Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Kotitekoiset romut laatikoista
Kun seuraavan paikallisen tietokoneverkon asennus on suoritettu loppuun, kuten aina sellaisissa tapauksissa, muodostui joukko muovipakkausten romujälkiä (kuva 1).

Kuva 1

Voit tietysti kerätä ne ja käyttää jotenkin seuraavalla kerralla. Mutta ... Ensinnäkin, milloin hän on - seuraavalla kerralla? Toiseksi, ehkä tarvitaan täysin erikokoisia laatikoita. Ja lopuksi, kolmanneksi, mihin säilyttää nämä romut, joiden määrä kasvaa? .. Vastaus näihin kysymyksiin ehdottaa itsestään: sinun on "luotava" niistä jotain hyödyllistä ...
Tältä osin huomioni - en tiedä miksi itseäni - houkutteli ensisijaisesti kuvan 2 laatikko. Huovat niiden neliöprofiililla, kattohuovat, joilla on melko korkea jäykkyys (toisilla oli erittäin ohuita, jonkin verran "ohuita" seiniä), kattohuovat jostain syystä sitten. Hän avasi laatikon (kuva 3), mittasi pohjan ja kannen.

       
Kuva 2 kuva 3

Päätös tuli, kun ajateltiin, että hän kiinnitti laatikon laserlevyltä, joka oli käsillä laatikon pohjassa. Hän tuli melko tiukasti, ikään kuin olisi tehty tarkalleen kokoon ja pysyi pöydällä laatikon pohjan kanssa (kuva 4). Ja jos kokeilet kahta ohutta laatikkoa? Tulos (kuva 5) on sama! Paperi kirjekuorissa olevien levyjen kanssa kaikki on paljon yksinkertaisempaa. 7-8 kappaletta (kuva 6) mahtuu tiukasti pohjaan (kirjekuoren vahingoittumisen riskiä!)

       
Kuva 4 kuvio 5 kuvio 6

Kuten sanonta kuuluu tällaisissa tapauksissa: "Eureka!"
Entä jos teet hyllyn tai nokka-aseman levyille? Nyt lopulta on mahdollista lajitella pinoihin tallennetut levyt (kuva 7) ja päästä helposti oikeaan tällä hetkellä ilman riskiä "täyttää" pino poistamalla alin laatikko tai kirjekuori.

Kuva 7

He voivat tietysti vastustaa, että tätä varten kaupoissa on tarjolla melko laaja valikoima monenlaisia ​​malleja. Mutta ensinnäkin kaukana kaikkialta, missä niitä voi ostaa, toiseksi näiden tuotteiden hinnat (mielestäni) ovat liian korkeat, ja lopuksi, ja kolmanneksi, ja mikä tärkeintä, on paljon miellyttävämpää käyttää jotain, joka tee se itse!
Aloitetaan!
Työtä varten tarvitsemme (kuva 8):
- Superliima "502 SYANOKRAKLAATTITIIVI" tai vastaava (1);
- alkoholi (2);
- raivaamo (3);
- sivuleikkurit (4);
- toimistoveitsi (5);
- hihnarasia (mieluiten!) (kuva 9).

   
Kuva 8 kuvio 9

Ensin, leikkaamalla perustan sivuleikkureilla (tai vielä paremmin, hiirilaatikolla) 12 cm: n kaistaleiksi. Levyjen vakiorasian leveys on 14 cm. Alustat leikataan laatikoita lyhyemmäksi siten, että hyllyssä olevat laatikot työntyvät hieman esiin ja ne voidaan vetää ulos kampeamalla haluttu laatikko alhaalta. Mutta - tämä on maun kysymys. Kaistaleet voidaan leikata koko laatikon pituudelta. Leikkaamalla tarvittavan määrän kaistaleita, käsittelemme leikkauspaikat toimistoveitsellä ja sivuleikkureilla poranien ja terävien reunojen ja kulmien poistamiseksi. Kun nauhat kootaan, määrittelemme tulevan hyllyn leveyden.
Nyt leikkuulaatikon (tai piirustuskolmion) avulla leikkaamme kotelon kannoista hyllyn pohjan yksityiskohdat siten (kuva 10, pos. 1) siten, että viipaleet ovat 45 asteen kulmassa (pos. 2). Puhdistamme ja rasvatamme liimauskohdat alkoholiin upotetulla vanupuikolla ja liimaa hyllyn pohja laatikon kannesta. Liitosten tarkempaa kiinnittämistä varten osien niveliin voidaan asettaa valmiiksi leikatut laatikon pohjan osat, joiden pituus on 2-3 cm. Kun hyllyn alusta on valmis, se ja leikatut nauhat on puhdistettava ja rasvattava ja kiinnitettävä nauhat alustalle lähellä toisiaan (kuva 11). Kiinnitä tuloksena oleva hylly seinään pohjassaan kahteen kohtaan (noin 1/4 pituudesta molemmista reunoista) tekemällä reikiä.

Kuva 10
Kuva 11

Koska tuloksena oleva ulokerakenne ei välttämättä tue levyjen painoa tai hajoa käytön aikana, on välttämätöntä tehdä pysähdyksiä kotelon kansista (kuva 12).

Kuva 12

Pysähdyskappaleiden päät katkaistaan ​​45 asteen kulmassa, ja ”terälehti” kiinnitysreiän kanssa (se voidaan tehdä erittäin helposti millä tahansa terävällä työkalulla) taivutetaan kuumentamalla taivutuslinjaa pitkin juotosraudalla tai avotulella. Pysäyttimien kiinnittämiseksi hyllyyn on tarpeen liimata kaksi laatikon pohjan nauhaa sen pohjan puolelta (kuva 10, pos. 3). Rajoitimet puristetaan yksinkertaisesti tiukasti näihin alustoihin ilman lisäkiinnitystä ja kiinnitetään seinään ruuveilla.
Tuloksena oli aika hieno hylly (kuva 13) laserlevyjen säilyttämistä varten, joiden valmistus kesti hiukan yli tunnin.

Kuva 13

Huomautan, että sen valmistuksessa käytetään laatikon pohjaa pääasiassa (kuvassa 2-6 ne ovat sinisiä). Ja mitä tehdä “jäljellä työstä” -koteloiden kansille? Niistä on mahdollista tehdä nokka levyille. Loppujen lopuksi kaikki levyt eivät mahtu yhdelle hyllylle! Laatikon kannen leveys (kuva 3) antaa sinun sovittaa samat laatikot ja lasersäiliöt siihen, mutta voit tehdä tämän täysin vapaasti, ilman vaivaa.
Nimen valmistamiseksi on tarpeen leikata nauhat laatikoiden kansista samaan pituuteen - 12 cm. On kuitenkin huomattava, että tässä tapauksessa jokaisella laatikolla (tai parilla ohuilla laatikoilla) on oltava kaksi nauhaa. Laita puoli leikattuja nauhoja yhteen ja kohdista reunat, liimaa ne toisiinsa sivupinnoilla. Kaksi seinähyllyä ovat valmiita. Jäljelle jää, esimerkiksi käyttämällä pleksilasi- tai muuta sopivaa materiaalia, tekemään takaseinä, liimaamaan siihen kaksi sivuseinää tarkkailemalla samalla, että ne ovat yhdensuuntaiset ja etäisyys on hiukan enemmän kuin laatikon korkeus (13 cm). Liimaa kaksi muovinauhaa etuosaan (ylä- ja alaosa) (katso kuva 14-16), jotka varmistavat samansuuntaiset seinät ja antavat rakenteelle jäykkyyden. Kiinnitin lisäksi sivuseinät ja takaseinät liimaamalla muoviset kulmat, jotka ovat jääneet aiemmista käsityöistä. Pohjalta takaosaan voit myös liimata pleksilasi-suorakulmion, johon puolestaan ​​liimaa jalat. Muovipullojen, hammastahnaputkien tai voiteiden jne. Korkit voivat toimia jalkoina. Rajoin itseni liimata kaksi kaistaleen laatikoiden kansista leikattua liuskaa alhaalta (ne ovat näkyvissä kuvassa 15). Ne toimivat myös säkkipaikan jaloina.
Se mitä sain, on esitetty kuvissa 14-16.

       
Kuva 14 kuvio 15 kuvio 16

Loppusanat Muovikotelot ovat tekniikan kannalta edistyksellisiä ja hedelmällisiä materiaaleja käsitöille, että niistä - jos siirrät aivojasi - voit luoda erilaisia ​​hyödyllisiä kotitekoisia tuotteita. Esimerkiksi, kun oli tarpeen asentaa HUB pieneen kokonaan tyhjään kaappiin (älä jätä sitä lattialle!), Laatikoiden romusta tehtiin nopeasti hylly (kuva 17), jolle tämä HUB on lepäänyt rauhallisesti viiden vuoden ajan ...

Kuva 17

Kommentit (4)
 1. vyöhyke
  #1 vyöhyke vieraita 9. marraskuuta 2011 20:26
  0
  ja laita toinen artikkeli jostakin - nibudi toinen näistä leikistä enkeli
 2. NOTFRONT
  #2 NOTFRONT vieraita 9. marraskuuta 2011 21:01
  0
  Ja aseta jotain itse! viileä
 3. Levsha
  #3 Levsha vieraita 11. maaliskuuta 2012 00:51
  0
  Tein korista huoneen katon valot .. seinien reunoille. Asensin ledit laatikkoon, jonka halkaisija oli pieni. Se osoittautui huonoksi. eikä ledien johdot tai kiinni olevat jalat ole näkyvissä.
 4. Arkady
  #4 Arkady vieraita 4. helmikuuta 2018 13:50
  0
  JOKAIN MINÄ NÄYTETÄÄN, JOS JOS teen sen kuten kuvassa 14 ja lepään sivussa, saat luovan sähköisen järjestelmän kehyksen - saatat maksaa hallituslaudat, jotka ohjataan töihin !!!!

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit