Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Vahvistin LM386: lla
Toinen vaihtoehto on yksinkertainen, vähätehoinen, mutta erittäin hyödyllinen vahvistin, joka perustuu LM386-siruun. Sen maksimilähtöteho on 0,5 wattia, mikä riittää pienen huoneen äänittämiseen. Tämän sirun vahvistimen plussat voivat sisältää myös alhaisen virrankulutuksen, koska valmiustilassa se kuluttaa vain 4 mA.
Vahvistin LM386: lla

Tällaiselta vahvistimelta ei kuitenkaan voi odottaa korkeaa äänenlaatua, koska se on ensinnäkin suunniteltu minimaalisiin kustannuksiin ja kannattavuuteen. Siksi tämä vahvistin on ihanteellinen esimerkiksi ovikelosignaalin soittamiseen. Haluttaessa sitä voidaan käyttää myös tietokoneen kaiuttimissa tai kannettavissa äänijärjestelmissä, joissa pieni virrankulutus on tärkeää.

Vahvistinpiiri LM386: lla


Vahvistinpiiri LM386: lla

Itse sirun lisäksi piirissä on useita vastuksia ja kondensaattoreita. Kaaviossa olevaa liitintä CN1 käytetään kytkemään virta, signaalilähteen CN2 ja kaiutin on kytketty CN3: n kautta. PR1 - muuttuva vastus, jolla äänenvoimakkuutta voidaan säätää. Piirin syöttöjännite on 4–12 volttia, mitä korkeampi jännite, sitä suurempi lähtöteho on. Syöttöjännitteen voimakas lisääminen ei ole sen arvoista, koska siru ei tarjoa asennusta jäähdyttimeen ja voi ylikuumentua. Optimaalinen jännite on 9 volttia. LED D1 syttyy, kun vahvistimeen syötetään virtaa.
Vahvistin LM386: lla

Vahvistimien valmistus


Kuten aina, aloita piirilevyltä. Sen mitat ovat 65x25 ja se suoritetaan LUT-menetelmällä, tulostettava tiedosto liitetään artikkeliin.
Muutama kuva prosessista:
Vahvistin LM386: lla

Vahvistin LM386: lla

Kun kaikki kupari on syövytetty, reiät on porattu ja telat tinattu, voit juottaa osat. Ensin asennetaan pienet osat - vastukset, niiden jälkeen kaikki muu. Viimeiseksi juotetaan muuttuva vastus. Lauta tarjoaa istuimen jack 3.5: lle, ja se on erittäin kätevä kytkeä soitin tai puhelin taululle AUX-kaapelilla. Virran ja kaiuttimen kytkemiseksi taulussa on myös paikkoja ruuviliittimille. On huomattava, että tämä vahvistin on monofoninen, ts. tarjoaa vain yhden kaiuttimen kytkemisen. Stereosignaalin toistamiseksi sinun on kerättävä toinen.
Lataa taulu:
[10,1 kt] (lataukset: 159)

Pidä kiva rakennus!
Vahvistin LM386: lla

Vahvistin LM386: lla

Vahvistin LM386: lla
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit