kuorman alla olevissa vaiheissa. Arvioitu valinta lasketaan seuraavasti: C työskentelee yhtä suurena kuin 4800 kertaa vaihevirta (sähkömoottorin tyyppikilvestä) ja jaa luvulla 220. Alkaen yhtä suuresta, C työskentelemällä kerrottuna 2 - 2,5
 3. Vieras Anatoly
  #3 Vieras Anatoly vieraita 31. heinäkuuta 2018 klo 8:28
  4
  Ota 8 Mkf jokaista 100 wattia kohden, etkä erehty. Tämä tiedetään kauan sitten. Mutta jos käynnistys on vaikeaa, MCF-arvoa nostetaan 30–40%, käynnistyksen jälkeen se sammutetaan.
 4. Vieras Victor
  #4 Vieras Victor vieraita 31. heinäkuuta 2018 klo 9:08
  3
  On tarpeen tehdä laskelma, joka riippuu käämien kytkennästä (tähti tai kolmio), tehosta, hyötysuhteesta, ihannetapauksessa laskea ja laittaa kaksi kondensaattoria - käynnistys ja toiminta. Ja tutkimuksesi sopii parhaimmillaan vain pienitehoiseen pienenopeuksiseen teroituskoneeseen.
 5. Vieras Alexander
  #5 Vieras Alexander vieraita 31. heinäkuuta 2018 klo 9:35
  1
  Vanhat sähköasentajat ottivat aina 100 wattia - 7 mikroradiaa
 6. Vieras Eugene
  #6 Vieras Eugene vieraita 31. heinäkuuta 2018 klo 11:10
  1
  90 mikrofaradia per 1 kW käynnistystehoa, sammutetaan sitten 2/3 käytöstä .... Näin ollen 30 mikrofaradia 1 kilowatin kondensaattorilta on edelleen toiminnassa. Yhteys on parempi "kolmiossa" - suurempi hyötysuhde ... Kaikki kolmivaiheinen toiminta vuodesta 02 toimii 40 vuotta , jopa 5 kW tällaisen Condersin laskelman mukaan. On parempi käynnistää 3000 pyörivän kierroksen moottorit induktiivisella siirtolla ja jättää kapasitiivinen toimimaan. Aktiivinen vaihesiirto ei anna suurta hyötysuhdetta ja lisää energiankulutusta. Jotain tällaista ...
 7. Vieras Michael
  #7 Vieras Michael vieraita 1. elokuuta 2018 09:56
  2
  Miksi harjoittaa tällaista hölynpölyä, kun on olemassa kaavat käynnistys- ja työskentelykondensaattorin laskemiseksi? Jos tietysti moottori oli jään taistelun aikaan ja kaikki tyyppikilvet revittiin siitä, niin kyllä.
 8. Manuel
  #8 Manuel vieraita 9. elokuuta 2018 19:08
  1
  Käytin nikromin vastustusta Conderin sijasta. Kondensaattoreista elektrolyyttisiä voidaan käyttää kytkemällä ne sarjaan. Miinuksesta miinus mihin, ja plus johtopäätökset lopullisina. Mutta kokonaiskapasiteetti tulee olemaan puoli vähemmän. Esimerkiksi 2 sähköpostia. Conder 100 mkf. Sarjayhteyden kokonaiskapasiteetti on 50 mikrofaradia.
 9. Sergey Natalevich
  #9 Sergey Natalevich Vierailijat 16. maaliskuuta 2019 19:05
  0
  Tarjoan 2 kaavaa 3-vaiheisen sähkömoottorin kytkemiseksi yksivaiheiseen verkkoon:

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit