Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Kesähauen suosikit kaudelle 2018
Kesähauen suosikkini kaudelle 2018 hauki

Kokenut kehruupelaajien laatikot piilottavat monia salaisuuksia. Ehkä tärkein on tarttuva syötti. Niitä, joita ammattilaiset pitävät parempana säiliöissä, joihin he erityisesti "uskovat". Vaalaimet, kehruu, "renkaat" - jokaisella on omat suosikkinsa. Ne valitaan kokeellisesti vuosien menestyksekkääksi ja ei kovin kalastavaksi, joskus vahingossa.
Laatikossani on myös haukkien ja ahventen "suosikkeja" - puremia, tavallisen näköisiä, mutta vakaasti tuovia kaloja. Kaikki kehruufanit eivät ole valmiita saattamaan ”työhevosiaan” julkiseen näytökseen useista syistä, mutta en näe tässä ongelmaa. Olen iloinen, jos saalisi artikkelin lukemisen jälkeen kasvavat.

Vanha isoisä baubles


Hän putosi latokatoksen alla kymmenen vuoden ajan ilman huomiota. Siitä hetkestä lähtien kun muutin talon edellinen omistaja kuoli. Naapureiden mukaan isoisä rakasti kalaa. Kompasin sitä vahingossa, kun siivoin pihaa erilaisista roskista. Ruosteinen, ohut, primitiivisen muotoinen, tylppä tee, se näytti minusta sitten täysin toivoton. Heitin melkein roskakoriin, mutta jotain pysähtyi viime hetkellä. Kalastus hohto? Tai luonnollinen uteliaisuus? Ehkä. Joten parit "asettuivat" kalastuslaatikoni kaukoosastoon.
Kesähauen suosikkini kaudelle 2018 hauki

Ja sitten kerran seuraavan syötti "tarkistuksen" yhteydessä päätin tuoda mieleen tavallisen rautapalan. Ensin hän poisti siitä ruostekerroksen hienolla hiomapaperilla, sitten hammastahnalla ja siveltimellä hän puhdisti pinnan mattapintaiseksi kiinni, varustaa sen uusilla käämirenkaisilla ja terävällä kolmiokoukulla. Hän pani punaisen cambrick-teepään. Lusikka on vaihtunut. Nyt jäi tarkistaa se lampi.
Mikä oli yllätykseni, kun ensimmäisellä kalastuksella viehe "syöi" seitsemällä hauella! Sen kevyt paino (10 g) ja "oskillaattorille" epätavallinen pyyhkäisypeli, joka heiluttaa puolelta toiselle pinnan alla, olivat ihanteellisia kalastukseen matalilla alueilla, joilla on tiipiä. Hän käytännössä ei tarttunut ruohoon, vaikka johdotinkin hitaasti (tasaisesti).
Eikä tämä ollut vahingossa osuma maaliin: Noulen haukea kehruussa jatkuvasti, melkein jokaisessa lajittelussa kehruussauvalla. Kiitos isoisällesi, anna maan levätä rauhassa!

Silikoni syötti


Chelbas-joella, jolla kalastuin useimmiten, hauki saadaan pääasiassa matalasta syvyydestä (1–2 m), lähellä ruokoa tai levää. Valitettavasti joesta on kuluneen kymmenen vuoden aikana tullut matala ja voimakkaasti kasvanut. “Rautaa” et kuluta kaikkialle eikä aina. Saan sen yleensä varhain keväällä ja myöhään syksyllä, kun ruoho on pohjassa tai paikoissa, joissa syvyys sallii (kanavakuopat). Silmäsyötit auttavat matalassa vedessä kasvaneissa olosuhteissa.
Kesähauen suosikkini kaudelle 2018 hauki

Passiivisen hauen yhteydessä käytän kuormittamatonta suurta silikonia. Varustan vibro-hännän kaksoiskoukulla, jolla on pitkä käsivarsi. Kumin paino riittää valuun 25-30 metriä. Veneestä kalastettaessa enemmän ei tarvita. Teen johdotuksen painottuneeksi - hitaa, epätasainen: ääliö kehruun kärjellä - tauko - kelaa taaksepäin. Toisinaan työskentelen yhden kelan kanssa, animoimalla syöttiä terävillä, eripituisilla kahvan kiertoilla.
Kuormittamattoman silikonin tärkein etu on sen luonnollinen pelaaminen. Roiskumisen jälkeen vibrotail uppoaa hitaasti muistuttaen sairastuneen kalan petoeläintä. Käämin kääntö - ja se tulee elämään, kärjen kanssa annettu impulssi vapisee, yrittää uida. Mikä "hammallinen" hylkää helpon saaliin?
Asennan yli 2 metrin syvyyteen pienempiä silikonisyöttöjä kevyille (3-4 gramman) jigipääille.Tämä mahdollistaa johdotuksen nopeuden kasvattamisen ja reiän "murtaamisen" nopeammin. Aktiivinen hauki syö innokkaasti sellaista "kumia", ei vain sitä, vaan myös kuhaa ja ahventa. Käytän johdotuksia sekä yhtenäisellä että klassisella porrastetulla (jos pohja on ilman ruohoa).

Wobblers Malas - väritys on kaikkea


Universalpintainen vieheke, syvyys 10 cm. Hyvä lentää: valuetäisyyden suhteen ne eivät ole alempia kuin "oskillaattorien" keskimääräinen paino. He pelaavat houkuttelevasti: he kykenevät "tumbled" 120 astetta melkein paikalleen. Ihanteellinen matalissa suistoissa ja pienissä jokissa. He työskentelevät keväästä myöhään syksyyn hauen ja ahvenen hyväksi. Kesällä saalistaja reagoi paremmin happamiin väreihin (kelta-vihreä gamma), syksyllä - suosii luonnollisia sävyjä.
Kesähauen suosikkini kaudelle 2018 hauki

Malas animoi yleensä kolmella tavalla:
1. Tasaisesti - kiertämällä kelaa keskimääräisellä nopeudella.
2. "Käärme" - tulivuoren siksak-johdotus koiran kävelyyn (ahven kattiloissa).
3. Kiertämällä kehruussauvan kärkeä. Jos osoitat kärjen ylös, heijastin käyttäytyy kuin poppi. Kalastus pinnalla on erityisen näyttävää - saalistaja poistuu, kynttilöitä, roiskemeri.
Kesähauen suosikkini kaudelle 2018 hauki

Suoraan sanottuna, en ystävystynyt "malasojen" kanssa heti. Vaatimaton viehekokoelmassani viisi eriväristä kuolleista vobleria (budjetti-väärennökset Kosadaka) makasi kuolleena, joskus ne olivat puremaisia, mutta luonteeltaan satunnaisia. Tilanne muuttui unohtumattoman kalastuksen jälkeen Gorkin suistossa, missä ystäväni Ivan veti minut heinäkuun alussa.
Kahden tunnin aikana kahdessa hauissa (0,5–2,5 kg) ja viidestäkymmenestä koehaarasta (200–400 g). Lähes jokainen viesti toi kalaa. Hauat "tulivat" vobleriin eri puolilta, ahvenet seurasivat häntä pakkauksissa. Useita kertoja teesissä ilmestyi heti kaksi “raidallista”. Se oli kalastusta! Hänen jälkeensä uskoin "malaisiin".
Ja mikä tärkeintä: yksinomaan kelta-vihreät vieheet, joiden sivuilla oli mustia pisteitä (katso kuva), saalistajat eivät reagoineet muihin väriyhdistelmiin.
Kesähauen suosikkini kaudelle 2018 hauki

Kesähauen suosikkini kaudelle 2018 hauki

Joten, rakkaat kehruuharrastajat, esittelin sinulle kesäkauden suosikkeja kaudelle 2018. Jos kalastat matalassa vedessä, mene Krasnodarin alueen suistoon, kokeile niitä käytännössä. Luulen, että he eivät epäonnistu. Onnea ja onnea lampia kohti!
Kommentit (3)
 1. Edward
  #1 Edward vieraita 26. heinäkuuta 2018 klo 8:26
  0
  Aja Aldaniin! Porasin kaksi reikää teräslusikkaan ja kiinnitin Taimenin suloiseksi!
 2. Gregory
  #2 Gregory vieraita 31. elokuuta 2018 09:50
  0
  Oletko varma, että tämä on kopio Malasista Kosadakasta? Kiitos
  1. Jevgeny Nikolaevich Kutsenko
   #3 Jevgeny Nikolaevich Kutsenko vieraita 7. syyskuuta 2018 23:29
   0
   Kosadaka vai ei, ei ole niin tärkeä. Tärkeintä on, että he pitävät kaloista, ja tämä on tosiasia.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit