Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »LED-värimusiikki
LED-värimusiikki

Joskus halutaan luoda kotona kirkas valoesitys, soittaa ystäville, kytkeä musiikkia päälle ja sukeltaa diskon ilmapiiriin. Musiikilla ja ystävillä ei yleensä ole ongelmia, mutta värimusiikin järjestäminen voi olla melko ongelmallista. Jopa yksinkertaisimmatkin valotehosteet maksavat toisinaan kohtuullisen rahaa, ja lisäksi kaukana kaikista myymälöistä ne myyvät. Mutta entä jos halu nauttia musiikin vilkkuvista valoista ei katoa? Siellä on tapa - koota värimusiikki itse.

Värimusiikkijärjestelmä


LED-värimusiikki

Piiri on yksinkertainen kuin huopakenkä, se sisältää vain kolme transistoria ja kourallisen vastuksia, joissa on kondensaattoreita. Se sisältää kolme suodatinta matalille, keskisuurille ja korkeille taajuuksille, joten tätä värimusiikkia voidaan kutsua kolmikanavaiseksi. Punainen LED-valo syttyy, kun audiosignaalissa vallitsee alhaiset taajuudet, sininen LED vastaa keskitaajuuksiin ja vihreä LED korkeisiin taajuuksiin. Trimmerivastukset R4 - R6 säätelevät kunkin kanavan herkkyyttä, heidän avullaan asetetaan tarvittava hehkuvuuden kirkkaus. Transistorit VT1 - VT3 työmatkoiset LEDit, tässä voit käyttää mitä tahansa pienitehoisia n-p-n-transistoreita, esimerkiksi BC547, BC337, KT3102. Yksittäisten LEDien sijasta voit lisätä kirkkautta LED-nauhojen segmentteinä, jolloin transistoreille tulisi antaa enemmän virtaa, esimerkiksi BD139, 2N4923, KT961. Äänisignaali voidaan syöttää piiriin esimerkiksi soittimelta, puhelimelta tai tietokoneelta. Voi kuitenkin käydä niin, että äänisignaalin taso ei riitä tämän piirin transistorien avaamiseen, ja LEDit ovat himmeät. Tämän välttämiseksi signaali on vahvistettava esimerkiksi käyttämällä yksinkertaista vahvistinta yhdellä transistorilla, jonka piiri on esitetty alla.

Vahvistinpiiri


LED-värimusiikki

Mitä tahansa pienitehoista transistoria voidaan käyttää, kotimainen KT3102 on todistanut olevansa tässä piirissä. Viritysvastuksella R1 voit säätää värimusiikkipiiriin syötetyn signaalin tasoa. Vahvistimeen saa virtaa samalla 9 - 12 voltilla. Voit jopa lähettää heikon signaalin puhelimesta sen tuloon, koska se vahvistetaan halutulle tasolle.
LED-värimusiikki

Kokoelma yksinkertaista värimusiikkia


Kun olet analysoinut kaavioita, voit siirtyä suoraan rakenteen kokoonpanoon. Molemmat piirit voidaan koota yhdelle levylle, kuten tein. Painetun piirilevyn mitat ovat 35x55 mm ja se suoritetaan LUT-menetelmällä. Muutama kuva prosessista:
LED-värimusiikki

LED-värimusiikki

LED-värimusiikki

Lataa taulu:
[8,98 kt] (lataukset: 425)

Kun ylimääräinen kupari on syövytetty, reiät porataan, radat ohetaan, voit alkaa juottaa osia. Ensimmäiset juotetut pienet osat - vastukset, joita seuraavat kondensaattorit, transistorit. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, levylle on asennettu massiiviset viritysvastukset. Voit kytkeä virtajohdot ja äänisignaalin käyttämällä riviliittimiä, jolloin johtojen kytkeminen on paljon helpompaa. Kun kaikki osat on suljettu, on tarpeen pestä piirilevy vuodesta, rengastaa vierekkäiset raidat oikosulkua varten.
LED-värimusiikki

LED-värimusiikki

Ensimmäinen virta ja asetukset


Kannattaa syöttää jännitettä levylle lisäämällä ampeerimittari yhden virtajohdon rakoon. Jos tulossa ei ole signaalia, piiri kuluttaa noin 1-2 mA. Kaikki viritysvastukset on käännettävä keskiasentoon, minkä jälkeen voit antaa audiosignaalin piirin tuloon. Käytä jakoainetta, joka kytketään puhelin- tai soittimen liittimeen. Tässä tapauksessa signaali saapuu samanaikaisesti sekä kaiuttimiin että värilliseen musiikkikorttiin. R1: n avulla on varmistettava, että ledien kirkkaus on riittävä.Sitten vastuksien R4 - R6 avulla jokaista kanavaa säädetään erikseen siten, että kaikkien LEDien hehku on sama. Kun piiri on määritetty, yksittäisten LEDien sijaan voit kytkeä kirkkaita LED-nauhoja, kytkeä päälle kovemman musiikin ja nauttia tehdystä työstä. Pidä kiva rakennus!
LED-värimusiikki

LED-värimusiikki

Katso video


Tällaisen värimusiikin työ näkyy selvästi videossa:
Kommentit (4)
 1. Vieras Alexander
  #1 Vieras Alexander vieraita 4. kesäkuuta 2018 klo 8:17.
  0
  Paskaa, ei värimusiikkia.
 2. Vieras Sergey
  #2 Vieras Sergey vieraita 5. kesäkuuta 2018 klo 17.00.
  3
  Onko se värimusiikkia? Kolmesta LEDistä? Tein samanlaisen asian 70-luvulla, vain signaali suodattimien jälkeen syötettiin tyristorien ohjauselektrodeihin. Lampun kuormana, 220 V 60W. AGC: tä ei ollut, joten jouduin usein säätämään sitä. Mutta ainakin kidekattokruunun muovinen jäljitelmä on varsin mielenkiintoinen tämän pseudokristallin loistessa reunoilla. Ja tytöt uskoivat tanssimaan, kun he valaisivat koko huoneen sirovalla seksuaalisella hämärällä. Ja mitä suojaa tälle turvakodille? Valoelementti, joka syttyy itsetyydytysten aikana ... Yli kolmella LEDillä ei riitä. Ehdotus LED-seppeleiden sisällyttämisestä on merkityksetön: se ei ole paljon kirkkaampi, ja toiseksi, Volt-Ampere-ominaisuuksien vuoksi LEDit eivät syty pienellä äänenvoimakkuudella. Vaikka laitat ne hyvään hajottimeen, ne eivät hohta kukilla, vaan vilkkuvat typerästi, kuten vaurioitunut liikennevalo.
 3. vieras
  #3 vieras vieraita 12. marraskuuta 2018 14:49
  0
  Eikö merkinnöissä todella ole virheitä? Laite koottu. Vahvistin kieltäytyi toimimasta, lähtöaste toimi - erillinen vahvistin ripustettiin siihen.
 4. Drutoc
  #4 Drutoc vieraita 5. helmikuuta 2019 10:44
  0
  Kysymys vahvistimesta. Mihin kiinni "+" R4: stä?
  Ja "-" C2: lta, millaisia ​​säätimiä?

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit