Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Kachrov Brovina tekee sen itse
DIY Browin Kacher

Radioamatöörien joukossa erittäin mielenkiintoinen laite, nimeltään Brovin Kacher, on erittäin suosittu. Sen avulla voidaan tarkkailla mahtavia koronapurkauksia, salamavaloja, plasmakaaria. Monet ihmiset Internetissä kutsuvat tesla-kelaa kacheriksi, mutta nämä ovat kaksi täysin erilaista laitetta, jolla on erilaiset toimintaperiaatteet. Tässä artikkelissa keskitymme Brovinin laatuun, joka on ehkä yksinkertaisin korkeajännitelaite, jota voit ajatella.

Laatujärjestelmä Brovin


DIY Browin Kacher

Piiri on erittäin yksinkertainen, se sisältää vain yhden transistorin, vastusparin ja parin kondensaattoreita. Kondensaattorit suodattavat syöttöjännitettä, yhden niistä on oltava elektrolyyttisiä suurella kapasitanssilla (470 - 2 200 μF) ja toisen keraamisen tai kalvon, jolla on pieni kapasitanssi (0,1-1 μF) korkeataajuisten häiriöiden tasoittamiseksi. Kaksi vastuksia muodostavat jännitteenjakajan, toisella niistä tulisi olla pieni vastus (150-200 ohmia) ja toisella - noin 10-20 kertaa enemmän. Samanaikaisesti trimmausvastus voidaan toimittaa sarjassa korkean vastusvastuksen kanssa pyörän säätämiseksi suurimmalle purkauspituudelle. Tuotteen liitteenä olevalle piirilevylle on järjestetty asennuspaikka. Piirin transistori voi käyttää melkein mitä tahansa voimakasta n-p-n-rakennetta. Transistorit KT805, KT808, KT809 ovat todistaneet itsensä hyvin. Voit myös kokeilla kenttää ja laittaa esimerkiksi IRF630, IRF740. Purkausten pituus riippuu suuresti transistorin valinnasta. Transistori on asennettava jäähdyttimeen, koska siitä vapautuu suuri määrä lämpöä. Kaavion L1 on ensiökäämi ja L2 on toissijainen kela, siitä poistetaan korkeajännitepurkaus.

Laitekortti


Maksu suoritetaan LUT-menetelmällä, tulostettava tiedosto liitteenä. Virtajohtojen ja kelojen napojen liittämistä varten levyllä on liitinlevyt.
DIY Browin Kacher

DIY Browin Kacher

Lataa taulu:
[3,77 kt] (lataukset: 159)

Toissijaisen (korkeajännite) kelan valmistus


Ensinnäkin, sinun on tehtävä sekundaarikela. Hänen kanssaan kaikki on yksinkertaista ja tarkkaa - mitä enemmän käännöksiä, sitä suurempi jännite vastaavasti, pidempi kuin purkaukset. Voit käyttää emaloitua kuparilankaa, jonka poikkileikkaus on 0,1 - 0,3 mm. On erittäin kätevää käyttää viemäriputkea toisiokäämin rungona, optimaalinen halkaisija on 5–7 cm. Lanka on käärittävä pyöreäksi pyöreäksi mahdollisimman tarkasti. On suositeltavaa käyttää yhtä lankapalaa, jotta liitoksia ei olisi. Mutta jos prosessissa lanka revittiin - se on kunnossa, voit juottaa siihen repeytyneen kappaleen, eristää sen varovasti ja jatkaa käämien käämitystä, se toimii joka tapauksessa.
DIY Browin Kacher

Käämitysprosessin nopeuttamiseksi voit asentaa putken kahdelle vasemmalle ja oikealle tuelle niin, että se pyörii vapaasti niihin. Samanaikaisesti langan käämitys on paljon helpompaa. Jos työvaiheessa on tarve poistua, langan kärki voidaan kiinnittää teipillä, silloin on mahdollista palata takaisin, irrottaa teippi ja jatkaa kelaamista. Älä missään tapauksessa tarvitse vapauttaa vaijerin kärkeä, muuten jännitys katoaa, käännökset erottuvat ja joudut aloittamaan uudestaan.
DIY Browin Kacher

Kun kela on kelattu, langan kierrot on kiinnitettävä putkeen. On parasta käyttää läpinäkyvää lakkaa, jolloin kela näyttää erittäin kauniilta.Pinnoitin kelat tavallisella vahalla, hän selviytyi tehtävästään, ohuen langan vahingossa vahingoittaminen on nyt paljon vaikeampaa.
DIY Browin Kacher

Juotoslanka tulee juottaa langan alaosaan ja kiinnittää varovasti putken reunaan.
DIY Browin Kacher

Putken yläreunassa on ns. "Pääte" - paikka, josta koronapurkaus "tulee". On suositeltavaa tehdä se teräväksi, jolloin poisto keskittyy neulan kärkeen. Hän kiinnitti pultin putken reunaan ja ruuvisi tikan kärjen pulttiin kuvan osoittamalla tavalla. Toisiokela on valmis.
DIY Browin Kacher

Ensisijainen kelan valmistus


Primäärikäämi sisältää 2 - 5 kierrosta paksua kuparilankaa, jonka poikkileikkaus on 1,5 - 2,5 mm. Sen tulisi sijaita toisiokelan ympärillä, sen halkaisijan tulisi olla 2–3 cm suurempi. Ensisijaisen kelan rungossa voit käyttää jälleen viemärimuoviputkea, sinun on vain otettava putken pala, jonka halkaisija ja pituus on suurempi kuin toissijaisen. 10 cm: n etäisyydeltä putken yläosasta porataan kaksi reikää, joiden läpi kuparilanka kierretään. Purkauspituus riippuu voimakkaasti kierrosten lukumäärästä, joten niiden lukumäärä valitaan kokeellisesti.
DIY Browin Kacher

Itse kääntöjen johdot on vietävä kelan pohjalle kuljettamalla ne putken sisälle. Kiinnitä se liimalla. Ensiökäämi on valmis.
DIY Browin Kacher

Rakenna laatua Brovin


Kun kelat on haavattu, voit koota kaiken yhdessä. Vaahdosta leikataan kaksi pyöreää kappaletta, joiden keskellä on reikiä. Toisiokelan tulisi olla tiukasti keskireiässä ja työkappaleiden ulkohalkaisijan tulee vastata ensisijaisen kelan halkaisijaa.
DIY Browin Kacher

Laitamme pyöreät aihiot suuren putken sisälle ja pistämme sitten toisiokelan niihin. Kiinnitä ne tarvittaessa liimalla. Toisiokelan johdin on johdettava suuren putken pohjaan.
DIY Browin Kacher

DIY Browin Kacher

DIY Browin Kacher

DIY Browin Kacher

Suureen putkeen alaosaan on porattu kaksi reikää, toinen virtaliittimen alle ja toinen vaihtokytkimen alle.
DIY Browin Kacher

Nyt jää vain kytkeä kortti virtalähteeseen asettamalla kytkentäkytkin positiivisen johtimen rakoon ja kytkemään kelajohdot.
DIY Browin Kacher

Kun kaikki johdot on kytketty, voit tarkistaa laitteen toiminnan. Kytke levyyn jännite varovasti. Jos terminaaliin on ilmestynyt pieni purkaus, kacher toimii. Jos kacher kieltäytyy työskentelemästä jopa syöttöjännitteen kasvaessa, ensiökäämin johdot tulisi vaihtaa. Nyt voit kokeilla primaarikäämin kierrosten lukumäärää, siirtää keloja suhteessa toisiinsa, löytää sijainti, jossa purkaus on suurin. Virtalähteen jännitealue on erittäin laaja - pieni purkaus ilmestyy jo 12 voltilla. Jännitteen kasvaessa se kasvaa, ja samalla myös transistorin lämmönvapaus kasvaa. Siksi on tarpeen seurata jäähdyttimen lämpötilaa, koska ylikuumentunut transistori ei toimi pitkään.
Viimeisessä käännöksessä jää vain asentaa jäähdyttimellä varustettu taulu suuren putken sisäpuolelle, alaosaan aseta vaihtokytkin liittimellä jo porattuihin reikiin.
DIY Browin Kacher

DIY Browin Kacher

DIY Browin Kacher

Tällainen kater näyttää erittäin vaikuttavalta jopa sammutettuna. Voit koskettaa koronan purkausta sormella, se on melko turvallista, koska tällaisesta purkauksesta tuleva virta kulkee ihon pintaa tunkeutumatta sisälle. Tätä vaikutusta kutsutaan iho-ilmiöksi, se johtuu laadun korkeasta taajuudesta. Pitkäaikaisen käytön aikana vapautuu suuri määrä otsonia, joten kacher tulisi kytkeä päälle vain tuuletetussa tilassa. Älä unohda myös voimakasta sähkömagneettista säteilyä, joka syntyy laitteen ympärille. Se pystyy poistamaan käytöstä muut elektroniset laitteet, joten sinun ei pitäisi jättää puhelimia, kameroita, tabletteja lähelle. Luotu sähkömagneettinen kenttä on niin voimakas, että kaasupurkaus (tai yksinkertaisemmin energiansäästö) polttimot syttyvät itsessään kelan lähellä.
DIY Browin Kacher

DIY Browin Kacher
Kommentit (2)
 1. Vieras Alexander
  #1 Vieras Alexander vieraita 4. kesäkuuta 2019 05:06
  0
  Onnistuin koottamaan kacher suunnitelmasi mukaan. Vain käyttämäni transistori oli erilainen. Tässä on sen merkintä 2sc5200. Järjestelmän ATP.
 2. Vieras Juri
  #2 Vieras Juri vieraita 9. elokuuta 2019 13:16
  1
  Kuinka monta kierrosta toissijaisessa käämissä on?

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit