Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »DIY puinen puutarhatuoli
Jos on olemassa puusepäntyöstö, joka on varustettu nykyaikaisilla standardeilla, on erittäin helppoa valmistaa puutarhatuoli puusta omin käsin. Jopa aloitteleva puuseppä selviää tästä tehtävästä. Mutta entä jos arsenaalin työkaluissa on vain käsisaha ja pora?
Artikkelissa kuvataan yksityiskohtaisesti ja esitetään, kuinka näitä kahta "apua" voidaan käyttää kestävän, luotettavan ja lisäksi esteettisesti houkuttelevan puutarhatuolin valmistukseen. Kolmiulotteinen malli ja mittasuunnitelma auttavat sinua navigoimaan projektissa nopeasti ja valmistamaan tulevan aiheen yksityiskohdat oikein huonekaluja. Aineisto sisältää myös joitain suosituksia puutuolin kokoonpanoon ja käsittelyyn.
DIY puinen puutarhatuoli

DIY puinen puutarhatuoli

DIY puinen puutarhatuoli

tarvikkeet


Puutarhatuolin valmistamiseksi tarvitset leikatun mäntylevyn, jonka paksuus on 25-30 mm ja leveys 140 mm. Puserojen valmistukseen tarvitaan myös puinen palkki, jonka paksuus on 5050 mm. Nämä yksityiskohdat voidaan tehdä levystä, mutta rakenteellinen lujuus häviää siitä merkittävästi. Puutarhatuolia käytetään vaikeissa olosuhteissa, koska turvamarginaali ei vahingoitu.
Kaikki rakenneosat on kytketty itsekierteisiin ruuveihin ja puusepänliimoihin. Samanaikaisesti, kuten esitetyistä valokuvista voidaan nähdä, itse kiinnikkeet eivät ole näkyvissä. Heidän "naamiointiin" tarvitaan tavalliset 8 mm: n huonekalutangot. Ruuvien pituus on 30 mm.
Nyt materiaalimäärän perusteella:
 1. Lauta - 5 m.
 2. Puutavara - 2,5 m.
 3. Itsekierteittävät ruuvit - 60 kpl
 4. Tangot - 20 kpl.

Puusepänliimaa tarvitaan yleensä vain tappien liimaamiseen, koska se vie hyvin vähän. Jos kaikki tehdään “viisaasti” eli liimataan ehdottomasti kaikki yhdisteet, niin kuluu noin 50–100 grammaa.

Työkalut


Materiaalin pääideana on käyttää vähintään työkaluja, joita jokaisen kotityöntekijän on käytettävä puutarhatuolin valmistukseen. Pidä siitä tai ei, sinun tulisi valmistella seuraava:
 • puu rautatavara;
 • pora;
 • puupora, jonka halkaisija on 2,5 mm;
 • puupora, jonka halkaisija on 8 mm;
 • bittiä ruuveille (voit käyttää ruuvitalttaa);
 • hiekkapaperi hiekkapaperilla 100 yksikköä;
 • puusepän neliö;
 • rulettipyörä;
 • yksinkertainen lyijykynä.

Osien valmistusprosessin yksinkertaistaminen ja nopeuttaminen ja puutarhatuolin kokoaminen auttavat seuraavia työkaluja ja laitteita:
 • pistosahat;
 • pyörösaha;
 • sähköhöylä;
 • hiomakone (edullisesti kiertorata);
 • puuseppäpuristimet.

Mutta jos kaikkea tätä ei ole olemassa - sillä ei ole väliä. Ensimmäisen luettelon vähimmäismäärä on aivan riittävä. Ajan myötä se kestää kuitenkin paljon kauemmin.

Puiset puutarhatuolin yksityiskohdat


On parasta aloittaa takajalkojen valmistuksesta. Nämä ovat tuolin vaikeimpia osia, koska levyssä on viisto leikkaus. Se on välttämätöntä, jotta selkänojassa on tietty painottavuus, mikä parantaa tuolin mukavuutta ja houkuttelevuutta.
Lisäksi puusta leikataan pitkittäiset ja poikittaiset hyppääjät. Kuten jo edellä mainittiin, on täysin mahdollista valmistaa nämä osat samasta 30 mm: n levystä. Mutta on kuitenkin parempi käyttää tarkasti palkkia.
Viimeinen vaihe on tehdä etujalat ja lamellit istuimen viimeistelyksi selkänojalla. Yllä olevassa esimerkissä tätä varten 14 senttimetrin reunainen lauta kukkii pitkin. Periaatteessa tällaisen toiminnan manuaalinen suorittaminen on melko vaikeaa.Siksi, jos ei ole pala- tai pyörösahaa, voit käyttää koko levyä, jonka leveys on 14 cm, vaikka kapeat lamellit näyttävätkin houkuttelevammalta lopputuotteessa. Lisäksi, jos reunalevysi ei ole liian suora, pitkittäisahaaminen helpottaa osien sovittamista vaadittuun kokoon.
Kun puutarhatuolin kaikki osat on leikattu, on suositeltavaa käsitellä ne heti tasolla ja hiekkapaperilla. Ulkonäön parantamiseksi on suositeltavaa pyöristää kaikki ulkoreunat. Vaikka höylää ja erityistä hiomakonetta ei ole, otamme poran, kiekkosuuttimen ja hiomalaikat, joiden raekoko on 100 yksikköä. Esimerkissä esitetty tuoli on täysin valmistettu vain tällä sarjalla (edes lentokonetta ei käytetty).
DIY puinen puutarhatuoli

Hiekkapaperin käyttöiän pidentämiseksi se on puhdistettava määräajoin siruista. Tätä varten on helpointa ja halvinta käyttää lämmitintä vaahdotetun polyeteenin muodossa (se, jonka toisella puolella on folio peitetty). Jos "kävelet" hiekkapaperilla sellaisella polyeteenillä, se puhdistetaan täysin. Tämä menetelmä ei toimi vain tervatervaa vastaan. Kun paperi on tukkeutunut hartsilla - jää vain heittää se pois.

Puutuolin kokoamisen vaiheet ja vivahteet


Tuolin kaikkien osien yhdistämistekniikka on sama. Sitä kutsutaan "näkymättömäksi ruuveksi".
Suoritusjärjestys on seuraava:
 1. Yksityiskohdat lisätään vähitellen toisiinsa piirustusten ja valokuvien mukaisesti. Mukavuuden ja suuremman tarkkuuden vuoksi ne on kiinnitetty puristimilla.
 2. Reiät, joiden halkaisija on 2,5 mm ja syvyys 30 mm, porataan itsekierteittäviä ruuveja varten.
 3. Samissa paikoissa reikiä laajennetaan 8 mm: n poralla noin 10 mm: n syvyyteen.
 4. Ruuvit ruuvataan reikiin. Niiden helpottamiseksi on suositeltavaa voidella kärki tavallisella moottoriöljyllä.
 5. Jäljellä oleviin reikiin levitetään puusepänliima ja tapit tukkeutuvat.
 6. Liiman kuivumisen jälkeen tappien ulkonevat osat leikataan teräsauvalla.

Jos et kiinnitä osia puristimilla, ne voivat siirtyä porausprosessin aikana. Jos et tee reikiä ruuveille etukäteen, ruuvaaessaan ne voivat halkeilla materiaalin. Epätasaisesti sahatut tapit maadoitetaan myöhemmin helposti ”nollaan” ja näyttävät paljon esteettisesti miellyttävämmältä kuin avoimet ruuvit. Lisäksi osien kosketuspinnat voidaan käsitellä puuliimalla. Tällainen kokoonpano on ammattimaisempaa.
DIY puinen puutarhatuoli

DIY puinen puutarhatuoli

Prosessi alkaa siitä, että pitkittäiset puserot ja etujala kiinnitetään takaosaan. Tällaisia ​​kokoonpanoja on kaksi. Prosessissa on kiinnitettävä erityistä huomiota siihen, että yksityiskohdat ovat kohtisuorassa. Oikeaa kulmaa tarkkailee ja tarkastaa puuseppä.
Seuraavaksi sinun on kytkettävä tuloksena olevat sivuseinät avainpisteisiin. Tuolille tämä on takaosa alaosassa, samoin kuin lamellit - takaosan yläosa ja etuosa istuimella. On parempi kytkeä heti vain yksi itsekelausruuvi jokaisessa pisteessä. Jos kohtisuora häiriintyy, tilanne voidaan helposti korjata. Vasta sen jälkeen toinen itsekelausruuvi lisätään avainliittimiin.
Jäljelle jää vain jakaa tasaisesti jäljellä olevat lamellit ja kiinnitä ne edellä kuvatulla tavalla. Jokaisessa pisteessä on parempi käyttää kahta ruuvia. Joten muotoilu on niin jäykkä kuin mahdollista ja vastaavasti luotettava.
Kokoonpanon jälkeen tuotteen viimeinen hionta suoritetaan. Tässä vaiheessa voit poistaa paljon aikaisemmin tehtyjä virheitä. Jäljellä olevat tapit on myös hiottu. Tuolin koristeellista ja suojaavaa viimeistelyä ei ole esitetty valokuvissa, koska vaadittua materiaalia (tung-öljyä) ei ollut saatavana kokoonpanohetkellä. Näihin tarkoituksiin voit käyttää myös puu tahroja, kiiltäviä tai mattalakkoja.
DIY puinen puutarhatuoli

DIY puinen puutarhatuoli

DIY puinen puutarhatuoli

Tulokset ja puutarhatuolin kustannukset


Jos työskentelet vain moottorisahalla ja poralla, osien valmistaminen ja kokoaminen vie noin 8 tuntia. Hyvin varustetussa puusepänteoksessa riittää 3-4 tuntia.
DIY puinen puutarhatuoli

Omakustannushintaan. Lauta ja palkki yhden tällaisen tuolin valmistamiseksi maksavat noin 5 dollaria. Itsekierteittävät ruuvit ja tapit - 1,5 dollaria. Hiekkapaperi ja käytetty liima - vielä 1 dollari. Koristeellinen öljymaalaus - noin 2 dollaria. Yhteensä tee-se-itse-puutarhatuolin hinta on alle 10 dollaria. Luonnollisesti ei ole epärealistista ostaa massiivipuukalusteita kaupasta rahalla.
Kommentit (1)
 1. Slavik
  #1 Slavik vieraita 17. toukokuuta 2018 22:08
  4
  Hyvin tehty, kaunis

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit