Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Tee-se-itse-koirankoppi
Tee-se-itse-koirankoppi

Jos haluat tehdä koiratalon omilla käsillä, sinun on laskettava mitat oikein ja valmistettava myös vähintään työkalut ja materiaalit. Kuvattu projekti on tarkoitettu niille, joilla ei ole ”viileitä” puusepäntyövälineitä ja vakavia puuntyötaitoja.
Artikkelissa kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuinka valita asunnon mitat, jossa koirasi ei ole niin tungosta eikä kylmää talvella. Valokuvissa näkyvä koiratalo ei ollut eristetty, eikä myöskään siihen asennettu verhoa sisäänkäynnin suojaamiseksi lumelta. Tästä on lopussa vähän teoriaa, joka on helppo panna täytäntöön.

tarvikkeet


Tarvittava materiaalimäärä riippuu luonnollisesti suoraan siitä, minkä kokoinen lemmikkisi on. Tämä erityinen koppi tehtiin hyvin pienelle pihakoiralle, ja sen valmistukseen käytettiin seuraavia materiaaleja (rakennusjätteet ja koristelistat):
 • Tanko 50x50 mm - 2,50 m.
 • Reunalevy 25x150 mm - 4 m.
 • OSB 7 mm - noin 2 neliömetriä
 • Ruberoidi - 1 neliömetri
 • Muovipaneelit - noin 2 m.
 • 35 mm puuruuvit - noin 100 kappaletta.
 • Puuruuvit 80 mm - 10 kappaletta.
 • Sinkitty U-muotoinen profiili - 60 cm.
 • Savea.

Levyn paksuus on 20 mm. Jos OSB: tä ei ole, MDF ja lastulevy ovat suunnilleen saman paksuisia. Ruberoidi toimii vesieristyksenä. Poissa ollessa käytössä on jokin muu vedenpitävä materiaali. Katto on valmistettu muovilevyistä, koska mitään muuta sopivaa ei ollut käsillä. Voit käyttää pehmeitä laattoja, terasseja ja paljon muuta.
Itsekierteittävät ruuvit saattavat tarvita vähemmän, mutta rakenne osoittautui mahdollisimman jäykäksi. Lisäksi ne ovat halpoja. Sinkittyä profiilia tarvitaan kotelon sisäänkäynnin reunojen vahvistamiseksi. Tämä on erityisen välttämätöntä tapauksissa, joissa koira pidetään ketjussa. Liimaa käytettiin vain muoviprofiilien kiinnittämiseen. Haluttaessa voit liimata kaikki puun liitokset (ja säästää huomattavasti ruuveilla).

Työkalut


Tämän projektin tärkein etu on yksinkertaisuus. Sen toteuttamiseksi ei tarvita kalliita erityisiä työkaluja, joita tavallisella kotimestarilla ei ole. Koiratalon tekemiseen omilla käsillä tarvitset seuraavat:
 • Saha puu (voit palata tai pyörösahan).
 • Ruuvimeisseli (valinnainen).
 • Sähköpora (ilman sitä millään tavalla).
 • Puuseppä-aukio.
 • Rulettia.
 • Yksinkertainen lyijykynä tai merkki.
 • Puristimet (valinnainen).
 • Poraa puulle, jonka halkaisija on 2,5 mm.
 • Terät ruuvien kiinnittämiseen.
 • Paperiveitsi (heille on kätevä leikata muovilevyjä)
 • Nitoja on rakennus.
 • Hiomatyökalu (kiertorata, värähtely- tai hiomahiomakone).

Ellei edellisestä kappaleesta muuta johdu, voit mennä muilla tavoilla. Niistä yksinkertaisin on poran hiomapyörien kiekkosuutin (kaikilla on).
Luonnollisesti, jos pyörösahaa, pintamittaa, liitoslaitetta ja muita kirvesmiehen työkaluja on saatavana, työ heidän kanssaan kiihtyy merkittävästi.

Koiranrasiakoot


Huolimatta kuvailtujen selvennysten joukosta Internetissä, arvailu tulevan osaston koon kanssa ei ole niin yksinkertaista. Useimmat esimerkit tarjoavat seuraavan periaatteen:
 • Boothin pituuden tulisi vastata etäisyyttä nenästä koiran häntäluuhun.
 • Kotelon leveys on yhtä suuri kuin taskujen säkäkorkeus.
 • Korkeus vastaa koiran kasvua kruunuun.
 • Sisäänkäyntikorkeus on samanlainen.
 • Sisäänkäynnin leveys on yhtä suuri kuin rinnan poikittainen koko plus muutama senttimetri.

Periaatteessa näistä periaatteista voidaan turvallisesti ohjata. Mutta on olemassa useita vivahteita. Ensinnäkin, niin korkea sisäänkäynti koiralle on hyödytöntä. Siksi vähennä rohkeasti muutamalla senttimetrillä. Sisäänkäynnin leveys on sama. Toiseksi, osaston pituus on parempi ottaa huomioon hännän pituus. Kennelleveyttä suositellaan myös hiukan kasvatettavaksi. Tämä pätee erityisesti koiriin, joiden jälkeläisiä suunnitellaan.
Kolikolla on toinen puoli. Koiranpesän kokoa ei kannata yliarvioida, koska siellä ei ole lämmitysjärjestelmää ja lemmikin on lämmitettävä itse talvella. Liiallinen tilavuus vaikeuttaa tätä tehtävää. Sisäänkäynti, vaikka se olisi tehty tarkalleen koiran koon mukaan, on parempi varustaa se suljettuna talvikaudella. Alla on pari ideaa.
Loppujen lopuksi - jos yliarvioit koppin mitoilla, työ vaikeutuu ja paljon enemmän materiaaleja jää jäljelle.

Koiran DIY-kokoonpano


Käynnistä "rakentaminen»Tarve alhaalta - alhaalta. Palkista valmistetaan runko sen boksin ulkoisten mittojen mukaan, jolle lauta asetetaan. Kaikki osat kiinnitetään itsekierteittävillä ruuveilla. Jäljempänä on muistettava, että reikät on porattu etukäteen kaikille itsekierteittäville ruuveille. Tämä tekniikka helpottaa kokoonpanoa ja vähentää puun halkeamisen riskiä nollaan. Työn tarkkuutta parannetaan muuten myös huomattavasti vain poraamalla.
Tee-se-itse-koirankoppi

Tee-se-itse-koirankoppi

Tee-se-itse-koirankoppi

Seuraavaksi tehdään sivupaneelit. Niitä tarvitaan, koska kopiossa ei ole kehystä. Sitä ei tarvita, koska tuote on pieni ja liialliset palkit varastavat vain vapaan tilan sisällä. Paneeleihin tarvitset levyt ja arkkimateriaalit (valokuvassa - OSB). Tällainen piirakka antaa sinulle tarvittavan lujuuden ilman kehystä. Lisäksi OSB estää levyjen väliset liitokset, jotka pitkällä aikavälillä kadulla muuttuvat väistämättä halkeamiksi. Sivupaneelit on kiinnitetty pohjalevyihin itsekelausruuveja varten. Tekniikka on sama - poraamme, ruuvaamme sitten. Paneelien pystysuuntaisuus saadaan aikaan puusepän neliön ja puristimien avulla.
Tee-se-itse-koirankoppi

Tee-se-itse-koirankoppi

Tee-se-itse-koirankoppi

Tee-se-itse-koirankoppi

Seuraava kohta on takapaneeli. Se tehdään samalla tavalla kuin aikaisemmat levyistä ja OSB: stä. Kuvassa näkyy kuinka jättää tilat vapaiksi liesistä telakointia varten. Asennustekniikka on sama.
Tee-se-itse-koirankoppi

Tee-se-itse-koirankoppi

Etupaneeli on vähän vaikeampi. Jos on sähköinen palapeli, niin on parempi kopioida tämä osa analogisesti takapaneelin kanssa ja leikata tulo myöhemmin. Jos palapeliä ei ole, se on leikattava heti. Koko paneeli pysyy jälleen kasana OSB: n takia. Set. Varmistamme, että muotoilu on jo vahva ja jäykkä.
Tee-se-itse-koirankoppi

Tee-se-itse-koirankoppi

Tee-se-itse-koirankoppi

Kattomateriaalin kiinnittämiseksi harjanteen osaan on tarpeen leikata ja kiinnittää palkki kuvan osoittamalla tavalla. Seuraavaksi substraatit leikataan OSB: stä. Ne on kiinnitetty harjanteen palkkiin, etu- ja takapaneelien kylkiluihin sekä sivuseinien päihin. Laskemme alustan mitat siten, että muodostuu peittoja kaikilta puolilta. Tämä suojaa asumisen "seiniä" lievästi sateilta.
Tee-se-itse-koirankoppi

Tee-se-itse-koirankoppi

On suositeltavaa asettaa vedeneristys kattomateriaalin alle. Tämä pätee erityisesti sellaisille katotyypeille, joissa on liitokset. Esimerkissä käytimme tavallista nykyaikaista kattomateriaalia, joka on istutettu niitteille nitojan avulla. Voit kiinnittää sen, tarttua siihen huonekalunastat ja niin edelleen.
Tee-se-itse-koirankoppi

Tee-se-itse-koirankoppi

Tee-se-itse-koirankoppi

Tee-se-itse-koirankoppi

Kattomateriaalilla kaikki on yksilöllistä. Tässä tapauksessa harjan varustamiseen käytettiin PVC-paneelien sisäkulmaa. Jos on ulkona - se on yksinkertaisempaa ja helpompaa. Etu- ja takalinteet kiinnitettynä aloitusmuoviprofiiliin. Täällä hän kiinni vedenpitävä liima, vaikka voit käyttää itsekelausruuveja. Viimeksi asennetut muovipaneelit.Esimerkissä ne asennettiin itsekierteisiin ruuveihin ja liitokset käsiteltiin vedenpitävällä liimalla. Jälkimmäinen ei ole erityisen välttämätön, koska vedeneristys on jo olemassa.
Viimeinen kosketus on sisääntuloreunan vahvistaminen ja askelmien asentaminen. Reunan suojaamiseksi tuhoutumiselta käytettiin galvanoitua aloitusprofiilia (UD näyttää kutsutaan). Portaat on valmistettu puusta ja asetettu 80 mm pitkille itsekelausruuveille (on tarpeen porata, tai ne murtuvat).
Kaikki ulkopinnat (puu) on suojattava säältä. Sopiva tahra myöhemmällä lakkauksella (kuten esimerkissä), maalilla, öljyllä puulle.
Tee-se-itse-koirankoppi

Kabinetin eristys ja sisäänkäynnin suoja


Jos tarvitset lämpimämpää laatikkoa, voit käyttää lämpöä eristävää materiaalia, esimerkiksi vaahdotettua polyeteeniä (folio). Pohja voidaan eristää polystyreenivaahdolla. Näihin tarkoituksiin jäi juuri syvä kapealla paikalla. Seinät ja katto on eristettävä etukäteen paneelien valmistusprosessin aikana. Kokoonpanon jälkeen tässä tapauksessa on ongelmallista päästä sisälle, vaikka se on mahdollista.
Suojaaksesi sisäänkäynnin talvelta lumelta, voit käyttää tekniikkaa, jota usein käytetään varastoissa. Se on tehty joustavan läpinäkyvän muovin pitkittäisraidoista. Niitä myydään joissain rakennusliikkeissä. Ne eivät häiritse koiran toimintaa, ja kotelon lämmöneristysominaisuudet vaikuttavat merkittävästi. Ääritapauksissa voit käyttää tiheää polyeteeniä, nahkaa tai sen korvikkeita. Leikkaa vanhan naisen käsilaukku rieviksi ja sinä olet onnellinen (vain vanha, eikä äidin, vaimon, tyttären tai siskon käyttämä vanha).
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit