Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Katsaus jauhatuslautasten lajikkeista
Katsaus hiomakoneiden levylajikkeista

Hiomakoneen (kulmahiomakone) levyn oikea valinta on keskeinen edellytys halutun tuloksen saavuttamiseksi tiettyjä tehtäviä suoritettaessa. Tässä tapauksessa ei tulisi keskittyä vain ympyrän kokoon, mukaan lukien paksuus, lasku tai enimmäishalkaisija, vaan myös tarkoitukseen, GOST: n noudattamiseen ja muihin parametreihin. Loppujen lopuksi jokainen suuttintyyppi on tehokas yksinomaan tiettyjen ongelmien ratkaisemiseksi.

Levyjen tarkoitus ja tyypit


Hiomakoneen kiekot - ympyrän (kulhon) muodossa oleva kulutustyökalu, jolla on erityinen leikkaus-, puhdistus-, hioma- tai muu reuna ja laskureikä kiinnitystä varten kulmahiomakoneen akselille. Suorituskyvyn ja tarkoituksen huomioon ottaen on olemassa useita variaatioita:

Leikkauslujuus


Niille on ominaista pieni paksuus 1–3,2 mm, ulkohalkaisija 115–320 mm ja erityinen leikkuureuna. Erottuvat usein muiden analogien taustalla, joilla on tietty merkintäväri, ottaen huomioon materiaali, jolle leikkaus on tarkoitettu:
 • Metalli:
  Teräksiset ympyrät eri metalleille ja niiden seoksille, joissa on kiteisen alumiinioksidin tai synteettisen korundin (sähkökorundi) hiomapinnat. Merkinnän pääsävy on sininen. Leikkaa profiilit, putket, liittimet jne.
  Katsaus hiomakoneiden levylajikkeista

 • Kivelle:
  Piikarbidia hiomaleikkausosa voi olla erityyppistä:
  • kiinteät - dolomiiteille, kalkkikiville ja muille pehmeille kiville;
  • segmentoitu tai turbo - basaaleille, labradoriiteille ja muulle kovalle kiville samoin kuin laatoille.

  Merkintäväri on yleensä vihreä.
  Katsaus hiomakoneiden levylajikkeista

 • Puuta varten:
  Pyörösahanterät, joiden poikkileikkaus on enintään 2 mm, muistuttavat pyörösahanterät, joiden halkaisija on enintään 320 mm. Hampaiden muodon perusteella tuotetaan seuraavat tyypit:
  • vaihtelevasti viistetty - universaali;
  • suora - havupuille ja muille pehmeille rotuille;
  • puolisuunnikkaan muotoinen - keskikokoiselle ja tiheälle puulle.

  Turvallisimmin käytettävät yleisahanterät, joiden leikkuuterä on ketjujen muodossa ketjusahoista. Kun leikkuuelementti on juuttunut, ympyrä pyörii edelleen, mikä tekee mahdolliseksi myllyn sammuttamisen nopeasti ilman, että loukkaantumisriski olisi mahdollisimman pieni.
  Katsaus hiomakoneiden levylajikkeista

 • Diamond:
  Nikkelin, tinan, sinkin tai koboltin seokselle perustuvat leikkausosan reunalla varustetut yleiset teräslevyt, joissa timanttisirut ovat välissä. Kulumiskestävien ympyrien tarkoitus määritetään ottaen huomioon tekniikka pienten timanttien kiinnittämiseksi vanteelle:
  • galvanointi (kova sidonta) - hiekkakivelle ja muille suhteellisen pehmeille kiville;
  • laserhitsaus tai sintraus (pehmeä vanne) - betoni, graniitti ja muut kovat materiaalit.

  Leikkuureunan ominaisuuksista riippuen erotellaan seuraavat timanttipyörät:
  • segmentoitu - betonin, kivin ja muiden lujien materiaalien karkea leikkaus kuivalla tai märällä tavalla;
  • kiinteä - tarkkuusleikkaus, mukaan lukien vesijäähdytteiset metallit ja kivi;
  • viistot lovet (turbo) - erilaisten materiaalien nopea ja tarkka käsittely kuivamenetelmällä.

  Käytettyjen keinotekoisten timanttien tyypistä riippuen ne voivat olla yksikristalleja tai monikiteisiä. Ensimmäisiä käytetään metallin tai kivin työstämiseen, jälkimmäisiä suhteellisen pehmeisiin materiaaleihin.

Katsaus hiomakoneiden levylajikkeista

Kuorinta ja strippaus


Työosa on teräskupin tai kahden yhdistelmälevyn muodossa, joiden reunaan on kiinnitetty kierrettyjä kartiot, harjat tai vain metallilanka. Suunniteltu ruosteen, korroosion ja erilaisten pinnoitteiden - maalien, lakkojen, polymeerien, kuivatun sementin - jne. Poistamiseen. Pakollinen autojen, erilaisten koneiden ja laitteiden korikorjauksiin. Langan poikkileikkaus ja lujuus määrää käsittelyvaiheen.
On timantti- ja hiomalaikkoja, joissa on työpinnat, kuten hiomalaikat. Käytetään rappaus-, betoni-, kivi- ja muiden erittäin lujien viimeistelypinnoitteiden poistamiseen.
Katsaus hiomakoneiden levylajikkeista

Hioma ja kiillotus


Hiomakone on kulmahiomakone, joten sen “harrastus” on parketin pesu, eri pintojen, päiden ja reunojen karkea ja viimeistelykäsittely. Tätä silmällä pitäen on olemassa laaja hionta- ja kiillotuslevyvalikoima, joka sisältää:
 • johtoharjat - karhennetaan pinnan tasoittamiseksi tai puhdistamiseksi;
 • päätyhionta-suuttimet - erityisesti suunniteltu osien päiden hiomiseen;
 • terälehdet - erityiset kiekot hiomakankaisina, erikokoisina, sen aste määrää jauhatuksen laadun;
 • huopa (kangas) ympyrät - sopivat parhaiten peilien kiillottamiseen, mukaan lukien erityisen nestemäisen tai hienon hankaavan tahnan käyttö;
 • kuitusuuttimet ovat hyvä vaihtoehto metallipintojen käsittelyyn;
 • yksiosaisia ​​ketju- ja höyläympyröitä tulisi käyttää yksinomaan lisäkahvoilla varustetuissa hiomakoneissa; ne sallivat tukkien, puun ja muun puun karkean käsittelyn.

Katsaus hiomakoneiden levylajikkeista

jyrsintä


Tämän luokan suuttimet ovat kahden tyyppisiä: ympyrät ja myllyt. Ensimmäisessä tapauksessa levyn sivuttaisen työpinnan rakenne muistuttaa rasppaa. Niitä käytetään puun karkeaseen käsittelyyn. Jyrsinkoneet eroavat toisistaan ​​sekä koon että hampaan muodon suhteen. Antaa sinun suorittaa seuraavat toimenpiteet:
 • uran leikkaus;
 • kulhojen ja syvennysten valinta;
 • reuna- ja päätykäsittely;
 • pienten työkappaleiden leikkaaminen jne.

Katsaus hiomakoneiden levylajikkeista

teroitus


Perinteiset levyt ovat samat kuin hiomakoneissa. Avainero paksuudessa ja kyvyssä käsitellä osia sivuosan kanssa hioma-aineista katkaistuista analogeista. Poikkileikkaus vähintään 5 mm. Teroitusvälineiden lisäksi niitä voidaan käyttää hitsausten ja muun tyyppisen metallin karkean hionnan poistamiseen.
Katsaus hiomakoneiden levylajikkeista

Ominaisuudet hiomakoneiden levyjen merkinnät


Valmistajamaan ja käyttötarkoituksen viivakoodin lisäksi myllyn kiekkojen merkinnöissä on seuraavat tiedot:
 • ominaisuus, esimerkiksi timantti, hioma jne .;
 • mitat: leikkuureunan ulkohalkaisija, reiän paksuus ja halkaisija millimetreinä;
 • suurin kulmanopeus;
 • pyörimisnopeuden raja;
 • työkulma;
 • mitkä toimet ovat kiellettyjä;
 • turvallisuusohjeet piktogrammin muodossa;
 • valmistuspäivä ja viimeinen käyttöpäivä.

Lisäksi löydät muita valmistajan tietoja. Esimerkiksi tiettyjen standardien noudattaminen, sääntelyasiakirjat, joiden mukaisesti tuote on valmistettu, jne.
Kommentit (6)
 1. Unohda TB
  #1 Unohda TB vieraita 28. kesäkuuta 2018 23:48
  5
  En ole samaa mieltä pyöreän levyn kanssa - sellaiset levyt ovat toiminnassa erittäin vaarallisia. Tällaisilla suurilla nopeuksilla jauhatuskone lentää helvettiin (pahimmassa tapauksessa joko käsin tai päällä). Erityisiä käyttöjä näitä tarpeita varten on keksitty jo kauan.
  1. Vieras Juri
   #2 Vieras Juri vieraita 30. kesäkuuta 2018 klo 06.00
   0
   Olen samaa mieltä siitä, että se on vaarallista. Mutta minä olen itse työskennellyt puulevyjen jauhajina noin 15 vuotta - toistaiseksi kaikki on toiminut. Jos ymmärrät kuinka puristin menee, vaaralliset seuraukset voidaan välttää, ja tarvitsemasi välineet ovat asianmukaiset!
   1. Vieras Igor
    #3 Vieras Igor vieraita 10. syyskuuta 2018 20:01
    0
    Minun mielestäni VENÄJÄN kulmahiomakoneiden käyttöohjeissa on kirjoitettu KATTORALLISESTI KIELLETTYJEN ASENNUS levyjen asentamiseen ympyräsahoista.
    Et pidä hiomakonetta käsissäsi juuttumisen varalta, riippumatta siitä, kuinka hyvin tiedät tämän prosessin. Ja etsit VIIDOKSI kulmaa huoneessa lentävästä hiomakoneesta, jos hän yhtäkkiä ei ole irronnut virtalähteestä.
    Sinun kaltaisille ihmisille heidän sormensa ovat yleensä paljon pienempiä kuin 10. Tunnen yhden kokeilijan, joten hänellä on vain kolme sormea ​​kahdella kädellä. Loput menivät kokeisiin.
 2. Vieras Juri
  #4 Vieras Juri vieraita 1. heinäkuuta 2018 09:33
  4
  Katsaus ei ole mitään, epätietoinen. Ei sanaakaan ruostumattoman teräksen, ei-rautametallin leikkauslevyistä. Ja sahanterillä - niitä ei yleensä käytetä "hiomakoneissa" - ensinnäkin ja mikä tärkeintä - se on tappava (!) Vaarallinen, etenkin kokemattomille - mutta ei siitä sanaakaan, vaikka tiedot artikkelin sisällön perusteella arvioitaisiinkin kaikkein aloittelijoille, ja toiseksi - oli välttämätöntä ilmoittaa sahanterien käyttö vain paikallaan, kun hiomakone on kiinnitetty. Vaikka tällä nopeudella puun leikkaaminen muuttuu venäläiseksi ruletiksi - huonolaatuisella levyllä, lentävä hammas voitetaan kuin luoti ...
 3. lech
  #5 lech vieraita 14. heinäkuuta 2018 00:16
  0
  ja ennen kuin irrotettavat olivat 0,8, en ole nähnyt pitkään aikaan
 4. Vieras Juri
  #6 Vieras Juri vieraita 12. heinäkuuta 2019 klo 8:22
  0
  Ja missä lajikkeiden tekstikirjoitukset ovat? Esimerkiksi: metalli, inox, alu tai kivi, betoni.Ja mitkä säädökset ovat levyllä?

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit