Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Kaksisuuntainen sointilohko
Kaksikaistainen soittoääni

Monissa nykyaikaisissa audiojärjestelmissä, on se sitten musiikkikeskus, kotiteatteri tai jopa puhelimen kannettava kaiutin, on taajuuskorjain tai toisin sanoen timbralohko. Sen avulla voit säätää signaalin taajuusvastetta, ts. muuta korkeiden tai matalien taajuuksien määrää signaalissa. Äänielementit ovat aktiivisia, rakennettuja, useimmiten, mikropiireihin. Ne vaativat virtaa, mutta eivät heikennä signaalitasoa. Toinen tyyppiset äänilohot ovat passiivisia, ne heikentävät hiukan signaalin kokonaistasoa, mutta ne eivät vaadi virtaa eivätkä aiheuta signaaliin lisävääristymiä. Siksi korkealaatuisissa äänilaitteissa käytetään yleensä passiivisia timbralohkoja. Tässä artikkelissa tarkastellaan kuinka tehdä yksinkertainen kaksisuuntainen timbraali. Se voidaan yhdistää kotitekoiseen vahvistimeen tai käyttää erillisenä laitteena.

Ääniohjausjärjestelmä


Kaksikaistainen soittoääni

Piiri sisältää vain passiivisia elementtejä (kondensaattoreita, vastuksia). Kahta muuttuvaa vastusta käytetään korkeiden ja matalien taajuuksien säätämiseen. On suositeltavaa käyttää kalvokondensaattoreita, jos niitä ei ole käsillä, niin keraamisetkin. Jokaiselle kanavalle on koottava yksi tällainen piiri, ja jotta säätö olisi sama molemmissa kanavissa, käytä kaksoismuuttujavastuksia. Tässä artikkelissa esitetty piirilevy sisältää jo tämän piirin kaksoiskappaleena, ts. on sisäänkäynti sekä vasemman että oikean kanavan alla.
Kaksikaistainen soittoääni

Lataa taulu:
[14.13 kt] (lataukset: 626)

Äänenlohkon tuotanto


Piiri ei sisällä aktiivisia komponentteja, joten se voidaan helposti juottaa asentamalla seinälle suoraan muuttuvien vastuksien napoihin. Voit halutessasi juottaa piirin piirilevyllä, kuten tein. Muutama kuva prosessista:
Kaksikaistainen soittoääni

Kaksikaistainen soittoääni

Kaksikaistainen soittoääni

Asennuksen jälkeen voit tarkistaa piirin toiminnan. Tuloon syötetään signaali esimerkiksi soittimelta, tietokoneelta tai puhelimelta, piirilähtö kytketään vahvistintuloon. Kääntyvät muuttuvat vastukset, voit säätää signaalin matalien ja korkeiden taajuuksien tasoa. Älä ihmettele, jos ääripääteissä ääni on ”ei kovin” - signaali, jolla on täysin vaimennetut matalat taajuudet tai päinvastoin yliarvioitu, ei todennäköisesti ole miellyttävää kuulla. Timbralohkon avulla voit kompensoida vahvistimen tai kaiuttimien epätasaisen taajuusvasteen ja valita äänen maun mukaan.
Kaksikaistainen soittoääni

Korinvalmistus


Valmiit äänimerkkijärjestelmät on asetettava suojattuun koteloon, muuten taustaa ei voida välttää. Voit käyttää esimerkiksi tavanomaista tinaa. Vedä muuttuvat vastukset ulos ja aseta kahvat niihin. Pankkien reunoihin on asennettava jack 3.5 -liittimet tulo- ja lähtöäänen saamiseksi.
Kaksikaistainen soittoääni

Itse pankki tulisi kytkeä piirin miinus-arvoon suojakilven luomiseksi, jolloin signaalijohto ei tartu ulkoisiin häiriöihin. Kotelo voi olla muovi, mutta tässä tapauksessa se on liimattava alumiiniteipillä sisäpuolelta, joka voidaan myös kytkeä piirin miinuskohteisiin.
Kaksikaistainen soittoääni

Kaksikaistainen soittoääni
Kommentit (4)
 1. vieras
  #1 vieras vieraita 6. marraskuuta 2018 14:59
  0
  missä on osaluettelo? ja missä juottaa?
 2. 555
  #2 555 vieraita 1. maaliskuuta 2019 00:35
  3
  Tölkki on tinaa)))
 3. vieras
  #3 vieras vieraita 8. maaliskuuta 2019 19:01
  0
  Kolhoositila ...
 4. maksiimi
  #4 maksiimi vieraita 12. huhtikuuta 2019 14:36 ​​p.
  0
  Järjestelmä ei toimi. R5 ja R6 on tarpeen poistaa. Ne ohittavat vain R7-säätimen. Diskanttiohjaus paranee !!!

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit