Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Kelluvat hyllyt
Kelluvat hyllyt

Kerran vaimoni tarvitsi hyllyjä yhdistetyssä kylpyhuoneessa. En todellakaan pitänyt myymälöissä tarjolla olevista muovi- ja metallituotteista, joten päätin rypistyä autotalli tarvikkeissani. Pidin muutamasta puusta, jotka olivat varsin hyödyllisiä yksinkertaisessa työssä. Materiaali oli hyvin kuivattu ja riittävän luja tukirakenteen valmistukseen. Hieman nerokkuutta ja mielikuvitusta, hyvä työkalu ja kirvesmiehelle tutut kädet - kaikki mitä pyynnön täyttämiseen vaadittiin.

Hyllyn valmistus


Kelluvat hyllyt

Kelluvat hyllyt

Ideani mielestä se tarvitsi jotain kapeasti onttoa laatikkoa, jota tarvittiin kiinnittääkseen tukevasti betoniseinään. Tätä varten otin kaksi identtistä lautaa laatikon sivuille, joiden piti toimia hyllyn ylä- ja alapinnan roolina. Laitoin kaksi tankoa sivuille ja päädyin lopulta rakenteen sopivalla kiskolla.
Kelluvat hyllyt

Tarvitsi sitten luotettavan kiinnityksen seinään. Tätä varten tuli pitkä lohko, joka piti kiinnittää seinään. Ruuvin tähän kohtaan neljä tankoa, jotka näyttivät pienten konsolien roolia. Jotta sauvat eivät hajonneet, porasin niihin ohjausreiät itsekierteittäviä ruuveja varten.

Seinäkiinnitys


Kelluvat hyllyt

Kelluvat hyllyt

Seuraavaa vaihetta varten tarvitaan rei'itys, jossa oli betonipora ja ruuvitaltta. Tein merkinnät seinälle reikien poraamiseksi tapille. Porasin ensin ohjaimet niin, että työkalu ei siirtynyt sivulle. Kun olen kiinnittänyt toisen sivun, käytin tasoa varmistaakseni, että toisen tapin reikä porataan tarkasti oikeaan paikkaan. Tärkeää! Tyyppi on muodostettava pariksi ruuvin kanssa, ja poran halkaisija on sellainen, että muovi menee reikään tiukasti reunojensa kanssa kevyen vasaralla iskun jälkeen. Älä unohda reiän syvyyttä, jonka tulisi olla muutama millimetri syvemmälle kuin tapin pituus.
Hyllyn asennus
Kelluvat hyllyt

Jää vielä laittaa tämä pitkä ohut laatikko kiinnitysrakenteeseen. Hylly tulee asentaa tarpeeksi tiukasti, mutta ilman liiallista voimaa. Kun rakenne sopii runkoon vaikeasti, käännä konsolia ja vaakapalkkia varovasti hiomakankaalla tai viilalla. Mikäli mahdollista, sen sallitaan tehdä laatikon sisäpinnan kanssa. Jos jokin konsolista on liian pitkä, joudut poistamaan ylimääräisen määrän, ja kun kylpyhuoneen seinä on melko tasainen, hyllyn reuna sopii hyvin tiukasti siihen. Piilottamaan viimeistelynaulan päät, joita käytettiin kiinnittämään päälaudat ja muut osat, käytin erityistä puun liimaa, sekoittaen sen hienoon puupölyyn. Joten tein kaksi hyllyä ja asetin ne toistensa päälle. Aiemmin vaimoni ja minä keskustelemme hyllyjen välisestä etäisyydestä, jotta se osoittautuu optimaaliseksi. Jää vielä kiinni alahylly pohjakiinnikkeeseen ja yläosa ylöspäin, jotta itsekertyvät hatut eivät ole näkyvissä. Seurauksena hyllyjen koot osoittautuivat täsmälleen samoiksi ja järjestely oli symmetrinen.

Viimeistely


Kelluvat hyllyt

Kelluvat hyllyt

Ennen hyllyjen asentamista käsittelisin ne hiekkapaperilla ja kiillotin sitten mehiläisvahaan perustuvalla erityisellä koostumuksella. Tämä antoi tuotteille luonnollisimman ulkonäön.Puujäämiä oli jäljellä pieniä, joten kiinnitin L-muotoisilla kiinnikkeillä yhden kappaleen wc-paperin pidikkeen yläpuolelle estääksesi sitä tahattomasti.
Vähintään käytetty aika ja materiaalit - ja saatiin varsin hyväksyttävä tulos. En tietenkään ole mestariteos, mutta tiedän varmasti, että vaimoni oli tyytyväinen.
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit